Hyppää sisältöön

Juhlitaan koko perheen voimin Suomen itsenäisyyttä keskiviikkona 6.12. 

Koko perheen itsenäisyyspäivän juhla Sibeliustalolla tarjoaa tänä vuonna upean kattauksen koettavaa ja nähtävää. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa.  

Pääesiintyjinä nähdään hurmaavat Minja Koski ja Mikael Saari. Luvassa on myös koskettava vuoropuhelu Lahden Nuorisoteatterilaisten sekä Ukrainan Zaporižžjan nuorten teatteriharrastajien välillä. Juhlapuhujana tänä vuonna toimii Lahden mitalin saanut Pekka Timonen. Juhlassa nähdään Lahden Tanssiopiston tanssiesityksiä ja kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt.  

Juhlallisuuksia järjestetään myös Nastolan kirkossa ja sankarihautausmailla. Kaikkien tilaisuuksien tarkemmat tiedot sekä Koko perheen itsenäisyyspäivän juhlan suoratoistolinkki ovat osoitteessa lahti.fi/juhlat.  

lahti.fi/juhlat

Lahden kaupungilla on ollut Ukrainassa ystävyyskaupunki Zaporižžja vuodesta 1953. Venäjän käynnistämän hyökkäyssodan vuoksi Lahti on entisestään tiivistänyt suhdettaan Zaporižžjaan auttaakseen lyhyellä ja pitkällä aikavälillä sodan keskellä ja sodan jälkeen. Nuorten teatteriharrastajien vuoropuhelu on konkreettinen esimerkki kaupunkiemme välisestä yhteistyöstä. 

Kaupunginjohtaja kutsui 1.-luokkalaiset juhlistamaan itsenäisyyspäivää

Kaupunginjohtaja Mika Mäkinen isännöi 1.-luokkalaisten itsenäisyyspäivän juhlaa tiistaina 5.12. Sibeliustalolla. Vieraat pääsevät kättelemään kaupunginjohtajaa sekä nauttimaan Matkakuume-sirkusduon esityksistä sekä TuusiBuusi-orkesterin osallistavasta konsertista. Tilaisuus on vain kutsuvieraille. 

Itsenäisyyspäivän ohjelmakoonti

10.00 Jumalanpalvelus Ristinkirkossa

Saarna ja liturgia Miika Hämäläinen, esirukous Anna-Mari Kopo, urkuri Anna-Maija Virtanen, laulu Aurora Ikävalko ja Isän ääni -kuoro. 

11.00 Kunnianosoitus Ristinkirkon sankarihaudoilla

Royal Brass puhallinorkesteri, Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Juha Rostedtin puhe.
Seppeltenlasku sankarihaudalle ja Karjalaan jääneiden muistomerkeille. 

11.20 Kahvitarjoilu Ristinkirkossa

13.00 Koko perheen itsenäisyyspäivän juhla Sibeliustalossa

Kaikille avoimessa itsenäisyyspäivän juhlassa juhlistetaan itsenäistä Suomea Sibeliustalolla. Juhlassa nähdään Lahden Tanssiopiston tanssiryhmien ihastuttavia tanssiesityksiä ja laulusolisteina esiintyvät hurmaavat Minja Koski ja Mikael Saari. Yksi juhlan kohokohdista on Lahden Nuorisoteatterin sekä Lahden ystävyyskaupungin Ukrainan Zaporizzjan nuorten teatteriharrastajien yhteistyössä toteutettu esitys. Tilaisuuden musiikista vastaa Lahden konservatorion puhallinorkesteri. Juhlapuhujana on tämän vuoden Lahden mitalin saanut Pekka Timonen. Kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt. Tilaisuuden juontavat Lahden Nuorisoteatterin nuoret. 

Itsenäisyyspäivän juhla on suunnattu koko perheelle, johon kaikki ovat tervetulleita. Käsiohjelmia jaetaan ovelta kello 12.15 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy! 

Juhlan kesto n. 50 min., ei väliaikaa.  

15.00 Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti Sibeliustalossa

Sinfonia Lahti
Dalia Stasevska, kapellimestari
Lilja Haatainen, viulu  

Jean Sibelius: Karelia-sarja
Jean Sibelius: Humoreskit viululle ja orkesterille nrot 2 ja 4
Jean Sibelius: Serenadi viululle ja orkesterille nro 2
Helvi Leiviskä: Kansantanssisarja
Jean Sibelius: Finlandia
Fredrik Pacius: Maamme 

Perinteisessä itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa suomalaisen musiikin kunniakas menneisyys kohtaa valoisan tulevaisuuden, kun vasta 12-vuotias viulistilupaus Lilja Haatainen esittää Jean Sibeliuksen Humoreskeja. Sinfonia Lahti herkuttelee rakastetulla Karelia-sarjalla ja esittelee unohtuneen helmen historian hämäristä: Helvi Leiviskän Kansantanssisarjan. 

Konsertin kesto n. 1 t 15 min, ei väliaikaa.  

Liput: Lippu.fi-myyntikanavista: 32–13 € aik. / 27–13 € eläk. / 8 € lapsi, opiskelija ja työtön 

Konsertti myös katsottavissa kuukauden ajan orkesterin SL ClassicLive -mobiiliaplikaatiossa sekä orkesterin verkkosivuilla. 

16.30 Partiolaisten soihtukulkue ja seppeleenlasku Ristinkirkolla

Soihtukulkue: Vuorikatu – Erkonpuisto – Aleksanterinkatu – Kauppatori – Mariankatu – Ristinkirkko. Järjestäjänä Lahden Alueen Partiolaiset ry.

Lisätiedot