Siirry suoraan sisältöön

Omakotitontit

Omakotitontteja luovutetaan kuukausittain, ympäri vuoden. Uusia tontteja tulee haettavaksi kaksi kertaa vuodessa. Seuraava tonttihaku aukeaa helmikuussa 2019.
Omakotitontit

Teknisen ja ympäristölautakunnan päätöksestä 13.11.2018 § 149 koskien lokakuun omakotitonttien jakoa pisteytysmenettelyllä on tehty oikaisuvaatimus. Lautakunta käsitteli oikaisuvaatimuksen kokouksessaan 11.12.2018.

Asian keskeneräisyyden takia lokakuun tonttien luovutuspäätös ei ole saanut lainvoimaa, joten loka- ja marraskuun tonttien saajista ei ole vielä lopullista päätöstä.

Vapaat tontit

Lahden kaupunki luovuttaa hakuun uusia omakotitontteja vuosittain keväisin huhtikuussa ja syksyisin lokakuussa. Kaupunki luovuttaa uudet huhti- ja lokakuussa haettavat tontit vain yksityisille rakentajille, ei yrityksille.

Lisäksi kaupungilla on vapaasti kuukausittain haettavia omakotitontteja. Nämä tontit ovat jääneet jakamatta kevään tai syksyn hakukierroksella tai palautuneet varauksesta tai vuokrauksesta.

Kaupunki on vuonna 2015 rakentanut kunnallistekniikan Taivaanrannan Kannaksen asuinalueelle. Kannaksen ja myöhemmin rakentuvien Sylialueen ja Niemen alueiden tontteihin voit tutustua ja tontteja varata tästä. 

​Hakeminen

Tontteja suositellaan haettavan sähköisen hakupalvelun kautta. Tontteja voi myös hakea tulostettavalla hakemuslomakkeella, jonka saa myös Lahti-Pisteestä. Hakemus tulee palauttaa Lahti-Pisteeseen.

Tontin saaja

​Tonttien luovutusperusteita päivitetään lähiaikoina.

Yhteystiedot 

 

 

 

 

Tonttitoimiston sähköpostiosoite: teky.tonttitoimisto@lahti.fi

Kartta- ja asiakirjatilaukset

p. 044 416 3962, 044 790 9324
asiakaspalvelu.maankaytto@lahti.fi