Hyppää sisältöön

Lahti täyttyy tapahtumista ja elämyksistä syyslomalla

Syyslomaviikolla Lahdessa on monenlaista tekemistä koko perheelle! Matkusta vaikka kaksikerroksisella bussilla moottoripyörämuseoon, mene maastoliikuntapoluille ulkoilmaa haistelemaan ja ui teatteritaiteen imussa tai uima-altaassa.

Moottoripyörämuseoon maksutta

Lahden kaupunki ja Etelä-Suomen Sanomat tarjoavat maksuttoman sisäänpääsyn Moottoripyörämuseoon 22. –29.10.

Bussikuljetukset non-stop kaksikerroksisella Lontoon bussilla Marolankatu–Moottoripyörämuseo 23. ja 24.10. (la–su) klo 11 –15.

Hiihtomuseo ja Mastola kutsuvat

Haluaisitko kokea miltä Lahti näyttää Suurmäen laelta mäkihyppääjän silmin? Tule Hiihtomuseoon kokemaan hiihtohistoriaa ja testaamaan telemark-taitojasi mäkihyppysimulaattoriin.

Mastolassa voi tutustua näyttelyyn Suloiset sankarit – eläimet suomalaisissa elokuvissa ja TV-sarjoissa. Muissa näyttelyissä tehdään aikamatkoja Lahden Radioaseman ja TV-ohjelmien historiaan.

Kokemuksia kirjastossa

Syyslomalla pääkirjastossa järjestetään fanikulttuurille omistettu teemaviikko, johon ovat tervetulleita kaikki fandomista ja fanikulttuurista kiinnostuneet! Luvassa on muun muassa fanifiktion kirjoittamista, esitelmä korealaisesta popista, Soturikissat-live ja fanitaidenäyttely.

K15-kauhusatutuokio kaupunginkirjastossa pe 29.10. klo 18.30. Tule virittäytymään Halloween-tunnelmaan hyytävien kauhutarinoiden avulla! Tapahtuma järjestetään aikuisten tapahtuma-alueella. Satutuokiota voi seurata suorana verkossa kirjaston Instagram-tilillä (@lahtikirjasto).

Teatteriin eläytymään

Kiehtooko Kolme iloista rosvoa vai Waitress-musikaali? Tarkista Lahden kaupunginteatterin syyslomaviikon ohjelma.

Urheilun huumaa katsomossa

Tule kokemaan urheilun huumaa ja kannustamaan kotijoukkue voittoon Isku Areenalla klo 18.30! Maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue Lahden Pelicans kohtaa kotiottelussa perjantaina HPK:n.

FC Lahti-FC Honka-peli pelataan 31.10. Lahden stadionilla. Tule kannustamaan FC Lahti voittoon!

Nuorisopalveluiden lomatoiminta

Nuorisopalveluilla on paljon myös lomatoimintaa, johon ei ole ennakkoilmoittautumista. Katso lisää!

Maastoliikuntapolut ja luonto

Salpausselän merkityt maastoliikuntapolut kutsuvat eritasoiset ja eri-ikäiset ihmiset liikkumaan! Maastoliikuntapolut on tarkoitettu kaikkien käyttöön, poluilla voi kävellä, juosta ja maastopyöräillä. Reittien alkupisteet sijaitsevat Vanhan raviradan ja Tapanilan hiihtomajan läheisyydessä.

Syysauringosta pääsee nauttimaan myös monissa muissa luontokohteissa ympäri Lahtea. Pakkaa eväät mukaan ja nauti retkipäivästä esimerkiksi Lapakiston, Linnaistensuon tai Lehmusreitin maisemissa.

Polskimaan uimahalliin

Lahdessa vesiliikuntaa pääsee harrastamaan Nastolan, Saksalan, Kivimaan ja Lahden uimahalleissa. Katso aukioloajat.

Kirkkopuiston haravointitalkoista hyötyä ja iloa!

Mukavaa yhdessäoloa, reipasta ulkoilua ja maittavan keittolounaan voi yhdistää tiistaina 26.10., kun Kirkkopuistossa järjestetään kerran suositut haravointitalkoot.

Talkoisiin voi osallistua klo 10–14 ja talkooväelle on tarjolla talkoosoppaa klo 11 lähtien. Tarjolla myös kahvia ja heijastimia syksyn pimeyteen. Kaupungilta saa talkoisiin työvälineet.

Mankelien päättäjäiskulkue

Kiitos kaikille polkijoille Mankelien kokeilukaudesta! Tule juhlistamaan hienosti sujunutta pilottikautta osallistumalla Mankeli-kulkueeseen 31.10. klo 17.

Nappaa omalta lähiasemaltasi Mankeli ja polkaise tapaamispaikalle. Yhteinen lähtöpaikka on sataman asemalla Pro Puun edustalla. Katso lisätiedot tapahtumasta Facebookista.

Mankelien kausi päättyy 31.10. ja pyörät siirtyvät varastoon odottamaan kevättä 2022.