Hyppää sisältöön

Kesätyötarinat

 • ”Paras kesätyöpaikka missä olen ollut!”

  Kesätyö kaupungin nuorisopalveluissa ohjaajaharjoittelijana oli antoisaa ja monipuolista. Koskaan ei ennakolta tiennyt, mitä päivä tuo tullessaan. Työskentelimme niin nuorisotaloilla kuin erilaisilla leireilläkin. Esimerkiksi selviytyjät-leirillä nukuimme teltoissa, meloimme ja opettelimme tekemään ruokaa trangialla.

  Ohjaajaharjoittelijan tulee olla empaattinen, joustava, omatoiminen ja rohkea, sekä kaikin puolin avoin ja valmis heittäytymään erilaisiin tilanteisiin, sillä kaikki ei aina mene niin kuin oli ajatellut. On myös tärkeää osata katsoa asioita nuoren näkökulmasta ja ottaa heidät mukaan toiminnan suunnitteluun. Hauska sattumus tapahtui leirillä, jossa vastuuohjaajalla meni sormi suuhun telttaa kasatessa ja kesäharjoittelijan teltankasaustaidot pääsivät yllättäen käyttöön.

  Työkaverit ottivat meidät mukaan toiminnan ideointiin ja suunnitteluun. Meille annettiin vapautta ja luottamusta tehdä itsenäisiä päätöksiä, ja saimme palautetta ja tilaa kehittyä. Myös nuoret ottivat meidät avosylin vastaan.

  Suosittelemme ehdottomasti kesäharjoittelua kaupungilla. Aika kuluu nopeasti kun on hauskaa ja töihin on aina kiva mennä. Kaiken kaikkiaan onnistunut kokemus!

  – Emilia Erola, nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelija ja Vilma Vahersalo, liikunnanohjaajaopiskelija

 • ”Töihin oli kiva tulla joka päivä!”

  Lahden kaupungin rakennusvalvonnassa oli hauskaa työskennellä, ja töihin oli kiva tulla joka päivä. Yksi parhaimmista paikoista, joissa olen työskennellyt. Pidin työstä, koska minulla oli tekemistä koko ajan. Mielestäni se on kesätyössä tai missä tahansa työssä tärkeää, sillä ei olisi mukavaa istua koko päivä toimettomana kelloa tuijotellen.

  Oli myös hauska tutustua rakennusalaan, muun muassa pohjapiirroksien tutkiminen oli mielestäni siistiä, kun arkistoin rakennusten erityissuunnitelmia. Työtehtävät tapahtuivat enimmäkseen tietokoneen kanssa, esimerkiksi skannasin vanhoja asiakirjoja ja arkistoin ne sähköisiin palveluihin. Tutustuin myös hieman asiakaspalvelutyöhön sekä tein ihan arkisiakin asioita, kuten keitin kahvia.

  Ja tietysti mahtava työporukka ja rento ilmapiiri olivat isoja plussia!

  – Jenni Rantalainen, lukiolainen

 • ”Oli hauskaa nähdä, mitä kaikkea orkesterin takana tapahtuu”

  Työskentelin kesän Lahden kaupunginorkesterin eli Sinfonia Lahden markkinointipuolella Sibeliustalossa. Työssä ei välttämättä tarvitse tietää musiikista paljoa, mutta itse hain työhön juuri siksi, että olen kiinnostunut orkestereista. Oli hauskaa nähdä, mitä kaikkea orkesterin takana tapahtuu.

  Työ koostui monenlaisista tehtävistä mm. esitteiden jakamisesta ja postittamisesta. Pääsin tekemään myös oman alani hommia eli mainoksia.

  – Emilia Mensalo, graafisen suunnittelun opiskelija