Hyppää sisältöön

Hakeminen avoimeen varhaiskasvatukseen, 2-5 -vuotiaiden lasten kerhotoimintaan

Avoin varhaiskasvatus muodostuu 2-5 -vuotiaiden kerhotoiminnasta ja avoimesta perhetoiminnasta. Toiminta on maksutonta.
kuvituskuva

Avoimen varhaiskasvatuksen tavoitteena on lahtelaisten, kotona olevien 2–5 -vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin edistäminen. Maksutonta 2-5 vuotiaiden kerhotoimintaa on tarjolla lapsille arkipäivisin ja lapsiperheille viikoittain.

Kerhot toimivat 9.8.2021 – 3.6.2022 koulujen työ- ja lomapäivien mukaan ja ovat tauolla syys- ja talvilomaviikolla sekä aiemmasta poiketen joululoman aikaan vain viikolla 52. Kaikissa kerhoissa on aamupäivä- ja iltapäiväryhmät.

Avointa ohjattua perhetoimintaa

Tarjolla on myös viikoittain avointa ohjattua perhetoimintaa. Lahden kaupungilta avoimen varhaiskasvatuksen ohjaaja Tuulevi Annala kertoo, että lapsi voi tulla leikkimään ja perhe tapaamaan muita lapsiperheitä, myös perheen pienimpien kanssa ilman erillistä ilmoittautumista.
– Avointa perhetoimintaa pyritään toteuttamaan yhdessä myös eri yhteistyötahojen kanssa. Avoimesta perhetoiminnasta lisätietoa löytyy toimipaikan Facebook-sivuilla.

Avoimessa varhaiskasvatustoiminnassa korostuu osallisuus, leikki, elämyksellisyys, luonnossa toimiminen ja liikkuminen. Toiminta perustuu Lahden kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa tarjotaan eri puolilla kaupunkia viidessä toimipaikassa: Kiveriössä Hirsimetsän ryhmässä, Jalkarannan ryhmässä, Launeen perhepuiston ryhmässä, keskustan alueella Loviisanpässin ryhmässä, Mukkulassa Tanssimäen ryhmässä.

Vapaita avoimen varhaiskasvatuksen paikkoja voi tiedustella myös pitkin toimintavuotta suoraan toimipaikoista tai avoimen varhaiskasvatuksen ohjaajalta.

Hakulomake avoimeen varhaiskasvatukseen ja lisätietoja löytyy kaupungin varhaiskasvatuksen lahti.fi -verkkosivuilta. 

Kesäajan toimintaa

Avointa leikkipuistotoimintaa järjestetään kesäajalla 2. – 6.8.2021 sekä 6. – 30.6.2022 ja Launeen perhepuiston kesätoiminta-aika on 2.5. – 31.8.2022. Avoimesta leikkipuistotoiminnasta tiedotetaan toimipaikan Facebook-sivuilla.

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 16.3.2021 avoimen varhaiskasvatustoiminnan maksuttomuuden jatkumisesta, haku- ja toiminta-ajasta sekä kesäajan toiminnasta.

2021 kesätoiminta-ajat tarkentuvat huhtikuun loppuun mennessä.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, varhaiskasvatuspalvelut
Tuulevi Annala, p. 050 398 7749, tuulevi.annala@lahti.fi 

Linkki avoimen varhaiskasvatuksen lahti.fi -verkkosivuille

lisätty 19.3. loppuun tietoa 2021 kesätoiminta-ajasta