Hyppää sisältöön
Asiakastapaaminen Lahden seudun kuntakokeilussa

Työnhakijalle

Ilmoittaudu työnhakijaksi aina TE-palvelujen Oma asioinnin kautta. Kun ilmoittaudut työnhakijaksi kokeilun aikana, saat vastaanottoilmoituksessa tiedon siitä, minne asiakkuutesi kuuluu. Sinun ei siis tarvitse itse selvittää, oletko kuntakokeilun asiakas.

Oma asiointi

Miten saan tiedon asiakkuudesta?

  1. Jos asiakkuutesi siirtyy TE-toimistosta kuntakokeiluun, saat siitä tiedon joko kirjeitse tai sähköisesti Oma asioinnin kautta ja sinuun otetaan yhteyttä alueesi kuntakokeilusta. TE-toimisto voi myös antaa tiedon henkilökohtaisesti.
  2. Jos asiakkuutesi säilyy TE-toimistossa, siitä ei tule erillistä ilmoitusta eikä asiointiin tule muutoksia.

Työllistymissuunnitelman voimassaolo ja Oma asiointi -palvelu

TE-toimistossa tekemäsi suunnitelma on voimassa siirtyessäsi kuntakokeilun asiakkaaksi.  Suunnitelma sekä siihen sovitut tehtävät löytyvät Oma asiointi -palvelusta.

Oma asioinnissa mm.

  • ilmoittaudut työnhakijaksi
  • ilmoitat kaikista työnhakuusi liittyvistä muutoksista
  • merkitset suunnitelmassasi mainitut toimenpiteet tehdyiksi
  • jätät yhteydenottopyynnön omavalmentajallesi.

Asiakkuuden kesto

Kun sinut on kerran ohjattu kuntakokeilun asiakkaaksi, pysyt siinä koko kuntakokeilun ajan 31.12.2024 saakka. Jos esimerkiksi työllistyt kokeilun aikana määräaikaiseen työsuhteeseen ja jäisit uudelleen työttömäksi, asiakkuutesi jatkuu kuntakokeilussa.

Työttömyysturva

Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaana saat työttömyysturvaa samoin periaattein kuin TE-toimiston asiakkaana.

Omavalmentaja

Kuntakokeilun asiakkaana saat omavalmentajan, joka auttaa sinua löytämään itsellesi sopivia ratkaisuja eteenpäin ja ohjaa oikeiden palveluiden ääreen. Omavalmentaja ottaa sinuun yhteyttä. Varmista Oma asioinnissa, että työnhakusi on voimassa, ja jatka aktiivista työnhakua.

Lue lisää asioinnista kuntakokeilussa

Palveluja ja väyliä eteenpäin

TE-toimistolta ja kaupungilta löytyy paljon erilaisia palveluita ja väyliä omalla koulutus- ja työllistymispolullasi eteenpäin. Omavalmentajasi kanssa voitte yhdessä pohtia sinulle parhaiten sopivia ratkaisuja.

Jos löydät palveluista kiinnostavan vaihtoehdon, jätä yhteydenottopyyntö Oma asiointi -palvelussa ja sovi aloittamisesta.

Miten toimin?

Sekä kuntakokeilun että TE-toimiston asiakkaat ilmoittautuvat työnhakijaksi TE-palvelujen sivuilla Oma asiointi -palvelussa.

Kuntakokeilu ei aiheuta muutosta työttömyysetuuden hakemiseen Kelasta tai työttömyyskassasta. Työnhaku tulee olla kuitenkin voimassa.