Hyppää sisältöön

Varhaiskasvatuksen päätökset sähköisiksi 

Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluita kehitetään ja uudistetaan. Ensi vuoden 2024 helmikuusta varhaiskasvatuspalveluissa luovutaan kirjepostin lähettämisestä ja päätökset lähetetään vain sähköisesti. Viimeistään tässä kohtaa huoltajan tulisi antaa suostumus sähköiseen tiedoksiantoon.
Lapset leikkivät päiväkodin pihalla

1.2.2024 alkaen varhaiskasvatuspalveluissa luovutaan kirjepostin lähettämisestä. Mikäli asiakas on saanut viimeisimmän tiedon lapsen varhaiskasvatuspaikasta tai esiopetuspaikasta kirjepostina, niin hänen tulee 1.2.2024 mennessä ilmoittaa suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon.  

Suostumuksen voi ilmoittaa Edlevo-sovelluksen tai -selainversion kautta tai sähköpostitse varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen osoitteeseen varhaiskasvatuspalvelut.palveluneuvonta@lahti.fi. Samassa yhteydessä on hyvä tarkistaa oman sähköpostiosoitteen oikeellisuus.   

Sähköpostitse annettava suostumus voi olla vapaamuotoinen tai sen voi ilmoittaa esimerkiksi seuraavasti: Suostun sähköisten tiedoksiantojen vastaanottamiseen Edlevon kautta. 

 Mikäli asiakas on saanut tiedon lapsen varhaiskasvatus- tai esiopetuspaikasta sähköpostilla, niin asia on hänen osaltaan jo kunnossa.   

Jatkossa Edlevon kautta sähköisesti toimitetaan varhaiskasvatus-, esiopetus- ja avoimen varhaiskasvatuksen paikkapäätökset sekä maksupäätökset.   

Edlevo on huoltajien ja varhaiskasvatuksen yhteydenpitoväline 

Edlevo-palvelu on huoltajien ja varhaiskasvatuksen yhteydenpitoväline. Edlevo-palvelussa ilmoitetaan lapsen hoitoajat ja poissaolot. Lisäksi Edlevo-palvelu sisältää muun muassa tiedotteet, yhteystietojen muutokset, tiedot varahakijoista, paikan irtisanomisen, lupakyselyn sekä loma-aikojen ilmoittamisen. 

Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalvelut käyttää Tietoevryn tarjoamaa Edlevo-kokonaisuutta. Tietoevry on jatkanut käytössä olevien toiminnallisuuksien uudistamista ja jatkossa kaikki Edlevossa tehdyt palvelu- ja maksupäätökset toimitetaan huoltajille Edlevo Appissa. Palvelu- ja maksupäätökset näkyvät huoltajille myös Edlevon web-selainversion kautta.   

Huoltajan sähköpostiin tulee viesti Edlevoon saapuneesta päätöksestä ja jatkossa heräte myös Edlevo Appiin, mikäli huoltaja antaa sovelluksen tehdä ilmoituksia Edlevon tapahtumista.   

Kirjautumisohjeet Edlevo-palveluun löytyvät kaupungin varhaiskasvatuksen verkkosivuilta, jossa kerrotaan varhaiskasvatuksen ja kodin yhteistyöstä.   

Lisätiedot  

lahti.fi/kasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus-ja-esiopetus/   

Lapsen varhaiskasvatuspaikasta,
Kaupungin päiväkodit ja päiväkotien johtajat   

Suvi Ruusunen, varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö
050 539 1651  

Kirjautumisohjeet Edlevo-palveluun: varhaiskasvatuksen verkkosivuilta