Siirry suoraan sisältöön

Launeen monitoimitalo

Launeen monitoimitalon rakentaminen on alkanut keväällä 2018 ja tilat valmistuvat kesään 2020 mennessä. Käyttäjinä on noin 1100 lasta ja nuorta.
Launeen monitoimitalon havainnekuva

Monitoimitalossa tulee toimimaan mm. päiväkoti, koulu, nuoriso- ja terveyspalvelut sekä Päijät-Hämeen Ateriapalvelut. Valmistuttuaan monitoimitalo korvaa nykyisen Launeen koulun, Salinkallion koulun, Mustikkamäen päiväkodin sekä Launeen nuorisotilan. Uudisrakennus sijoitetaan nykyisen Launeen koulun paikalle siten, että talosta on käyntiyhteys Laune-halliin.

Launeen monitoimitalon tavoitteena on toimia alueen yhteisöllisenä ja toiminallisena keskuksena. Rakennukseen luodaan yhteiskäyttöön soveltuvia avoimia tiloja, joita myös kansalaistoiminta voi hyödyntää. Tontille tehdään lisäksi turvalliset leikki- ja oleskelupihat.

Launeen monitoimitalon harjannostajaisia vietettiin 8.3.  

Launeen monitoimitalon nimeksi Lähde 

Launeen monitoimitalon nimikilpailuun osallistui yli 1000 vastaajaa, ja eri nimiehdotuksia saatiin kaikkiaan 461. Tulevien käyttäjien, sivistyslautakunnan sekä hallinnon edustajien työryhmä valitsi uuden monitoimitalon nimeksi Launeen monitoimitalo Lähde.

Launeen peruskoulun nimeksi Lähteen peruskoulu

Nykyinen Launeen peruskoulu aloittaa Lähteen peruskouluna 1.8.2020 alkaen, kun toiminta siirtyy uuteen monitoimitaloon. Keväällä monitoimitalon nimikilpailun yhteydessä todettiin, että myös koulun ja päiväkodin nimet esitetään muutettavaksi kokonaisuuteen sopiviksi.

Päiväkodin nimenmuutoksesta päätetään kevätkauden 2020 aikana varhaiskasvatuksen yksiköiden hallinnollisten muutosten jälkeen. 

Asukastilaisuudet

Kaupunki tutuksi asukastilaisuudessa Liipolan monitoimitalo Onnissa 24.4.2019 oli paikalla noin 210 osallistujaa. Tilaisuuteen oli kutsuttu erityisesti Launeen, Kerinkallion, Nikkilän ja Asemantaustan asukkaita ja keskustelua käytiin kaupungin ajankohtaisista suunnitelmista ja aiheista asiantuntijoiden, päättäjien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tutustu yhteenvetoon

Lisätietoja
projektipäällikkö Tomi Tenhunen, p. 044 716 1976
käyttäjäryhmän puheenjohtaja, rehtori Esko Taipale, p. 050 559 7807