Siirry suoraan sisältöön

Launeen monitoimitalo Lähde

Launeen monitoimitalo Lähteen tilat valmistuivat keväällä 2020. Monitoimitalon käyttäjinä on noin 1100 lasta ja nuorta.
Launeen monitoimitalon havainnekuva

Tutustu uuden monitoimitalo Lähteen esitteeseen, pdf. 

_ _ _ 

Monitoimitalossa tulee toimimaan muun muassa päiväkoti, koulu, nuorisotilat, oppilashuolto- ja terveydenhuoltopalveluja, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut sekä liikuntakäyttöön Lähde-halli 300 m2. Monitoimitalosta on käyntiyhteys Laune-halliin, noin 660m2 Molemmat liikuntahallit voivat toimia myös erilaisten tilaisuuksien pitopaikkana. Molemmissa saleissa on esitystekniikka. 

Valmistuttuaan monitoimitalo korvaa nykyisen Launeen koulun, Mustikkamäen päiväkodin sekä Launeen nuorisotilan. 1.8.2020 alkaen ne toimivat uusilla nimillä:  Lähteen peruskoulu, Lähteen päiväkoti ja Lähteen nuorisotila

Launeen monitoimitalo Lähteen tavoitteena on toimia alueen yhteisöllisenä ja toiminallisena keskuksena. Rakennukseen tulee yhteiskäyttöön soveltuvia avoimia tiloja, joita myös kansalaistoiminta voi hyödyntää. Tontille tehdään lisäksi turvalliset leikki- ja oleskelupihat.

Launeen monitoimitalon niin sanottu virallinen luovutuspäivä tuleville käyttäjilleen on huhtikuun 2020 alussa.  

Launeen monitoimitalon nimeksi Lähde 

Launeen monitoimitalon nimikilpailuun osallistui yli 1000 vastaajaa, ja eri nimiehdotuksia saatiin kaikkiaan 461. Tulevien käyttäjien, sivistyslautakunnan sekä hallinnon edustajien työryhmä valitsi uuden monitoimitalon nimeksi Launeen monitoimitalo Lähde.

Asukastilaisuudet

Kaupunki tutuksi asukastilaisuudessa Liipolan monitoimitalo Onnissa 24.4.2019 oli paikalla noin 210 osallistujaa. Tilaisuuteen oli kutsuttu erityisesti Launeen, Kerinkallion, Nikkilän ja Asemantaustan asukkaita ja keskustelua käytiin kaupungin ajankohtaisista suunnitelmista ja aiheista asiantuntijoiden, päättäjien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tutustu yhteenvetoon

Lisätietoja

projektipäällikkö Tomi Tenhunen, p. 044 716 1976
käyttäjäryhmän puheenjohtaja, rehtori Esko Taipale, p. 050 559 7807