Hyppää sisältöön

Nuorten työ- ja valmennuspalvelut

Sinä lahtelainen alle 30-vuotias, tule Nuorten työ- ja valmennuspalveluihin kehittämään osaamistasi, kartuttamaan työkokemustasi sekä selkiyttämään tulevaisuuden suunnitelmiasi. Emme edellytä tutkintoja tai työkokemusta, vaan toivomme kiinnostusta työn tekemistä kohtaan, sekä halua kehittyä ja oppia uusia asioita.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sähköpostilla nuortentyojavalmennuspalvelut@lahti.fi ja jätä yhteystietosi. Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Puhelinpäivystysaikamme on ma-to klo 9–10. Muina aikoina soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Numeromme on 044 482 6531.

Voit ottaa yhteyttä myös täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Yhteydenottolomake

Tutustu aloihin ja opi uusia taitoja

Tarjoamme työkokeilua työttömille 17–29-vuotiaille lahtelaisille nuorille Auto, DraamaLaB, Media, Puu ja pintakäsittely, Sisustus ja verhoilu, Remontointi ja kunnossapito -toimialoilla sekä Innostamolla. Starttivalmennusta tarjoamme 15-25-vuotiaille lahtelaisille (päivätoiminnan sopimus). Työskentelyjaksojen pituudet vaihtelevat yksilöllisesti.

 • Onko vika virranjakajan kannessa vai tulpanhatuissa? ​

  Meillä pääset tekemään käytännönläheistä autokorjaamotyöskentelyä nykyaikaisessa korjaamoympäristössä. Teemme korjaus- ja huoltotöitä asiakkaiden autoihin.

  Toimipisteen sijainti: Talttakatu 1, 15700 LAHTI

 • Ollako vai eikö olla? Ja miten? Tahtoisitko sukeltaa teatterin ja ilmaisun ihmeelliseen maailmaan?

  Tutustumme taiteen ja kulttuurin tekemiseen. Jakson aikana teemme kulttuurialaan liittyviä projekteja teatteria ja draamaa hyödyntäen. Jaksolla toteutamme myös ryhmän yhdessä suunnitteleman ja toteuttaman teatteriesityksen. DraamaLaB on suunnattu työkokeilijoille.

  Toimipisteen sijainti: Vaahterasali, Aleksanterinkatu 26, 15140 LAHTI

 • Haluatko hallita InDesignin, Illustratorin, Photoshopin?

  ​Suunnittelemme ja toteutamme asiakastöinä graafista suunnittelua, valokuvausta ja kuvankäsittelyä, sekä oman organisaation sosiaalisen median sisällöntuotantoa. Meillä pääset kehittämään visuaalisia ja teknisiä taitojasi.

  Toimipisteen sijainti: Vesijärvenkatu 9 A, 15140 LAHTI

 • Saako puuntuoksu sydämesi sykähtämään? Haluatko oppia kädentaitoja?

  Teemme asiakkaille pienimuotoisia puusepäntöitä sekä entistämme ja pintakäsittelemme huonekaluja.

  Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

 • Oletko kiinnostunut sisustukseen liittyvistä teemoista, töistä ja tekniikoista? Vai tunnetko enemmän vetoa verhoiluun?

  Toteutamme asiakastöinä muun muassa erilaisia sisustuskokonaisuuksia. Verhoilemme ja entisöimme asiakkaiden huonekaluja pikkutuoleista laiskanlinnoihin. Samalla opit verhoilun perustaidot.

  Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

 • Oletko kiinnostunut vaihtelevista työtehtävistä vaihtelevissa työympäristöissä? Haluatko oppia käyttämään työkaluja porasta moottorisahaan?

  Teemme Lahden kaupunkikuvaa kohentavia ja asukkaiden viihtyvyyttä lisääviä töitä. Työkohteet ovat esimerkiksi erilaisia puistotöitä, metsänraivausta sekä kunnostus- ja rakennustöitä.

  Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

 • Etsitkö suuntaa tai motivaatiota, mietitkö mitä seuraavaksi? Haluatko tunnistaa vahvuuksiasi ja edistää taitojasi?

  Tule työkokeiluun Innostamoon, niin sinun ei tarvitse etsiä tai miettiä yksin! Meillä pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaista tekemistä, oppimaan uutta ja syventämään olemassa olevia taitojasi. Meillä opit luovuutta ja kädentaidon menetelmiä ja -tekniikoita sekä opit tuntemaan itseäsi paremmin.

  Työskentelemme yksin ja pienryhmässä vaihtelevien työprojektien parissa. Osana työtehtäviäsi pääset etsimään juuri sinua kiinnostavaa tekemistä ja vahvistamaan motivaatiotasi sekä voimavarojasi erilaisten harjoitusten avulla. Pidämme yhdessä yllä työhyvinvointia esimerkiksi erilaisten lajikokeilujen ja keskustelujen avulla.

  Työkokeilun pituus Innostamolla on 6 vk – 4 kk. Työskentelemme ma-to klo 9–14.

  Miltä kuulostaa? Voisiko Innostamo olla sinun juttusi? Tule tutustumaan, niin kerromme lisää!

  Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

 • Kaipaatko lisää tekemistä ja voimavaroja arkeesi? Etkö tiedä, mistä aloittaa?

  Starttivalmennuksessa tarjoamme sinulle, 15–25-vuotias, tekemistä ja rytmiä arkeen pienryhmätoiminnan ja yksilöllisen tuen avulla. Laitamme yhdessä ruokaa, keskustelemme arjen asioista ja hyvinvoinnista, teemme retkiä, kokeilemme erilaisia liikuntalajeja, pohdimme omia vahvuuksia sekä suunnittelemme tulevia koulutus- ja työelämäpolkuja. Meillä saat olla oma itsesi ja edetä omaan tahtiisi kohti omia tavoitteitasi. Pääset vaikuttamaan toimintamme sisältöihin yhdessä muiden ryhmäläisten ja luotettavien ammattiaikuisten kanssa. Startilla voit olla työkokeilussa tai päivätoiminnan sopimuksella, 2–4 päivänä viikossa.

  Voisiko Starttivalmennus sopia sinulle? Tule tutustumaan, niin otetaan siitä yhdessä selvää! Ota yhteyttä Starttivalmennuksen ohjaajiin Veeraan tai Mariannaan:

  Veera: 044 416 4614, Marianna: 050 383 6461

  Toimipisteen sijainti: Vesijärvenkatu 9 A, 15140 LAHTI