Hyppää sisältöön

Kaupunkiajattelu-seminaari verkossa ja Palvelutorilla 23.9.

Tule kuulemaan puheenvuoroja kaupungeista joukolta alan kiinnostavimpia asiantuntijoita keskiviikkona 23.9. klo 17.30.
Arkkitehtuuripoliittisen ohjelman tunnus on Lahden vesitorni

Millaista on tämän hetken kaupunkiajattelu? Kaupunkeja muotoillaan palveluilla ja rakentamalla, mutta miten työtä tulisi tehdä? Miten uusi ja vanha lomitetaan onnistuneesti yhteen ja saadaan keskustelemaan? Millaista on tavoiteltava kaupunkimaisema?

Seminaari järjestetään turvavälejä noudattaen Lahden Palvelutorilla, kauppakeskus Triossa. Osallistua voi myös verkossa videolähetyksen ja chatin välityksellä Lahden kaupunkiympäristön Facebook-sivulla.

Seuraa seminaaria verkossa

Puhujat

Hanna Harris on valtiotieteiden lisensiaatti ja kaupunkitutkija, joka työskentelee Helsingin designjohtajana. Harrisilla on vahva näkemys siitä, miten arkkitehtuuria ja designia tehdään näkyväksi sekä hyödynnetään muun muassa kaupunkien kilpailukyvyn edistäjinä.

Olli-Paavo Koponen on Tampereen yliopiston arkkitehtuurin historian professori. Hän on työssään tutkinut täydennysrakentamista. Arkkitehtuurin historian ja rakennusperinnön parissa Koponen on työskennellyt jo kolme vuosikymmentä.

Ranja Hautamäki on maisema-arkkitehti ja tutkija, joka on perehtynyt kaupunkimaiseman historiaan ja maisemasuunnittelun sekä -suojelun kysymyksiin. Hän on työskennellyt Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin professorina vuodesta 2017.

Saara Vauramo on filosofian tohtori ja Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 projektin ohjelmajohtaja. Vauramon tehtävänä on innostaa yrityksiä ja julkista sektoria kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden ja kiertotaloushankkeiden toteuttamiseen juhlavuoden aikana. Ympäristöpääkaupunki 2021 on yhteistyön alusta suomalaisille parhaille ympäristöratkaisuille: www.greenlahti.fi.

Lahden kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen tuo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén.

Seminaari on osa Lahden arkkitehtuuripoliittisen ohjelman eli Apolin uudistamistyötä. Seminaarin järjestävät Lahden kaupunki ja Hämeen arkkitehdit SAFA.

Lue lisää Apolista