Hyppää sisältöön

Lotilan koulussa sekä Humpulan ja Paavolan päiväkodeissa korona-altistuneita karanteeniin

Yhdessä koulussa ja kahdessa päiväkodissa altistuneita on reilut 100. Karanteeniin on siirrytty terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Lotilan koulussa karanteeniin 46

Lotilan koulussa on todettu koronatartunta yhdellä oppilaalla. Altistuneita on kaikkiaan 46.

Karanteeniajan etäopiskeluohjeita lähetetään oppilaille ja huoltajille Wilma-palvelun kautta tai muulla koulun sopimalla tavalla.

Lotilan peruskoulu on 1 – 6 luokkien alakoulu. Oppilaita on yli 440 ja henkilöstöä 43.

Humpulan ja Paavolan päiväkodeissa altistuneita vajaat 60

Humpulan päiväkodissa on todettu koronatartunta yhdellä henkilöstöön kuuluvalla ja Paavolan päiväkodissa yhdellä lapsella. Altistuneita Humpulassa on parikymmentä ja Paavolan päiväkodissa nelisenkymmentä. 

Paavolan päiväkodissa varhaiskasvatuspaikkoja on yhteensä 137 ja henkilöstöä 36. Humpulan päiväkodissa lapsia on 180 ja henkilöstöä 40. Humpulan päiväkoti on toiminut uusissa tiloissa marraskuun alusta ja valmistui ensimmäisenä Paavolan kampusalueen rakennuksista.

Altistuneet karanteeniin tiistaista 24.11.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Päiväkodeista ja koulusta on oltu yhteydessä altistuneiden lasten ja oppilaiden huoltajiin. Lisäksi päiväkodinjohtajat ovat viestittäneet tilanteesta henkilöstölleen sekä kaikille huoltajille TietoEdun kautta, koulun rehtori Wilma-palvelun kautta.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa tai päiväkodissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328
Lotilan koulun rehtori Mia Kiiski, p. 050 387 9754
Paavolan päiväkodin johtaja Minna Halme, p. 050 398 5476
Humpulan päiväkodin johtaja Aija Marola, p. 050 398 5473

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä,
infektiolääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi

Lue myös: Kivimaan ja Mukkulan kouluissa, Ahtialan ja Kytölän päiväkodeissa korona-altistuneita – verkkosivu-uutista täydennetty tilanteen mukaan