Hyppää sisältöön

Nuorten työ- ja valmennuspalvelut

Sinä lahtelainen, työtä ja työkokemusta vailla oleva nuori, tule meille Lahden kaupungin työ- ja valmennuspalveluihin kehittämään osaamistasi, kartuttamaan työkokemustasi sekä selkiyttämään tulevaisuuden suunnitelmiasi. Emme edellytä tutkintoja tai työkokemusta, vaan odotamme aitoa innostusta työn tekemistä kohtaan, sekä halua kehittyä ja oppia uusia asioita.

Tarjoamme palkkatuettua työtä ja työkokeilua työttömille 17–29-vuotiaille lahtelaisille nuorille Auto, DraamaLaB, Media, Puu ja pintakäsittely, Sisustus ja verhoilu, Remontointi ja kunnossapito -toimialoilla. Työskentelyjaksojen pituudet vaihtelevat yksilöllisesti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sähköpostilla nuortentyojavalmennuspalvelut@lahti.fi ja jätä yhteystietosi. Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Puhelinpäivystysaikamme on ma-to klo 9–10. Muina aikoina soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Numeromme on 044 482 6531.

Auto

Onko vika virranjakajan kannessa vai tulpanhatuissa? ​

Meillä pääset tekemään käytännönläheistä autokorjaamotyöskentelyä nykyaikaisessa korjaamoympäristössä. Teemme korjaus- ja huoltotöitä asiakkaiden autoihin.

Toimipisteen sijainti: Talttakatu 1, 15700 LAHTI

DraamaLaB

Ollako vai eikö olla? Ja miten? Tahtoisitko sukeltaa teatterin ja ilmaisun ihmeelliseen maailmaan?

Tutustumme taiteen ja kulttuurin tekemiseen. Jakson aikana teemme kulttuurialaan liittyviä projekteja teatteria ja draamaa hyödyntäen. Jaksolla toteutamme myös ryhmän yhdessä suunnitteleman ja toteuttaman teatteriesityksen. DraamaLaB on suunnattu työkokeilijoille.

Toimipisteen sijainti: Vaahterasali, Aleksanterinkatu 26, 15140 LAHTI

Media

Haluatko hallita InDesignin, Illustratorin, Photoshopin?

​Suunnittelemme ja toteutamme asiakastöinä graafista suunnittelua, valokuvausta ja kuvankäsittelyä, sekä oman organisaation sosiaalisen median sisällöntuotantoa. Meillä pääset kehittämään visuaalisia ja teknisiä taitojasi.

Toimipisteen sijainti: Vesijärvenkatu 9 A, 15140 LAHTI

Puu- ja pintakäsittely

Saako puuntuoksu sydämesi sykähtämään? Haluatko oppia kädentaitoja?

Teemme asiakkaille pienimuotoisia puusepäntöitä sekä entistämme ja pintakäsittelemme huonekaluja.

Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

Sisustus ja verhoilu

Oletko kiinnostunut sisustukseen liittyvistä teemoista, töistä ja tekniikoista? Vai tunnetko enemmän vetoa verhoiluun?

Toteutamme asiakastöinä muun muassa erilaisia sisustuskokonaisuuksia. Verhoilemme ja entisöimme asiakkaiden huonekaluja pikkutuoleista laiskanlinnoihin. Samalla opit verhoilun perustaidot.

Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

Remontointi ja kunnossapito

Oletko kiinnostunut vaihtelevista työtehtävistä vaihtelevissa työympäristöissä? Haluatko oppia käyttämään työkaluja porasta moottorisahaan?

Teemme Lahden kaupunkikuvaa kohentavia ja asukkaiden viihtyvyyttä lisääviä töitä. Työkohteet ovat esimerkiksi erilaisia puistotöitä, metsänraivausta sekä kunnostus- ja rakennustöitä.

Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

Starttivalmennus

Starttivalmennus on lahtelaisille 15-25 vuotiaille nuorille tarkoitettua ryhmämuotoista valmennusta. Starttivalmennuksessa vahvistetaan nuoren arjen- ja elämänhallinnan taitoja sekä opiskelu- ja työelämävalmiuksia. Starttivalmennuksessa tehdään sekä ryhmä- että yksilöharjoituksia, joilla tuetaan nuorta pääsemään omiin tavoitteisiinsa.

Starttivalmennusryhmässä on maksimissaan 12 nuorta kerrallaan ja ryhmä toimii non-stop periaatteella.

Kaikille nuorille tehdään starttijakson alussa oma suunnitelma ja sitä tarkistetaan säännöllisesti. Tavoitteet jaksolle määritellään nuoren kanssa yhdessä. Nuori saa starttivalmennuksessa ryhmävalmennuksen lisäksi yksilöohjausta tarpeensa mukaisesti.

Starttivalmennus on sopimuksellista toimintaa ja sopimusmuotoja ovat päivätoimintasopimus, sekä työkokeilu.

Toimipisteen sijainti: Vesijärvenkatu 9 A, 15140 LAHTI