Hyppää sisältöön

Hen­na­lan ka­sar­mia­lueen ka­tu­jen ra­ken­ta­mi­nen etenee

Parhaillaan Hennalan vanhan kasarmialueen katu-urakassa tutkintaan pilaantuneiden maiden tilannetta ja työnaikaisia liikennejärjestelyitä täydennetään. Juuri nyt alueella on käynnissä myös kantojen, pintamaiden ja risukoiden poisto. Urakka kestää ensi vuoden loppuun asti.

Käynnissä olevat työvaiheet

Marssikadulla, Ulaaninkadun tulevan kevyen liikenteen väylällä ja Taukokadulla on käynnissä kantojen ja pintamaiden poisto. Helsingintiellä ja Ulaaninkadulla täydennetään parhaillaan vielä liikennejärjestelyitä. Operaatiokadulla ja Ulaaninkadun kevyen liikenteen väylällä tehdään maanleikkausta ja rakennekerrostöitä. Näiden lisäksi alueella tutkitaan parhaillaan pilaantuneiden maiden tilannetta ja puretaan vanhoja aitoja sekä raivataan risukoita.

Aloitettavat työvaiheet lähiviikkoina

  • Helsingintien ja Ulaanikadun kiertoliittymän, Helsingintien ja Operaatiokadun kiertoliittymän sekä Ulaanikadun, Marssikadun ja Kenttätien kiertoliittymien työnaikaiset liikennejärjestelyt sekä olemassa olevien johtojen siirrot lopullisille reiteille.
  • Lippukentän alikulkusillan rakentamisen vaatimat kiertoreittijärjestelyt Mustamäenkadun, Keijutien ja Tapparakadun kautta.
  • Loppujen puiden poisto Lippukentän alikulkusillan kohdalta.
  • Marssikadun, Taukokadun, Ulaanikadun sekä yllä mainittujen kiertoliittymien maanleikkaus- ja pengerrystyöt sekä rakennekerrostyöt.
  • Vesihuollon rakentaminen Helsingintien varteen, Marssikadulle, Paraatikadun päähän, Itsenäisyyden puistoon sekä Operaatiokadulle.
Hennalan katu-urakan työvaiheet kartalla, viikko 17 ja siitä eteenpäin

Huomioitavaa

  • Helsingintiellä ja Ulaanikadulla tulee voimaan työnaikaiset nopeusrajoitukset. Yleinen nopeusrajoitus työmaan kohdalla on 50 km/h.
  • Tulevien kiertoliittymien kohdalle asennetaan ajorataa kaventavia sulkupylväitä ja sulkuaitoja sekä nopeusrajoitus pudotetaan 30km/h.
  • Lippukentän alikulkusillan rakentamisen vuoksi liikenne siirtyy kiertoreitille toukokuun alkupuolella ja tulee olemaan kiertoreitillä ensi syksyyn asti, noin puoli vuotta.
  • Työmaan kohdalla katualueella liikkuu työkoneita ja työntekijöitä.
  • Autoilijoiden ja kevyen liikenteen tulee varautua lyhytkestoisiin liikenteen pysäytyksiin.
Lue lisää Hennalan kadut ja puistot -verkkosivulta

Kysy lisää

Aki Lehtinen, työmaapäällikkö, p. 040 528 3732, aki.lehtinen@grk.fi, GRK Infra Oy

Jani Tuhkanen, katupäällikkö, p. 050 559 4102, jani.tuhkanen@lahti.fi, Lahden kaupunki