Hyppää sisältöön

Nuorten työ- ja valmennuspalvelut

Sinä lahtelainen alle 30-vuotias, haluatko työtä tai työkokemusta? Tule Nuorten työ- ja valmennuspalveluihin kehittämään osaamistasi, kartuttamaan työkokemustasi sekä selkiyttämään tulevaisuuden suunnitelmiasi. Emme edellytä tutkintoja tai työkokemusta, vaan toivomme kiinnostusta työn tekemistä kohtaan, sekä halua kehittyä ja oppia uusia asioita.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sähköpostilla nuortentyojavalmennuspalvelut@lahti.fi ja jätä yhteystietosi. Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Puhelinpäivystysaikamme on ma-to klo 9–10. Muina aikoina soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Numeromme on 044 482 6531.

Voit ottaa yhteyttä myös täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Yhteydenottolomake

Tutustu aloihin ja opi uusia taitoja

Tarjoamme palkkatuettua työtä ja työkokeilua työttömille 17–29-vuotiaille lahtelaisille nuorille Auto, DraamaLaB, Media, Ohjaus, Puu ja pintakäsittely, Sisustus ja verhoilu, Remontointi ja kunnossapito -toimialoilla sekä Innostamolla. Starttivalmennusta tarjoamme 15-25-vuotiaille lahtelaisille (työkokeilu tai päivätoiminnan sopimus). Työskentelyjaksojen pituudet vaihtelevat yksilöllisesti.

 • Onko vika virranjakajan kannessa vai tulpanhatuissa? ​

  Meillä pääset tekemään käytännönläheistä autokorjaamotyöskentelyä nykyaikaisessa korjaamoympäristössä. Teemme korjaus- ja huoltotöitä asiakkaiden autoihin.

  Toimipisteen sijainti: Talttakatu 1, 15700 LAHTI

 • Ollako vai eikö olla? Ja miten? Tahtoisitko sukeltaa teatterin ja ilmaisun ihmeelliseen maailmaan?

  Tutustumme taiteen ja kulttuurin tekemiseen. Jakson aikana teemme kulttuurialaan liittyviä projekteja teatteria ja draamaa hyödyntäen. Jaksolla toteutamme myös ryhmän yhdessä suunnitteleman ja toteuttaman teatteriesityksen. DraamaLaB on suunnattu työkokeilijoille.

  Toimipisteen sijainti: Vaahterasali, Aleksanterinkatu 26, 15140 LAHTI

 • Haluatko hallita InDesignin, Illustratorin, Photoshopin?

  ​Suunnittelemme ja toteutamme asiakastöinä graafista suunnittelua, valokuvausta ja kuvankäsittelyä, sekä oman organisaation sosiaalisen median sisällöntuotantoa. Meillä pääset kehittämään visuaalisia ja teknisiä taitojasi.

  Toimipisteen sijainti: Vesijärvenkatu 9 A, 15140 LAHTI

 • Saako puuntuoksu sydämesi sykähtämään? Haluatko oppia kädentaitoja?

  Teemme asiakkaille pienimuotoisia puusepäntöitä sekä entistämme ja pintakäsittelemme huonekaluja.

  Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

 • Oletko kiinnostunut sisustukseen liittyvistä teemoista, töistä ja tekniikoista? Vai tunnetko enemmän vetoa verhoiluun?

  Toteutamme asiakastöinä muun muassa erilaisia sisustuskokonaisuuksia. Verhoilemme ja entisöimme asiakkaiden huonekaluja pikkutuoleista laiskanlinnoihin. Samalla opit verhoilun perustaidot.

  Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

 • Oletko kiinnostunut vaihtelevista työtehtävistä vaihtelevissa työympäristöissä? Haluatko oppia käyttämään työkaluja porasta moottorisahaan?

  Teemme Lahden kaupunkikuvaa kohentavia ja asukkaiden viihtyvyyttä lisääviä töitä. Työkohteet ovat esimerkiksi erilaisia puistotöitä, metsänraivausta sekä kunnostus- ja rakennustöitä.

  Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

 • Innostamossa sinä 17–29-vuotias lahtelainen pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaista tekemistä, syventämään taitoja tai opettelemaan uutta. Työtehtävänäsi on etsiä luovalla tavalla itseäsi, osaamistasi ja vahvuuksiasi. Työskentely on yksin tai yhdessä työskentelyä, vaihtelevia työprojekteja ja -kohteita sekä tuotteita. Lisäksi herättelemme motivaatiota ja kiinnostusta erilaisilla työmenetelmillä sekä teemme yritysvierailuja ja kuulemme uratarinoita. Keskustelemme hyvinvoinnista, ulkoilemme ja tutustumme eri liikuntamuotoihin lajikokeilujen kautta. Innostamon kautta sinun on mahdollista tutustua laajemmin toimialoihimme ja työskennellä Innostamon jaksosi aikana valitsemallasi toimialalla tavoitteidesi mukaisesti.

  Tarjoamme sinulle yksilöllistä valmennusta luovassa ympäristössä. Autamme sinua etsimään kiinnostavaa tekemistä, joka vahvistaa ja auttaa sinua eteenpäin.

  Ryhmässä on maksimissaan 8 valmentautujaa kerrallaan ja ryhmä toimii non-stop periaatteella.

  Innostamossa työskennellään työkokeilussa. Työskentelyjaksojen pituudet vaihtelevat yksilöllisesti 6 vkosta 4 kuukauteen omien tavoitteiden mukaisesti.

  Toivomme, että voimme auttaa sinua innostumaan ja kehittymään työelämässä!

  Toimipisteen sijainti: Veivikatu 8, 15230 LAHTI

 • Starttivalmennus on lahtelaisille 15-25 vuotiaille nuorille tarkoitettua ryhmämuotoista valmennusta. Starttivalmennuksessa vahvistetaan nuoren arjen- ja elämänhallinnan taitoja sekä opiskelu- ja työelämävalmiuksia. Starttivalmennuksessa tehdään sekä ryhmä- että yksilöharjoituksia, joilla tuetaan nuorta pääsemään omiin tavoitteisiinsa.

  Starttivalmennusryhmässä on maksimissaan 12 nuorta kerrallaan ja ryhmä toimii non-stop periaatteella.

  Kaikille nuorille tehdään starttijakson alussa oma suunnitelma ja sitä tarkistetaan säännöllisesti. Tavoitteet jaksolle määritellään nuoren kanssa yhdessä. Nuori saa starttivalmennuksessa ryhmävalmennuksen lisäksi yksilöohjausta tarpeensa mukaisesti.

  Starttivalmennus on sopimuksellista toimintaa ja sopimusmuotoja ovat päivätoimintasopimus, sekä työkokeilu.

  Toimipisteen sijainti: Vesijärvenkatu 9 A, 15140 LAHTI