Hyppää sisältöön

Mukkulan monitoimitalon päivitetyn hankesuunnitelman hyväksymistä esitetään jatkovalmistelun pohjaksi

Sivistyslautakunnalle 11.6. ja Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnalle 12.6. esitetään Mukkulan monitoimitalon päivitetyn hankesuunnitelman hyväksymistä jatkovalmistelun pohjaksi. Konserni- ja tilajaosto käsittelee esitystä kokouksessaan 17.6.2024. 

Uutisen loppuun päivitetty 24.6.2024 hankesuunnitelman hyväksymis- ja päätösprosessin eteneminen kesäkuussa 2024.

Monitoimitalon hankesuunnitelma palautettiin marraskuussa 2023 uudelleen valmisteluun ja selvitettäväksi, miten hankesuunnitelma voidaan toteuttaa edullisemmin, mutta turvalliset ja tarkoituksenmukaiset tilatarpeet huomioiden.

Monitoimitalon kustannusten karsimiseksi esitetään perusopetuksen tilankäytön tehostamista ja piharakentamisen karsimista. Esitetyt toimenpiteet on kohdennettu perusopetukseen siksi, että perusopetuksen osuus monitoimitalon tiloista on suurin. Toimenpiteiden vaikutusta on kaupungin omien asiantuntijoiden lisäksi arvioinut ulkopuolinen pedagoginen asiantuntija.

Varhaiskasvatuksen tilat perustuvat hyväksyttyyn kaupungin päiväkotikonseptiin, jossa tilankäyttö on jo suunniteltu tehokkaaksi. Ateriapalveluiden ja Päijät-Hämeen hyvinvointialueen tilankäyttötarve on heidän määrittelemänsä.

Uuden tilaohjelman mukainen rakennuksen laajuus on 8297 hym2 ja bruttoalatavoite 12 180 brm2. Vuosien 2027–2035 ajaksi tarvitaan lisäksi siirtokelpoinen osa, joka hankittaneen vuokraamalla.

Karsitut investointi- ja rakentamiskustannukset ovat noin 42 M€. Mikäli neljän miljoonan karsintaa ei pidetä riittävänä, on lisäselvityksessä esitetty vielä muita kustannuksia alentavia muutosehdotuksia.

Hankesuunnitelma toimii varsinaisen suunnittelun lähtökohtana ja siinä kerrotaan yleisellä tasolla hankkeen toteutusmahdollisuuksista ja aikataulusta. Toteutusmuodosta ja aikataulusta päätetään erikseen sen jälkeen, kun päätös hankesuunnitelman hyväksymisestä on tehty.

Hankesuunnitelman hyväksymis- ja päätösprosessin eteneminen kesäkuussa 2024

Sivistyslautakunnan kokouksen 11.6.2024, Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan kokouksen 12.6.2024 sekä Konserni- ja tilajaoston kokouksen 17.6.2024 esityslistat ja pöytäkirjat Dynasty-verkkopalvelussa.

Lisätietoja