Hyppää sisältöön

Lokakuussa hakuun uusia omakotitontteja

Tekninen ja ympäristölautakunta hyväksyi uusien omakotitonttien luovutusehdot. Uusia tontteja tulee hakuun Renkomäestä, Jokimaalta ja Pirttiharjusta.
Renkomäen Aikamatkan tonteilta on kouluun muutama kilometri.

Lokakuun tonttihakuun tulee 25 uutta omakotitonttia, joista 12 tonttia on Renkomäessä, 11 Pirttiharjussa ja kaksi Jokimaalla. Tonttien koko vaihtelee 840–1 488 m2 välillä. Tonteille pääsee rakentamaan ensi vuoden kesäkuussa lukuun ottamatta Jokimaan tontteja, joille pääsee rakentamaan heti.

Kaupungilla on harvoin tarjolla omakotitontteja keskustan länsipuolelta jo valmiiksi rakentuneesta ympäristöstä, joten lautakunta päätti myydä Pirttiharjun tontit tarjouskilpailuilla.

Renkomäen Aikamatka lähtee rakentumaan

Renkomäen Aikamatkan alueen 12 tonttia sijaitsevat Kaukasenkadun asuinalueen, Orimattilankadun ja Renkojoen rajaamalla peltoalueella. Alueelle pääsee juuri valmistunutta Renkomäenväylää tai Orimattilankatua pitkin, joita jatkossa myös julkinen liikenne kulkee.

Tonttien länsipuolelle Näkkimistön alueelle on rakentunut päiväkoti ja asemakaavoitettu tontti päivittäistavarakaupalle. Renkomäen kouluun on matkaa noin 2,5 ja Renkomäen kaupallisen keskuksen palveluihin noin 3,5 kilometriä. Alueelta on matkaa Lahden keskustaan noin seitsemän kilometriä.

Aikamatkan tonttien pinta-alat ovat välillä 921–1 106 m2. Kaupungille jää alueelle tonttivarantoa lähes 100 tontin verran.

Jokimaan tontit täydentävät Kukonkosken omakotialuetta

Jokimaan Kosenkadun varren kaksi tonttia sijaitsevat Kyläkunnantien loppupäässä eteläisen kehätielinjauksen ja Porvoonjoen eteläpuolella sijaitsevalla Kukonkosken omakotialueella.

Hennalan kaupallisiin palveluihin on matkaa noin kaksi ja Renkomäkeen noin kolme kilometriä. Lähin koulu on noin neljän kilometrin päässä keskustan suunnassa oleva Länsiharjun koulu. Matkaa keskustaan on noin viisi kilometriä.

Nyt luovutettaviksi esitettyjen tonttien pinta-alat ovat 1 206 ja 1 488 m2. Jokimaan tonteille pääsee rakentamaan heti.

Pirttiharjun tontit myydään tarjouskilpailulla

Pirttiharjun Sompionkujan varren 11 tonttia sijaitsevat Petsamon pientaloalueen reunalla, Pirttiharjun entisen päiväkodin alueella. Tontit rajautuvat Hakalanpuiston ja Kuuvuorenpuiston viheralueisiin.

Lähin päivittäistavarakauppa sijaitsee noin kilometrin päässä ja kaksi lähintä päiväkotia sekä alakoulu sijaitsevat alle kilometrin säteellä alueesta. Keskustaan on noin viisi kilometriä.

Tonttien pinta-alat ovat välillä 840– 980 m2.

Uusia tontteja voi hakea lokakuun ajan

Renkomäen ja Jokimaan tonttien sähköinen haku aukeaa 2.10. Tontteja haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Pirttiharjun tonttien tarjouskilpailu käydään huutokaupat.com-palvelussa. Tarjouskilpailu järjestetään lokakuun aikana portaittain. Uudet tontit luovutetaan ensisijaisesti yksityisille rakentajille, mutta tarjouskilpailuun voivat osallistua myös yritykset.

Kaupunki luovuttaa Renkomäen ja Jokimaan tontit aluksi varattavaksi. Varausajan pituus on vähintään kuusi kuukautta. Varauksen jälkeen tontit vuokrataan 31.12.2070 päättyvillä maanvuokrasopimuksilla. Pirttiharjun tontit myydään tarjouskilpailun voittajille.

Uusien tonttien lisäksi kaupungilla on haettavana omakotitontteja kuukausittain. Nämä tontit ovat jääneet jakamatta kevään tai syksyn hakukierroksella tai palautuneet varauksesta tai vuokrauksesta.

Tutustu tontteihin!