Hyppää sisältöön

Yhteensä parikymmentä oppilasta eri kouluista etätyöskentelyyn ja karanteeniin

Perusopetuksen henkilöstöön kuuluvalla on todettu koronatartunta. Altistuneita oppilaita on yhteensä parikymmentä kahdeksasta eri koulusta. Altistuminen on tapahtunut oppitunnin aikana ryhmässä, jossa on oppilaita eri kouluista.

Altistuneita oppilaita on Jalkarannan, Lotilan, Lähteen, Länsiharjun, Kärpäsen, Mukkulan ja Tiirismaan peruskouluissa sekä Lahden yhteiskoulussa.

Oppilaita on siirtynyt etätyöskentelyyn ja karanteeniin korona-altistumisen takia torstaista 26.11.

Poikkeuksellinen työskentely järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Kouluista on oltu yhteydessä kaikkien altistuneiden oppilaiden huoltajiin.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Karanteeniajan etäopiskeluohjeita lähetetään oppilaille ja huoltajille Wilma-palvelun kautta tai muulla koulujen sopimalla tavalla.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti kouluissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä,
infektioylilääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi