Ilmoituksenvarainen toiminta

Terveydensuojeluviranomainen valvoo terveydensuojelulain 13 § nojalla julkisia huvi-, kokoontumis- ja majoitushuoneistoja ja laitoksia sekä huoneistoja joille on asetettava erityisiä velvoitteita hygieenisille olosuhteille.

Toiminnasta ilmoittaminen

Ilmoitusvelvollisia toimintoja ovat julkiset huvi-, kokoontumis- ja majoitushuoneistot, yleiseen käyttöön tarkoitetut saunat, uimahallit, uimarannat ja uimalat, koulut ja oppilaitokset, päivä-, lasten- ja vanhainkodit, parturit, kampaamot, kauneushoitolat ja muut huoneistot, joissa harjoitetaan ihonkäsittelyä tai -hoitoa, kuntosalit ja muut liikuntatilat, joiden käyttöoikeutta ei ole rajoitettu, hautausmaat ja hautapaikat sekä muut vastaavat laitokset tai huoneistot, joissa harjoitetusta toiminnasta saattaa aiheutua käyttäjälle terveyshaittaa.

Toiminnanharjoittajan on tehtävä kirjallinen ilmoitus ympäristöterveyteen sellaisen toiminnan perustamisesta tai käyttöönotosta, josta voi aiheutua terveyshaittaa asiakkaille tai asumiselle. Vastaava ilmoitus on tehtävä myös toiminnan olennaisesta muuttamisesta. Ennen toiminnan aloittamista tulee huoneiston soveltuvuus aiottuun toimintaan varmistaa myös rakennusvalvonnasta.

Lisätietoa ilmoitusvelvollisten toimintojen tilavaatimuksista saat sivun linkeistä sekä ottamalla yhteyttä ympäristöterveyteen.

Lomakkeet löytyvät kohdasta Asiointi ja Palaute.


Yhteystiedot:
Ympäristöterveyden päivystysnumero arkisin klo 9.00 – 11.30, p. 03 733 4577, terveydensuojelu@lahti.fi

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@lahti.fi

Ympäristöterveystarkastajat:
Jari Ahonen, p. 050 387 8730
Nina Hiltunen, p. 050 518 4484
​Sami Niemelä, p. 044 416 4596