Hyppää sisältöön

Kulttuuripalvelut

Lahtelainen kulttuuri on huippuosaamista ja arjen luovuutta. Lahdessa lastenkulttuuri on iloinen asia ja se koskettaa kaikkia. Kulttuurikokemukset ovat hetken elämyksiä, kannattelevat suuria ja pieniäkin tunteita – elämän kohokohtia.

 • Avustukset

  Kulttuuritoimijat voivat hakea vuosi- ja projektiavustuksia. Vuosiavustusten hakuaika on maaliskuussa. Projektiavustuksien hakuaika on ympäri vuoden, vähintään 14 vuorokautta ennen suunniteltua tapahtumaa tai hanketta.

  Avustukset
 • Tilavaraukset

  Kulttuuripalvelut vuokraa Pikkuteatteria ja Kansantalon Vaahterasalia . Lahtelaisilla kulttuuriyhteisöillä on mahdollisuus hakea tuettuja vuoroja Pikkuteatterilta ja Kansantalon Vaahterasalista. Tuettuja harjoitusvuoroja (maksimissaan 15 krt/kevätkausi ja 15krt/syyskausi/toimija) voi hakea taiteelliseen toimintaan. Kevät- että syyskauden vuorot on haettava 31.5. mennessä.

  Tilavaraukset
 • Lastenkulttuurikeskus Efekti

  Päijät-Hämeen alueella toimiva lastenkulttuurikeskus, jonka kautta järjestetään kulttuuritarjontaa alueen päiväkoteihin ja kouluihin. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin kulttuuripalvelut. Rahoituksesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Efektin toiminnassa mukana olevat kunnat.

  Lastenkulttuurikeskus Efekti
 • Lahden Lasten Talvikarnevaalit

  Tammi-helmikuussa järjestettävillä Talvikarnevaaleilla vierailee vuosittain 10 000–14 000 kävijää. Ohjelmakokonaisuuksia eri taiteen aloilta on n. 50–70 ja esityksiä festivaalien aikana toteutetaan n. 130–170.

  Lahden Lasten Talvikarnevaalit
 • Kulttuurivierailut

  Vuosittain toteutetaan n. 110–140 kulttuurivierailukokonaisuutta kouluihin ja päiväkoteihin. Vierailuihin osallistuu n. 11 000–14 000 lasta ja ne työllistävät n. 20–25 taitelijaa tai taiteilijaryhmää.

  Lastenkulttuurikeskus Efektin kulttuurivierailut
 • Kulttuurikasvatusohjelma

  Lahden kaupungin peruskoululaiset tutustuvat kaupungin kulttuurikohteisiin yhteisen kulttuuriohjelman mukaisesti. Jokaiselle vuosiluokalle on suunniteltu yksi tai useampi kulttuurikohde, johon perehdytään opettajan johdolla.

  Kulttuuriohjelma
 • Taidetestaajat-hanke

  Valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke on syyslukukaudesta 2017 alkaen vienyt kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisille taidevierailuille kokemaan ja arvioimaan taidetta. Kahdeksasluokkalaisia on jokaisena lukuvuonna yhteensä noin 60 000, Päijät-Hämeessä noin 2200. Hanke jatkuu myös lukuvuonna 2020–2021. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

  Taidetestaajat
 • Orkester Norden

  Orkester Norden on Suomen Lions -liitto ry:n ja Lahden kaupungin kulttuuripalveluiden yhteinen nuoriso-orkesteriprojekti vuosina 2019–2023. Nuorista klassisen musiikin opiskelijoista koottu sinfoniaorkesteri järjestää vuosittain Lahdessa harjoitusleirin, joka huipentuu konserttikiertueeseen. Orkesteritoiminnan päärahoittaja on Pohjoismainen ministerineuvosto.

  Orkester Norden
 • Lahden Nuorisoteatteri

  Ikinuori, vuonna 1962 perustettu Lahden Nuorisoteatteri tarjoaa teatteri-ilmaisusta kiinnostuneille nuorille mielekkään harrastuksen. Ammattiohjaajan kanssa he valmistavat teatteriesityksiä, sekä osallistuvat tapahtumiin ja tempauksiin.

  Lahden Nuorisoteatteri
 • Lahden Kesänäyttämö

  Lahden Kesänäyttämö on tarjonnut kesätyömahdollisuuden teatterin parissa jo vuodesta 1995. Lahden Kesänäyttämön ensimmäinen produktio oli Falskisti vaan! Muita musiikkinäytelmiä ovat olleet mm. Karamelliooppera, Uppo-Nalle ja Mörkö se lähti laivaan. Kesänäyttämö työllistää vuosittain 20–24 nuorta.

  Lahden Kesänäyttämö
 • Tapahtumat

  Vuosittain järjestettäviä tapahtumia ovat kansallinen veteraanipäivä 27.4., itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla 6.12. ja uuden vuoden aattojuhla 31.12. Lisäksi kulttuuripalvelut järjestää vaihtuvia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden.