Hyppää sisältöön

Terveemmäksi ympäristöteoilla – haemme lahtelaisia mukaan kokeiluun

Etsimme Lahteen juuri muuttaneita tai Lahdessa jo asuvia osallistujia kokeiluun, joka tutkii ympäristöystävällisen elämäntavan vaikutuksia terveyteen. Kyseessä on Lahden kaupungin markkinointikampanja.

Tarkoittaako pienempi hiilijalanjälki stressittömämpää elämää? Voiko vihreillä valinnoilla madaltaa verenpainetta? Onko kestävä lahtelainen elämäntapa lopulta terveysteko?

​Planetaarinen terveysajattelu edistää samoilla toimenpiteillä sekä ihmisten terveyttä että ympäristön hyvinvointia. Lahti on ajattelun edelläkävijä: täällä toimii kymmenvuotinen Luontoaskel terveyteen -ohjelma ja Suomen ensimmäinen planetaarisen terveyden lääkäri. Lääkäri Hanna Haveri on mukana myös markkinointikampanjassamme.

Kampanjaan osallistuville tarjotaan kokonaisvaltainen, ympäristölle kestäviin valintoihin pohjautuva hyvinvointisuunnitelma, jonka vaikutuksia koehenkilöiden hiilijalanjälkeen ja henkilökohtaiseen terveyteen seurataan kampanjan aikana.

Mukaan toivotaan ihan tavallisia ihmisiä eri elämäntilanteissa:

  • Lapsiperhe
  • Eläkeikäinen henkilö tai pariskunta
  • Nuori aikuinen tai pariskunta
  • Keski-ikäinen henkilö tai pariskunta

Hankkeeseen osallistujat sitoutuvat testaamaan planetaariseen terveyteen perustuvaa elämänmuutosta kampanjan ajan. Tämä voi tarkoittaa muutoksia esimerkiksi ruokavalioon ja liikuntatottumuksiin. Suurempia ennakkovaatimuksia osallistujille ei ole, tärkeintä on kiinnostus oman ja planeetan hyvinvoinnin kohentamiseen! Edellytyksenä osallistumiselle on, että hakijan terveydentila on vakaa.

Kokeiluun osallistuvat ovat mukana kampanjan sisällöntuotannossa sekä itsenäisesti että haastateltavina. Osallistujat saavat apua ja ohjeita sisällöntuotantoon. Osallistujien kokemuksia ja kokeilun terveysvaikutuksia seurataan ennen projektia, sen aikana ja sen jälkeen. Kokemuksia hyödynnetään ja jaetaan kampanjan sisällöissä.

Toteutamme hankkeen kesän 2022 aikana. Kokeiluun osallistujat testaavat elämäntapamuutosta kesä–heinäkuun aikana.

Haku on auki

Hae mukaan palauttamalla lomake viimeistään 22.5. Voit myös kertoa lähipiirillesi mahdollisuudesta osallistua kampanjaan.

Kampanjaan mukaan valituille henkilöille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti 23.5., ja toiminta käynnistyy sen jälkeen välittömästi. Osallistujan on varattava hiukan aikaa elintapojensa alkukartoitukseen ja planetaarisen terveyden lääkärin tapaamisiin.

Henkilöiden yhteystietoja käytetään ainoastaan kampanjaan liittyvään tiedonkulkuun.

Tee hyvinvointiteko itsellesi ja ympäristölle – hae mukaan!

Lisätiedot

Maria Ansas, maria.ansas@lahti.fi

Lue lisää planetaarisesta terveysajattelusta

 

Hae mukaan kampanjaan

Aihealueet