Hyppää sisältöön

Asukastilaisuus lahtelaisen luonnon monimuotoisuudesta 11.10.

Mitä olisikaan Lahti ilman maailman parasta pohjavettä, Salpausselkää tai kaupunkia ympäröiviä laajoja metsäalueita? Kaupunkiympäristön palvelualue järjestää asukastilaisuuden, jonka aiheena on lahtelaisen luonnon monimuotoisuus ja sen turvaaminen.

Lahden kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden kannalta on tärkeää selvittää, missä on tärkeitä luontoarvoja ja kuinka ne turvataan, kun rakennetaan uutta tai tiivistetään vanhaa. Luonnolla ja kaupungin yleiskaavalla on siis selkeä yhteys. Kaupunkirakenteeseen pitäisi jättää tilaa myös viheralueille, sillä niiden olemassaololla on elintärkeä merkitys ihmisen hyvinvoinnille. Kattavampi tieto elinympäristömme laadusta takaa kestävämpää maankäytön suunnittelua, jossa otetaan luonto entistäkin paremmin huomioon.

Tilaisuus on osa Lahden suunta työtä. Yleiskaavatyön ja kestävän kaupunkiliikkumisen suunnittelun yhdistävässä Lahden suunta -työssä on meneillään neljäs kierros, joka on tällä hetkellä luonnoksen valmisteluvaiheessa. Syksyn asukastilaisuuksien sarjaan on valittu ajankohtaisia teemoja, joista tällä kierroksella tuotetaan uutta tietoa ja mietitään uusia kaavaratkaisuja tai toimenpiteitä. Tilaisuuden vieraspuhuja on professori Heikki Setälä Helsingin yliopistosta. Hänen puheenvuoronsa käsittelee luontokadon ja viheralueiden vähenemisen vaikutusta ekosysteemipalveluihin ja biologiseen monimuotoisuuteen.

Haluamme kuulla, mitä mieltä juuri sinä olet lahtelaisen luonnon monimuotoisuuden kehittämisestä!

Tervetuloa mukaan Trion Palvelutorin Lava-tilaan tiistaina 11.10. klo 17–19. Osallistuminen on mahdollista myös etänä Microsoft Teamsissa.

Lue lisää yleiskaavan ja kestävän kaupunkiliikkumisen ohjelman suunnittelusta osoitteesta www.lahti.fi/lahdensuunta.

Tilaisuuden esitysmateriaali

Videotallenne tilaisuudesta katsottavissa 26.10. asti

Ohita upotus

Lisätietoja