Siirry suoraan sisältöön

Voimassa olevat osayleiskaavat

Yleiskaava ohjaa yleispiirteisesti kaupungin tai sen osan yhdyskuntarakennetta ja maankäyttöä sekä sovittaa yhteen erilaisia toimintoja. Yleiskaavoitus ohjaa asemakaavoitusta.

​Lahden läntisten osien osayleiskaava

Vuosien 2013–2016 aikana päivitetty yleiskaava (Y-202) sai lainvoiman 5.10.2017. Lahden ja Nastolan yhdistymisen jälkeen Lahden yleiskaavasta tuli Lahden läntisten alueiden osayleiskaava.

Enonsaaren osayleiskaava

Iso-Kukkasen, Salajärven ja Ruuhijärven rantayleiskaava 

Kallio-, Pitkä- ja Särkijärven alueen osayleiskaava

Luoteis-Nastolan osayleiskaava

Nastolan kunnanvaltuusto hyväksyi osayleiskaavan 20.6.2011. Kaava-alue käsittää Lahden kaupungin Pyhäntaan kaupunginosan kokonaisuudessaan sekä pääosan Seestan kaupunginosasta sekä osan Ruuhijärven kaupunginosasta Oksjärven lähialueelta.

Miekkiö-Renkomäki-Ämmälän osayleiskaava

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt osayleiskaavan 12.9.2011.

Turpeensalmen osayleiskaava

Uudenkylän osayleiskaava Y-204

Lahden kaupunginvaltuusto hyväksyi osayleiskaavan 12.3.2018. Kaava-alue käsittää Nastolan Uudenkylän alueen kokonaisuudessaan, Sylvöjärven ja Immilänjoen ranta-alueen, Arrajoen ranta-alueita ja Immilän kyläaluetta Immilän ja Arrajärven kylissä. Lisäksi kaava-alueeseen kuuluu teollisuusaluetta Nastolan kirkonkylän puolella.

Uudenkylän osayleiskaavan verkkosivu

Villähde-Koiskalan osayleiskaava

Nastolan kunnanvaltuusto on hyväksynyt osayleiskaavan 25.5.2009. Kaava-alue käsittää Lahden kaupungin Villähteen kaupunginosan lähes kokonaisuudessaan sekä osan Koiskalan kaupunginosasta Kymijärven ja Kärkjärven ranta-alueiden ja niiden lähialueiden osalta.