Hyppää sisältöön

Nuorten työllisyys- ja erityispalvelut sai 515 000 € valtionavustusta nuorten tukemiseen

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt valtionavustusta Lahden kaupungin nuorisopalveluille nuorten työpajatoimintaan 275 000 € ja etsivään nuorisotyöhön 240 000 €. Avustuksen käyttöaika on yksi vuosi.

Nuorisopalveluissa työskentelee 8 etsivää nuorisotyöntekijää, joiden asiakkuudessa on vuosittain reilut 300 lahtelaista nuorta.
Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa ja auttaa 17-29-vuotiaita lahtelaisia nuoria sellaisten palveluiden ja muun tuen piiriin, joilla edistetään heidän kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaa sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Nuorten työpajatoiminnan avustuksella mahdollistetaan monipuolinen valmennusympäristö sekä moniammatillinen henkilökunta. Nuorten työllisyyspalveluissa valmentautuu reilut 200 nuorta vuosittain.
Nuorten työllisyyspalveluiden Auto, DraamaLaB, Media, Ohjaus, Puu- ja pintakäsittely, Sisustus ja verhoilu sekä Remontointi ja kunnossapito toimialat tarjoavat työkokeilua ja palkkatuettua työtä 17-29-vuotiaille lahtelaisille nuorille, Jakson aikana nuoret edistävät omaa työllistymis- ja koulutuspolkuaan valmentajien tuella ja saavat tarvittaessa tukea arjenhallintaan.

Lisätiedot
Jaana Lehtinen
palvelupäällikkö
Lahden kaupungin nuorisopalvelut, työllisyys- ja erityispalvelut
p. 050 518 4490
jaana.lehtinen@lahti.fi