Hyppää sisältöön

Lahden mitali yrittäjä Riku Roudolle

Riku Roudon perustama Moottoripyörämuseo on yksi kaupungin suosituimmista vierailukohteista ja Routo itse edustaa rouheaa, lahtelaista yrittäjyyttä.

Kultainen Lahden mitali myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta Lahden kaupungin hyväksi. Riku Routo tunnetaan ahkerana ja sinnikkäänä toimijana, joka nauttii suurta arvostusta alallaan. Erilaiset tapahtumat ja tempaukset vuosikymmenten aikana ovat laajentaneet hänen tunnettuuttaan.

Routo perusti Suomen ensimmäisen moottoripyörämuseon oheispalveluineen Niemen satamaan vuonna 2011. Museo on nopeasti noussut yhdeksi Lahden suosituimmista paikoista kaupunkiin tulevien vierailijoiden keskuudessa. Routo on elämäntyöllään tehnyt tunnetuksi paitsi yritystään ja itseään, myös Lahtea ja kansainvälisellä mittapuulla Suomea.

Riku Routo ilmentää lahtelaista yrittäjyyttä, joka ennakkoluulottomasti toimien ja uutta kokeillen saa asioita tapahtumaan. Routo edustaa lahtelaista rouheutta ja tapahtumien järjestäjänä hän on vuosikymmenten mittaisella panoksellaan antanut esimerkin tavasta olla luomassa yhteistä hyvää. Samalla Routo on edistänyt myönteisellä tavalla kuvaa Lahdesta tapahtumakaupunkina.

Esityksen Lahden mitalin saajasta tekee valtuuston puheenjohtajisto. Lahtelaiset saavat vuosittain ehdottaa mitalin saajaa. Mitali on perinteisesti luovutettu Lahden syntymäpäivänä 1.11.

Aiemmat mitalistit Lahden verkkosivuilla

Aihealueet