Hyppää sisältöön

Lahden Palvelutorin kuulumisia

Palvelutorin ensimmäinen vaihe avautui 13.1. ja uudenlainen julkisten palveluiden toimintakokonaisuus Kauppakeskus Triossa otettiin upeasti vastaan. Arki ehti juuri käynnistyä ennen Korona-aikaa, niin palveluiden kuin monipuolisten tapahtumien ja tapaamistenkin osalta. Palaute Palvelutorista on ollut innostavan positiivista ja kannustanut meitä uuden ideoinnissa.

​Palvelutorin laajennussuunnittelu on käynnistynyt. Usko saman katon alla toimivista palveluista on edelleen vahvana olemassa. Palvelutori tukee myös valtionhallinnon suunnitelmia yhdistää eri toimijoiden asiakaspalvelut helpommin saavutettavaksi ja yhteen kunnan tuottamien palveluiden kanssa.

Tärkeää on huomioida, että vaikka sähköiset palvelut lisääntyvät lujaa vauhtia, palveluiden saavutettavuus ei kaikkien ihmisten osalta toteudu. Tarvitaan edelleen asioinnin mahdollisuus ja usein myös henkilökohtaista tukea asiointiin. Vielä on myös asioita, jotka eivät ole hoidettavissa sähköisten palveluiden kautta. Palvelutori tarjoaa myös vahvan osallisuuden ja yhdessä toimimisen alustan, joka mahdollistaa monipuolisten tapahtumien, kokousten ja kohtaamisten toteuttamisen keskellä kaupunkia.

Palvelutorin laajeneminen etenee vaiheittain ja tavoitteena on, että vuoden 2021 alkupuoliskolla kokonaisuus on tiloiltaan valmis. Laajenemisen suunnitteluissa on mukana useita toimijoita, joista isommat ovat työllisyyden kuntakokeilun toimijat, seurakunta, poliisi, yrityspalvelut, Kela, hyvinvointiyhtymä sekä järjestöt ja yhdistykset.

Palveluiden keskittäminen vastaa vahvasti tämän päivän tarpeeseen ja voimme olla ylpeitä siitä, että Lahdessa palvelukonsepti on toteutettu ja toiminnassa.

Palvelutorin arjen toiminnassa on muutoksia 1.6.2020 alkaen

Toimintoja avataan asteittain ja turvallisuutta varmistetaan asiakasmäärien rajoituksilla, turvaetäisyydet ja hygieniaohjeet huomioiden.

Palvelutori on tilana avoinna ma 8-17, ti-pe 8-16
juhannusaattona 19.6. suljettu
Suosittelemme edelleen asiointia sähköisesti ja puhelimitse. Avaamme asiakaspalvelua kuitenkin asteittain. Kannattaa tarkistaa palvelu sivulta Palvelutorin toimijat.

Pajan ja Olkkarin tilat avataan rajoituksin 1.6. alkaen. Käyttäjämäärä voi olla enintään 10 henkeä kerralla turvaetäisyydet huomioiden

Yleisötilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi

Palvelutorin kokoustilat ovat käytettävissä 1.6. alkaen iltaisin ma-pe 16-20 ja viikonloppuisin la 9-16 ja su 11-16
Varauksissa huomioidaan henkilömäärät ja turvaetäisyydet, eli käyttäjämäärä on noin puolet tilojen normaalista kapasiteetista. Kokoontumiset yli 10 henkeä, maksimissaan 50 henkeä, ainoastaan Lavan tilassa.

Varaukset sähköpostitse osoitteesta  tilavaraukset.palvelutori@lahti.fi

Lisätietoja laura.packalen-vehko@lahti.fi

Aihealueet