Siirry suoraan sisältöön

Monitoimitalot

Monitoimitalot ovat alueensa oppimis-, harrastus- ja kulttuurikeskuksia. Monitoimitalot toimivat lähialueen asukkaiden ja eri-ikäisten kaupunkilaisten kohtaamispaikkoina.
Monitoimitalo Jalo.

Lahden kaupungissa jo toimivat monitoimitalot sijaitsevat Jalkarannassa ja Liipolassa. Rakenteilla on Kivimaan, Launeen ja Rakokiven monitoimitalot, suunnitteluvaiheessa Paavolan kampus sekä kaavasuunnitteluvaiheessa Renkomäen monitoimitalo.

Jalkarannan Jalossa ja Liipolan Onnissa päätoimijat ovat päiväkoti, koulu ja kirjasto. Tiloissa järjestetään kansalaisopiston kursseja ja liikuntatilat ovat myös muiden harrastus- ja urheiluryhmien käytettävissä.

Monitoimitaloissa on myös vuokrattavia kokous- ja harrastetiloja. Lisäksi ruokalat tarjoavat mahdollisuuden lounastaa lastenruokailun jälkeen.

Talojen suunnittelussa on pyritty huomioimaan yhteisöllisyys ja tulevaisuus. Tilat ovat muunneltavia ja joustavia. Opetus- ja opiskelumenetelmät muuttuvat vuosien myötä, samoin yhdessä toimimisen muodot ja kaupungin palvelut, joten myös tilojen tulee joustaa.

Jalo ja Onni tarjoavat viihtyisät, terveet ja turvalliset puitteet oppimiselle ja yhdessä tekemiselle.

Myös Svenska Gårdenin tilat Anttilanmäellä on suunniteltu pienimuotoiseksi ruotsinkieliseksi monitoimitaloksi. Svenska Gårdenin tiloissa toimivat Lahden ruotsinkielinen koulu – Svenska skolan sekä Folkhälsanin yksityinen päiväkoti. Lahden kaupunki on vuokralaisena Anttilanmäen peruskorjatussa koulurakennuksessa, jonka omistaa kiinteistöyhtiö Fastighetsaktiebolaget Svenska Gården i Lahtis.