Hyppää sisältöön

Kuulumisia kouluilta: Taitodiplomista Kasakkamäen koulun uusi menestysresepti?

 

”Mummo antoi minulle yllättäen äidin vanhan reseptin. Siitä lähtien mokkapalat on ollut ehdoton bravuurini.”

Näin kertoo viidesluokkalainen Peppi-Lotta Sipiläinen Kasakkamäen koulusta. Hän täytti ensimmäisten joukossa ilmoittautumislomakkeen ja päätti aloittaa taitodiplomin työstämisen.

Taitodiplomi on Kasakkamäen ja Kärpäsen koulujen yhteinen ponnistus, jonka isona päämääränä on “Hyvinvoiva ja laaja-alaisesti osaava lapsi ja nuori Lahesta”. Taitodiplomi tuo vahvuudet esiin, kehittää monipuolisesti työelämätaitoja ja kokoaa kasvutarinan sähköisiin kansiin. Oppilas voi valita diplominsa teemaksi sinnikkyyden, luovuuden tai teknologian. Sipiläinen koki kaksi ensimmäistä omakseen mutta ruksi lopulta luovuuden.

”Aloitin leipomisen kaksi vuotta sitten, ja yleensä leivon jonkin isomman herkun kerran viikossa tai kahdessa. Leipomisessa tarvitaan paljon sinnikkyyttä, mutta aion käyttää myös luovuuttani ja kehitellä jonkin uuden kakkureseptin”, hän suunnittelee.

Mahdollisuus taitodiplomin suorittamiseen sytytti Sipiläisen heti. Saan näyttää sen, mistä pidän ja mistä olen ylpeä. Odotan, että saan raportoida yksityiskohtia ja kertoa, mikä meni ensin pieleen ja miten sain sen korjattua. On kiva huomata, että voin soveltaa koulussa opittuja matikkataitoja harrastukseeni.”

Taitodiplomin suorittajaksi voi ilmoittautua syksyn ajan. Oppilaan valitsema sähköinen toteutus palautetaan huhtikuun loppuun mennessä, minkä jälkeen luvassa on katselmuksia ja kenties pieniä juhlallisuuksiakin. Odotamme Peppi-Lotan ja kaikkien muidenkin osallistujien tuotoksia vesi kielellä.

Jukka Hautaniemi, taitodiplomin ohjaava opettaja