Hyppää sisältöön

Kommentoi luonnoksia Rakokiven uudesta puistosta

Rakokiveen suunnitellaan uutta puistoa, joka tulisi lähelle monitoimitaloa Toritien varteen.
Havainnekuvassa on esitetty vehreä puisto, jossa on mäntyjä sekä keskellä kiviveistos.

Puiston halutaan jatkossa olevan kohtaamispaikka kaikenikäisille. Puistosta on laadittu kolme luonnosta, joita voit kommentoida 7.2.2021 saakka.

Näin kerrot mielipiteesi

Voit tutustua luonnoksiin ja kertoa niistä näkemyksesi Maptionnaire-karttakyselyssä. Kysely on avoinna sunnuntaihin 7.2.2021. Kyselyssä pyydetään arvioimaan kolmea luonnosta ja kertomaan, mitä toivoisit puistolta.

Näkemykset ovat suunnittelijoiden apuna, kun puiston suunnittelu jatkuu maalis-huhtikuussa. Tuloksista raportoidaan Lahden kaupungin verkkosivuilla. Puiston rakentaminen voisi ajoittua syksyyn 2021 ja jatkua vuonna 2022.

Vastata voi myös Nastolan kirjastossa ja Palvelutorilla kauppakeskus Triossa. Kirjaston ja Palvelutorin Lahti-Pisteen työntekijät auttavat tarvittaessa vastaamisessa.

Voit myös kertoa mielipiteesi ottamalla yhteyttä hortonomi Kati Konivuoreen puhelimitse tai sähköpostilla (yhteystiedot alla).

Kommentoi suunnitelmia karttakyselyssä

Idea puistoon tuli asukkailta

Asukkaat ja muut toimijat osallistuivat Rakokiven liikekeskuksen suunnitteluun verkossa, työpajassa ja tapaamisissa vuosina 2016–2017. Uusi Kaupunki -kollektiivi tiivisti toiveet ja ajatukset ideasuunnitelmaan, johon sisältyi toiminnallinen puisto.

Rakokiveen toivottiin viihtyisyyttä, vihreyttä sekä leikki- ja kohtaamispaikkaa. Puistolle varattiin tila asemakaavaan, joka sai lainvoiman vuonna 2019.

Luonnokset esitellään myös verkkotilaisuudessa maanantaina 1.2.

Luonnoksiin voit tutustua myös maanantaina 1.2.2021 klo 17-18 järjestettävässä verkkotilaisuudessa. Tervetuloa!

Teams-linkki

Ohjeita verkkotilaisuuteen osallistumiseen

Kysy lisää