Hyppää sisältöön

Viestinnän asiantuntija Miina – ”On ihanaa tehdä työtä, missä täytyy tietää kotikaupungista koko ajan uutta”

Miina Kiven työssä on olennaista tietää, mitä Lahdessa tapahtuu. Viestinnän tiimissä Miinan vastuulle kuuluvat sosiaalisen median kanavat ja oman työn kehittämiseen Miinalle on annettu vapaat kädet. Parasta työssä on positiivinen palaute kollegoilta ja kaupunkilaisilta.

Olen työskennellyt Lahden kaupungilla viestinnän asiantuntijana vuoden verran. Työpöydälläni on kaupungin sosiaalisen median kanavat. Se sisältää hurjan paljon eri asioita päivittämisestä kehittämiseen.

Normaali työpäiväni alkaa niin, että menen ensimmäisenä katsomaan, mitä kaupungin somekanavissa on keskusteltu edellisen illan ja yön aikana. Haluan tietää, miten meidän sisältömme on vastaanotettu ja mitä niistä puhutaan. Otan myös osaa keskusteluun, koska haluan, että somessa ollaan läsnä, keskustellaan ja viedään saadut palautteet eteenpäin. Olen tehnyt asiakaspalvelua valtaosan elämässäni ja koen, että siitä on iso hyöty myös tässä työssä ja somessa ihmisten kanssa keskustellessa.

Rakastan Lahtea ja olen asunut täällä koko ikäni. On ihanaa tehdä työtä, missä täytyy tietää kotikaupungista koko ajan uutta ja olla kärryillä, mitä milloinkin tapahtuu.

Onnistunut olo tulee, kun saan työstä myönteistä palautetta kollegoilta tai lahtelaisilta. Lahtelaisista olen oppinut, että oikeasti he rakastavat kotikaupunkiaan syvästi, mutta sitä ei ehkä rohjeta näyttää niin avoimesti kuin voisi. Lahtelaiset saa syttymään meidän maamerkkimme, hyvät tapahtumat ja ajankohtaiset asiat, kuten Aleksin jouluvalot.

”Somesisältöjen suunnittelu ja toteuttaminen ei todellakaan ole mitään hassuttelua tai vasurilla tehtävää työtä.”

Yleisin harhaluulo työstäni on, että vain nappaan kuvia tai videoita ja postailen mitä sattuu. Sosiaalisen median tekemistä ei aina ymmärretä strategisena ja systemaattisena viestinnän ja markkinoinnin osa-alueena, joka vaatii kovaa ammattitaitoa, järjestelmällisyyttä ja organisointikykyä. Sitä ei missään nimessä pidä väheksyä ja ajatella, että siellä nyt vaan vähän sometetaan.

Somen ammattilaisena täytyy ymmärtää eri somekanavat, niiden lainalaisuudet ja ominaisuudet ja osata katsoa sitä, mitä on ennen ollut ja mitä on tulossa.

Lahdella on monta eri somekanavaa ja omat kohderyhmät. Jokainen niistä vaatii omanlaiset sisällöt. Somesisältöjen suunnittelu ja toteuttaminen ei todellakaan ole mitään hassuttelua tai vasurilla tehtävää työtä. Vaikka sometyö on kivaa ja sitä tekee intohimolla ja palolla, on se aika ajoin myös rankkaa.

”Ajattelin, että jos tällaiset ihmiset työskentelevät kaupungilla, ei se voi kauhean pölyinen paikka olla.”

Kun näin työpaikkailmoituksen, totesin, että tämä duuni on ihan kuin tehty minulle. Laitoin hakemuksen heti ja soitin vielä perään, että haluan tämän työn ja mielelläni tulen haastatteluun kertomaan, että miksi mun pitää se saada. Ja olen tosi onnekas, sillä tässä nyt ollaan!

Olin ajatellut, että kaupungilla olisi vähän enemmän pönöttämistä, kuin mitä oikeasti onkaan. Toisaalta tiesin jo muutamia ihmisiä, jotka olivat täällä töissä. Ajattelin, että jos tällaiset ihmiset työskentelevät kaupungilla, ei se voi kauhean pölyinen paikka olla.

Minulle on tärkeää, että voin aidosti olla ylpeä siitä mitä teen, ketä edustan, kenen kanssa teen töitä ja kenen eteen. On motivoivaa, kuinka vapaasti olen saanut kehittää asioita ja tehdä juttuja, joissa koen olevani vahva. Minuun on luotettu alusta pitäen tosi paljon.

”Todella helppoa yhdistää muu elämä työhön.”

Työn ulkopuolella arkeani värittää perhe, johon kuuluu aviomieheni lisäksi teini-ikäinen tytär ja parivuotias poika. Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla ja liikkua paljon.

On ollut todella helppoa yhdistää muu elämä työhön. Elämään pitäisi mahtua sekä työ että vapaa-aika ja olenkin niiden erittelystä äärimmäisen tarkka. Kaupungilla se on ollut mahdollista ja siihen myös kannustetaan. Mahdollisuus hybridityöhön tuo tietyt helpotukset arjen pyörittämiseen.

Lahdessa välimatkat ovat lyhyitä ja on helppoa lähteä liikkumaan pois kotinurkilta. Kaikista parhaiten pää tyhjenee työasioista, kun menee CrossFit-treeneihin. Liikkuminen on mun intohimo somen ja lahtelaisuuden ohella.

Tutustu muihin kaupungin työntekijöihin!

Katso Lahden kaupungin avoimet työpaikat