Hyppää sisältöön

Yrityspalvelusetelit

LAHDEN KAUPUNGIN YRITYSPALVELUSETELIT 2024

Lahden kaupunki on tarjonnut vuodesta 2019 alkaen vuosittain Yrityspalveluseteleitä voidakseen aktivoida lahtelaisyrityksiä pitkäjänteiseen kehittämistyöhön sekä edistääkseen yksityisten yrityspalvelumarkkinoiden kehittymistä. Kokemukset ovat olleet sekä palveluntuottajien että palvelusetelin käyttäjien osalta positiivisia ja yrityspalvelusetelillä on ollut merkittäviä positiivisia vaikutuksia yrityksiin.

Vuonna 2024 Lahden kaupunki on varannut yrityspalveluseteleihin 200 000 euron määrärahan. Määräraha kohdennetaan myynnin ja markkinoinnin (35 kappaletta) sekä kestävän kasvun yrityspalveluseteleihin ja TKI-yrityspalveluseteliin, joiden avulla lahtelaisyritys pystyy hyödyntämään korkeakoulujen palveluita yrityksen kehittämiseen tai kehittämään ympäristövastuullisuuttaan. Kestävän kasvun- ja TKI-yrityspalveluseteleitä myönnetään yhteensä 15 kappaletta.

Yrityspalvelusetelin hakeminen

Lahden kaupungin myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteleiden haku aukeaa 10.4.2024 ja päättyy 2.5.2024 kello 12.00. Seteleitä haetaan sähköisellä hakulomakkeella, jossa kysytään yrityksen perustietojen lisäksi miten yrityspalveluseteli vaikuttaa yrityksen kehittämiseen ja kasvumahdollisuuksiin.

Kestävän kasvun ja yrityspalvelusetelin TKI-toiminnan kehittämisen yrityspalvelusetelin haku aukeaa 10.4.20204  ja setelit myönnetään myöntämisehdot täyttävien hakemusten hakujärjestyksessä.

Vuonna 2024 kaikkien yrityspalveluseteleiden arvo on 5 000 € ja setelin saajan omavastuuosuus 1 000 € (alv. 0 %).

Palvelukuvaukset ja hakulinkit löytyvät täältä .

 

Yrityspalvelusetelin myöntämisehdot:

  • Hakija on mikro- tai pienyritys (työntekijämäärä 1-49 henkilöä).
  • Hakijayrityksen kotipaikka JA kiinteä toimipiste on Lahden kaupungissa.
  • Yrityspalveluseteli voidaan myöntää liiketoimintaa harjoittavalle yritykselle yhtiömuodosta tai iästä riippumatta.
  • Hakijayrityksellä on oltava halukkuutta uudistua sekä uskottava suunnitelma kasvun toteuttamiseksi.
  • Yrityspalvelusetelillä hankittavilla toimenpiteillä tai palveluilla tulee olla nähtävissä huomattavaa merkitystä yrityksen myynnin ja markkinoinnin kehittämisessä, koska seteliä ei ole tarkoitettu ainoastaan mainonnan rahoittamiseen.
  • Hakijayrityksellä on oltava tilaajavastuun mukaiset velvoitteet kunnossa. Tilaajavastuuvelvoitteiden tila tarkastetaan jokaiselta asiakasyritykseltä ennen yrityspalvelusetelin lopullista myöntämistä.
  • Yrityspalveluseteli on yritykselle vähämerkityksellinen ns. De Minimis -tukea

 

Yrityspalveluseteliä ei voida myöntää hakijalle,

  • joka toimii samaan aikaan Yrityspalvelusetelin palveluntuottajana;
  • jonka toimialalla on esim. sääntelystä johtuvia rajoituksia markkinoille pääsylle;
  • jolle on myönnetty Lahden kaupungin Yrityspalveluseteli vuosina 2019-2023.