Siirry suoraan sisältöön

Lastenkulttuuri

Lahdessa lastenkulttuuri on iloinen asia ja se koskettaa kaikkia. Lahden kaupunginteatteri, Sinfonia Lahti, Lahden museot, Lahden kaupunginkirjasto, Lastenkulttuurikeskus Efekti ja Lahden Lasten Talvikarnevaalit ovat mukana tuottamassa laadukasta lastenkulttuuria.
Lastenkulttuurityöpaja Galleria Kipinässä. Lapset maalaavat.

Lastenkulttuurikeskus Efekti 

​​Lastenkulttuurikeskus Efekti on Päijät-Hämeen alueella toimiva lastenkulttuurikeskus. Efekti tarjoaa kouluille ja päiväkodeille maksuttomia kulttuurivierailuja, joiden tehtävä on tukea koulujen taide- ja kulttuurikasvatusta. Efekti kuuluu valtakunnalliseen Lastenkulttuurikeskusten liittoon.

Lahden Kesänäyttämö

Lahden kaupunki on tarjonnut nuorille kesätyömahdollisuuden teatterin parissa jo yli 20. vuoden ajan. Lahden Kesänäyttämön ensimmäinen produktio oli Falskisti vaan! vuonna 1995. Kesän 2018 esityksenä nähtiin Uppo-Nalle -musiikkinäytelmä. 

Lahden Lasten Talvikarnevaalit

Lahden Lasten Talvikarnevaalit on yksi Suomen perinteikkäimmistä ja suurimmista lastenfestivaaleista. Lähes kolme viikkoa kestävä lastenkulttuurin festivaali on laajan yhteistyöverkoston voimin rakennettu tapahtuma, jossa pääkohderyhmä on lapset ja nuoret niin yleisönä, osallistujina kuin esiintyjinäkin.

Lahden Nuorisoteatteri

Nuorisoteatteri tarjoaa 12–22-vuotiaille teatterista kiinnostuneille nuorille mahdollisuuden omaan taiteelliseen ilmaisuun perehdyttävään harrastukseen. Harjoituksissa nuoret tutustuvat teatteri-ilmaisun eri osa-alueisiin.

Kulttuuriohjelma

Lahden kaupungin perusopetuksen oppilaat pääsevät tutustumaan kaupungin kulttuuritarjontaan perusopetuksen Kulttuuriohjelman myötä. Jokaisella luokka-asteella on vuosittain oma kohteensa. Perusopetuksen aikana tulevat tutuiksi kaupunginmuseon eri museot, Sinfonia Lahden konsertit, kirjasto, Kaupunginteatteri ja Nuorisoteatteri sekä muotoilu.