Hyppää sisältöön

Tapahtumakoordinaattori Simo – ”Hektiset hommat sopivat rauhalliselle tyypille”

Lahdessa on puitteet tapahtumille aina kotoisista korttelitapahtumista urheilun maailmanmestaruustasolle. Simo Haakana ja muut tapahtumatiimin jäsenet pitävät kaupungin tapahtumien lankoja käsissään. Monipuolisesta työstä ei yllätyksiä puutu, mutta hyvä suunnittelu pitää kokonaisuuden kasassa alusta loppuun.

Tapahtumien järjestäminen on projektinhallintaa, vaikka ihmiset eivät osaa sitä sellaisena ajatella. Siihen mahtuu kaikki mahdollinen, pienistä tapahtumista isoihin festareihin. Jokainen tapahtuma on uniikki. Ei ole yhtä kaavaa, vaan se vaatii pientä improvisointia koko ajan. Päiviin kuuluu paljon suunnittelua ja keskusteluja eri toimijoiden kanssa.

Meidän tapahtumatiimissä harteillani on tekninen puoli. Tapahtumissa en lähtökohtaisesti ole ääni- tai valopöydän takana, mutta sekin onnistuu tarvittaessa. Onhan se kiva päästä käyttämään sitä osaamista, mitä on tullut aikaisemmin.

”En haluaisi pyörittää pelkästään Exceliä.”

Joku voi ajatella, että kiva työ, kun pääsee hyville keikoille, mutta tapahtumat menevät työn merkeissä. Olen siellä mahdollistamassa tapahtuman muille ja katsomassa, että kaikki menee hyvin. Vaatii aika paljon, että jokainen tapahtuma saadaan menemään maaliin ja kaikki menee turvallisesti.

Tyypillistä työpäivää ei ole, mutta yleensä katson ensimmäiseksi, onko sähköpostissa jotain kiireellistä, ja mitä palavereja päivälle on laitettu.

Työhön kuuluu muun muassa pohjakarttojen 3D-mallintamista. Se ei ole ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen tapahtumista, mutta helpottaa suunnittelua, kun näkee asiat tapahtumapaikalla oikeassa mittakaavassa. Tykkään visuaalisesta suunnittelusta. En haluaisi pyörittää pelkästään Exceliä.

Olen aika lehmänhermoinen tyyppi. Se auttaa, kun on paljon kaikkea ilmassa ja rauhoittaa ilmapiiriä tapahtumissa, kun en luo stressiä ja kiireen tunnetta muille. Hektiset hommat sopivat rauhalliselle tyypille.

Isoin palkinto on, kun saa tapahtuman tehtyä ja ihmiset ovat tyytyväisiä. Tapahtuma on kuitenkin aina semmoinen rypistys. Vaikka tapahtuma olisi suunniteltu puoli vuotta aikaisemmin, se muuttuu ihan viime metreille asti ja se sopii luonteelleni.

”Parhaat kiksit työstä saa, kun niitä pääsee tekemään kotinurkilla.”

On kiinnostavaa kehittää tapahtumakenttää tällä alueella. Unelmana on, että saataisiin enemmän ja isompia tapahtumia. On hyvä pitää mielessä, kuinka tärkeitä tapahtumat ovat. Alue saa tuloja, mutta onhan se myös hyvinvointia lisäävä asia. Urheilutapahtumat ja kulttuuritapahtumat, molempia tarvitaan. Tapahtumat ovat ihmisille tärkeitä, vaikka lahtelaiset ovatkin hitaasi lämpeneviä hämäläisiä. Saadaan ihmiselle hyvää mieltä ja kyllähän elämä olisi kuivaa ilman kulttuuria.

Taide ja kulttuuri on ollut mukana koko elämän. Kitaraa on tullut soiteltua useammissa bändeissä. Musiikin kautta olen päätynyt tälle alalle, vaikka jossain vaiheessa sanoin, että en tulee koskaan ottamaan töitä musiikin saralta, vaan se pysyy harrastuksena.

Aikanaan menin valo- ja äänitekniikan kurssilta Sibeliustalolle harjoitteluun ja siellä menikin 13 vuotta, ensin valoteknikkona ja sitten teknisenä tuottajana. Tein välissä myös pääkaupunkiseudulla monenlaisia tapahtumia aina yritysjuhlista festareihin, mutta huomasin että parhaat kiksit työstä saa, kun niitä pääsee tekemään kotinurkilla. Päädyin takaisin Lahden kaupungille, kun kiinnostuin tapahtumien tekemisestä täällä kotiseudulla. Olen kotoisin Pennalasta, eli tuosta naapurista Orimattilasta.

Katso Lahden kaupungin avoimet työpaikat