Hyppää sisältöön

Renkomäen monitoimitalo Aura

Renkomäen monitoimitalo on toteutettu elinkaarihankkeena. Rakentaminen alkoi maaliskuussa 2021 ja rakennus otettiin käyttöön tammikuussa 2023 kevätlukukauden alussa. Monitoimitalon kokonaispinta-ala on noin 8 000 neliömetriä ja siellä on tilat noin 560 lapselle.

Monitoimitaloon ovat sijoittuneet Renkomäen peruskoulun 1.–6.-luokat sekä vaativan erityisen tuen luokat, Renkomäen päiväkodin esiopetus ja siihen liittyvä varhaiskasvatus sekä Renkomäen kirjasto.

Rakennuksessa on käytetty toimivia, energiaviisaita ja elinkaareltaan kestäviä teknisiä ratkaisuja ja tekniikassa on otettu huomioon tilojen muuntojoustavuus. Alhainen hiilijalanjälki saavutetaan hyvällä kokonaissuunnittelulla sekä uusiutuvia energioita hyödyntämällä.

Monitoimitalosta muodostuu koko alueen ja kyläyhteisön toiminnallinen ja yhteisöllinen keskus. Rakennus on valoisa, turvallinen ja lapsilähtöinen paikka, jossa kohtaamiselle ja yhdessä tekemiselle on hyvät puitteet. Sisustuksessa suositaan kodinomaisia ja tunnelmaltaan rauhallisia ratkaisuja.

Monitoimitalon tilaaja on Lahden Tilakeskus ja toteuttaja Skanskan ja Caverionin yhteenliittymä. Caverion vastaa lisäksi kiinteistön ylläpidosta ja huollosta seuraavien 20 vuoden ajan.

Renkomäen monitoimitalon rakentamisen vaiheet kuvina valmistumiseen asti

Rakentamisen aikataulu

Näin saavut Auraan ja yhteystiedot

Renkomäen monitoimitalon, koulun ja kirjaston osoite on Orimattilankatu 103. Renkomäen päiväkodin osoite on Lakkitehtaantie 3. – Navigaattoriin osoite Lakkitehtaantie 3.

  • Autolla ja polkupyörällä monitoimitalolle saavutaan Lakkitehtaantien pysäköintialueen puolelta. Saattoalue sijaitsee alueen sivulla. Oppilaiden nouto linja-autolla pysäköintialueen päädyssä.
  • 3.-6.-luokkalaisten väliaikainen polkupyöräparkki on hiekkakentän pellonpuoleisella reunalla siihen asti, kunnes uudet polkupyörätelineet ovat käytössä.
  • 0.-2.-luokkalaiset jättävät polkupyörät piha-alueen telineisiin. Mutkainen reitti Orimattilankadulta koulun pihalle tulee kulkea kävellen tai pyörää taluttaen.
  • Kirjaston pysäköintialue sijaitsee myös Lakkitehtaantiellä. Orimattilankadun varrella ja kirjaston edessä on turvallisuussyistä pysähtymis- ja pysäköintikielto. Kirjaston vieressä on polkupyörätelineet.
  • Vanhan koulun puolelta, Miilunmäenkadulta ei ole turvallista kulkuväylää monitoimitalolle. Reitti on varattu vain vet-oppilaiden saattoliikenteelle sekä huolto- ja tavarantoimitusliikenteelle.
  • Kirjastolla ja postilla on oma huoltoliikennereitti.

 

Renkomäen monitoimitalon toiminnanjohtaja, Renkomäen koulun rehtori
Karoliina Mäkelä, 050 387 9726
karoliina.makela@lahti.fi