Hyppää sisältöön

Onnelantien alkuun rakennetaan viisikerroksinen kerrostalo

Rakennus- ja ympäristölupalautakunta antoi rakennusluvan viisikerroksisen kerrostalon rakentamiseen Onnelantien ja Saimaankadun risteyksessä sijaitsevan vanhan rukoushuoneen tilalle. Myös Ranta-Kartanon pysäköintitalo sai rakennusluvan.
Havainnekuva Onnelantien kerrostalosta

Viisikerroksiseen uudisrakennukseen tulee 21 asuntoa sekä autokatos ja jätekatos. Tontille rakennetaan 20 autopaikkaa ja 41 pyöräpaikkaa. Tontin itäsivulla on autokatos ja eteläsivulla jätekatos. Asukkaiden oleskelupiha on tontin pohjoispuolella.

Uudisrakennuksen ulkonäöllä haetaan jatkoa Oikokadun taloille. Rakennus rapataan harmaaksi taitetulla valkoisella. Kaavan edellyttämä aumakatto on punainen. Parvekkeet ovat tummat, ikkunanpuitteet ruskeat ja parvekkeen taustaseinä on vaalea beige. Piharakennukset ovat päärakennuksen värisiä.

Ranta-Kartanon pysäköintitalon rakennuslupa hyväksyttiin

Ranta-Kartanon kasvavalle asuinalueelle rakennetaan kuusikerroksinen pysäköintitalo. Pysäköintitilaa on seitsemällä tasolla, joista alin on kellarissa. Autopaikkoja rakennetaan yhteensä noin 440, joista 12 on invapaikkaa ja 15 moottoripyöräpaikkoja. Pysäköintitalo rakennetaan avoimena autosuojana. Pysäköintitaloon ajetaan Kartanonkadun puolelta Kisapuiston vierestä.

Suunnitelman mukaan pysäköintitalon julkisivut ovat hiekansävyistä betonia, viherseinää sekä puurakenteinen koristeseinä. Katolle rakennetaan viherkatto ja noin 400 neliömetriä aurinkopaneeleita.

Pysäköintitalon rakennustyöt alkavat

Havainnekuva Ranta-Kartanon pysäköintitalosta

Lisätietoja