Hyppää sisältöön

Ehdota vuoden 2023 lahtelaisia urheilun ja kulttuurialan palkittavia

Vastaajia pyydetään myös perustelemaan ehdotuksensa. Ehdotuksia palkittavista voi antaa 26.11.2023 asti.

Lahden kaupunki kysyy kuntalaisilta ehdotuksia, kenelle kuuluu palkinto vuoden 2023 lahtelaisesta urheiluteosta ja kenelle kulttuurialan tunnustuspalkinto. Ehdottaa voi myös vuoden nuorta lahtelaista urheilijaa ja kulttuurintekijää.

Ehdotuksia voi antaa yhdestä tai vaikka kaikista kategorioista. Vastaajia pyydetään myös perustelemaan ehdotuksensa. Ehdotuksia palkittavista voi antaa sunnuntaihin 26.11.2023 asti.

Linkki kyselyyn löytyy  lahti.fi/osallistujavaikuta -verkkosivulta ja tämän uutisen lopusta. Vastauksen voi antaa myös vierailemalla Lahti-Pisteessä Kauppakeskus Triossa.

Kulttuurialan tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1981

Kulttuurialan tunnustuspalkinnossa kyse on usein elämäntyöpalkinnosta.
– Kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä, kertoo kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos.

Viime vuosien kulttuurialan palkitut ovat Lahden Kansainvälinen Urkuviikko (2022), mestarikansantanssija, koreografi Hannu Nipuli (2021) ja näyttelijä Ritva Sorvali (2020).

Vuoden lahtelainen urheiluteko palkitaan nyt 16. kertaa

Urheilun saralla palkitaan useimmiten juuri kyseisenä vuonna tehdystä urheiluteosta, esimerkiksi merkittävästä voitosta tai saavutuksesta.
– Vuoden lahtelaisen urheiluteon valintakriteereitä ovat merkittävä menestys kilpailuissa kansallisesti ja kansainvälisesti tai muunlainen lahtelaista urheilukulttuuria myönteisesti edistävä ja uudistava toiminta, kertoo liikuntajohtaja Aleksi Nyström.

Viime vuosien palkitut ovat Suomen jääkiekkomaajoukkueen olympiakultamitalisti ja kotikisojen maailmanmestari Hannes Björninen (2022), rallin junioreiden maailmanmestari Sami Pajari (2021) sekä liikunta- ja urheiluseuratoiminnan selviytyminen koronakriisistä (2020).

Vuoden nuori urheilija ja nuori kulttuurintekijä palkitaan stipendillä nyt neljännen kerran

Vuoden nuori urheilija –stipendi myönnetään nuorelle lahtelaista seuraa edustavalle urheilijalle tai ryhmälle valtakunnallisesta ja/tai kansainvälisestä menestyksestä. Huomionosoituksen tarkoituksena on kannustaa nuoria urheilijoita urallaan eteenpäin. Viime vuonna 2022 palkittiin kestävyysjuoksija Ilona Mononen, vuonna 2021 kiipeilijä Hugo Talvisalmi ja vuonna 2020 painonnostaja Jesse Nykänen.

Vuoden nuori kulttuurintekijä -stipendi myönnetään nuorelle lahtelaiselle taiteilijalle tai työryhmälle mielenkiintoisesta ja taiteellisesti korkeatasoisesta toiminnasta kuluvana vuonna. Huomionosoituksen tarkoituksena on nostaa esiin nousevia lahtelaisia kykyjä. Vuoden 2022 tunnustuksen saivat lahtelaiset nuoret teatteriharrastajat eli Teatterikoulu Timotein timpparilaiset ja Lahden Nuorisoteatterin nutelaiset. Vuonna 2021 tunnustuksen sai taiteilija Suvi Haapaniemi ja vuonna 2020 muotoilija Kaisa Jäntti.

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta päättää palkittavista joulukuun 2023 kokouksessaan. Tunnustukset luovutetaan Lahden Joulukylän lavalla kauppatorilla lauantaina 16.12.

Lisätiedot

Liikunnan ja kulttuurin vastuualue,
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos, 050 387 8792
liikuntajohtaja Aleksi Nyström, 044 483 1794

 

Ehdota palkittavia su 26.11. mennessä