Hyppää sisältöön

Uusia omakotitontteja Karistossa ja Kytölässä

Huhtikuussa voi hakea omakotitonttia Karistosta tai Kytölästä. Tonttihaku päättyy 30.4.
Kariston päiväkodin pihaleikkejä

Huhtikuun tonttihaussa on 29 uutta omakotitonttia, joista 14 sijaitsee Karistonselän uudella omakotialueella ja 15 Kytölänmäki II alueella. Puolet Kariston tonteista luovutetaan arpomalla. Tonttien keskikoko on 823 m2 ja niille pääsee rakentamaan tänä vuonna.

Karistonselän pientaloalueen viimeiset tontit

Karistonselän 14 tonttia sijaitsevat laaksomaisessa maastossa Salpausselän rinteellä. Alueelta on Kariston kouluun ja päiväkotiin noin 1,5 kilometriä. Karisman kauppakeskuksen palvelut sijaitsevat kolmen kilometrin päässä, ja matkaa keskustaan on noin seitsemän kilometriä. Sijainti valtateiden liittymän tuntumassa takaa hyvät liikenneyhteydet kaikkiin suuntiin.

Karistonselän pientaloalueella on yli 50 tonttia, joista ensimmäiset vuokrattiin kaksi vuotta sitten. Nyt haussa ovat alueen viimeiset tontit. Tontit ovat pinta-alaltaan 745–925 m2 ja niille pääsee rakentamaan heti.

Puolet tonteista luovutetaan arpomalla. Arvonnassa kaikilla hakijoilla on yhtäläinen mahdollisuus saada tontti rakennettavaksi, kun perinteinen haku suosii kaupungin strategian mukaisesti lapsiperheitä.

Luonnonläheinen Kytölänmäki II lähtee rakentumaan

Kytölänmäen uudelle asuinalueelle kasvaa noin 80 omakotitalon ja muutaman rivitalon pientaloalue. Alue sijaitsee Kytölän Selkätien pohjoispuolella etelään viettävällä rinteellä, Kiiliäisvuorenpuiston kyljessä. Nyt haettavana ovat alueen ensimmäiset 15 tonttia. Omakotitonttien pinta-alat ovat 777–839 m2 ja valtaosalle tonteista pääsee rakentamaan elokuussa.

Kytölänmäki II rajautuu Potilanjokeen, koillisessa Alasenjärveen ja luoteessa asemakaavoittamattomaan Kytölän alueeseen. Alueelta on matkaa keskustaan noin kuusi kilometriä ja Holman kauppakeskukseen noin kolme kilometriä.

Tonttihaku päättyy 30.4.

Karistonselän ja Kytölänmäen tonttien haku on 6.–30.4. Tontteja haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Kaupunki luovuttaa tontit aluksi varattavaksi ja varausajan pituus on vähintään kuusi kuukautta. Varauksen jälkeen tontit vuokrataan 31.12.2070 päättyvillä maanvuokrasopimuksilla.

Uusien tonttien lisäksi kaupungilla on haettavana omakotitontteja kuukausittain. Nämä tontit ovat jääneet jakamatta kevään tai syksyn hakukierroksella tai palautuneet varauksesta tai vuokrauksesta. Seuraavaksi näitä tontteja voi hakea toukokuussa.

Tontti-infon aineisto

Omakotitontin hakumenettelystä ja oman kodin rakentamisesta järjestettiin kaikille avoin tontti-info 8.4. Info toteutettiin verkossa ja paikalla olivat kaupungin tontinluovutuksen, rakennusvalvonnan ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijat.

Tontti-infon ohjelma

  • Tervetuloa tontti-infoon! 
  • Näin haet tontteja  
  • Kevään tontit Kytölässä ja Karistossa 
  • Rakennusvalvonnan ohjeita rakentajalle 
  • Kuinka saat sähköt ja lämmön uuteen kotiisi? Lahti Energia 
  • Kysymyksiä ja keskustelua 

Tontti-infon aineisto 8.4.2021

Lisätiedot tonteista ja sähköinen haku

Aihealueet