Hyppää sisältöön

Kunnossapitoinsinööri Anniina – ”Minuun on luotettu ja olen saanut vastuuta”

Anniina Karlstedt pendelöi päivittäin Riihimäeltä Lahteen. Kaupungin kunnossapidon kymmenen hengen tiimi huolehtii muun muassa kaupungin katu- ja viheralueista, vesiuruista ja liikennevaloista. Kaupungilla työilmapiiri on hyvä, ja työssä saa sopivasti vastuuta ja tukea.
Henkilö nojaa lasiseinään.

Omasta mielestäni en istu yleiseen mielikuvaan insinööristä, mutta joihinkin luonteenpiirteisiin samaistun. Kaveriporukan mielestä saatan tietää jostain asiasta turhankin yksityiskohtaisesti. Opiskeluaikana syötin itse laatimaani Excel-taulukkoon Prismassa työskentelystä saamani palkan, ja se laski minulle, kuinka monelta kuukaudelta voin vielä nostaa opintotukea.

”Koskaan ei ole ollut niin hyvää fiilistä työhaastattelussa.”

Ennen Lahden kaupungille tuloa, tein isolle yritykselle suunnittelijan töitä harjoittelijana. Loppuvuodesta 2021 hain aktiivisesti työpaikkoja. Tämä kunnossapitoinsinöörin tehtävä oli yksi niistä.

Koskaan ei ole ollut niin hyvää fiilistä työhaastattelussa. Haastattelijat istuivat eri puolilla pöytää, joten minun piti mennä jommankumman kanssa samalle puolelle istumaan. Se mursi jään. Haastattelu kesti pari tuntia. He hakivat tyyppiä, joka sopii porukkaan. Itsellekin tuli sellainen tunne, että tämä voisi natsata.

Kunnossapidon piiriin kuuluvat muun muassa katu- ja viheralueet, vesiurut, liikennevalot ja kaikki sen tapainen. Lahti on tehnyt erilaisia sopimuksia kunnossapidosta isojen yritysten kanssa, jotka voivat olla mistä päin Suomea tahansa. Lahti on jaettu neljään urakka-alueeseen: keskustan alue, eteläinen, pohjoinen ja itäinen alue. Jokaiselle on kilpailutuksen kautta valittu pääurakoitsija ja heillä on omat aliurakoitsijat.

Työni on käytännössä projektijohtamista. Seuraan, että sopimusten suuret viivat toteutuvat, kuten on sovittu. Normipäivänä luen sähköposteja ja kuittaan laskujen tarkastuksia. Saatan valmistella kokouksia, tai tarkastaa, että työmaakokouksen pöytäkirja on kokouksen kulun mukainen. Selvittelen myös, missä jokin asia on menossa, koska tilaus saapuu ja niin edelleen.

”Kyllä siinä joku juttu on, miksi rehaan itseni Riihimäeltä tänne melkein joka päivä, vaikka voisin tehdä etänäkin.”

Meillä on kunnossapidossa kymmenen hengen tiimi. Kaksi kunnossapitoinsinööriä, yksi kunnossapitohortonomi, aluevastaavat ja meidän esihenkilömme. Tukea saa aina, kun tarvitsee.  Kyllä siinä joku juttu on, miksi rehaan itseni Riihimäeltä tänne melkein joka päivä, vaikka voisin tehdä etänäkin. Työilmapiiri on meillä täällä kaupunkitekniikassa tosi hyvä.

Lahden kaupungilla haluan kehittää omaa osaamistani ja itseluottamusta siihen, että osaan ja tiedän. Tässä työssä pitää hallita kokonaisuuksia ja olla ainakin jollain tavalla järjestelmällinen. Täytyy sietää keskeneräisyyttä ja ettei tiedä aina kaikkea. Pitää olla valmis ottamaan asioista selvää, ja tarvittaessa löytää oikeat tyypit hoitamaan asiat.

Joka viikko huomaan, että tiedän enemmän, kun tiesin viime viikolla. Toivon, että saan jatkaa kehittymistä. Tämän kahden vuoden aikana, minuun on luotettu ja olen saanut vastuuta. Se on ollut ihanaa ja pelottavaa samaan aikaan.

Tutustu muihin kaupungin työntekijöihin!

Katso Lahden kaupungin avoimet työpaikat