Hyppää sisältöön

Tule mukaan tapahtumien sisäpiiriin!

Lähde mukaan iloiseen tapahtumien sisäpiiriin!

Lahdessa on pitkät perinteet tapahtumien vapaaehtoistyön ja -verkostojen osalta. Lahden kaupungin tapahtumapalvelut on perustanut tapahtumien vapaaehtoispankin, jonka kautta on mahdollista ilmoittautua vapaaehtoiseksi pankissa mukana oleviin, Lahdessa järjestettäviin tapahtumiin.

Haku vapaaehtoiseksi tapahtumiin vuodelle 2024 on auki!

Haku vuoden 2024 tapahtumien vapaaehtoistehtäviin on nyt avattu ja pääset tutustumaan tapahtumiin ja tehtäviin klikkaamalla alla olevista valikoista haluamasi tapahtuman auki.

Uusia tapahtumia päivitetään hakuun jatkuvasti, joten tätä sivua kannattaa pitää silmällä.

Ennen ilmoittautumislomakkeen täyttöä kannattaa tutustua GateHQ-järjestelmästä löytyvään rekrytointilomakkeen täyttöohjeeseen ja rekisteriselosteeseen.

Uusi vapaaehtoinen, ilmoittaudu mukaan tästä:

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi!

Jos olet ollut vapaaehtoisena kesän 2023 tapahtumissa, kirjaudu järjestelmään tästä:

Kirjaudu tilillesi

Vapaaehtoistehtävät vuoden 2024 tapahtumissa

 • Lahdessa ja Liikuntakeskus Pajulahdessa järjestetään juuri olympiastatuksen saaneen lajin lippupallon MM-kisat 27.-30.8.2024. Tapahtuma on historiallisesi merkittävä, sillä niistä tulee ensimmäiset Suomessa koskaan järjestetyt kesäolympialaisten ohjelmassa olevan joukkuepalloilulajin MM-kisat.

  Haemme nyt vapaaehtoisia kaikkien aikojen suurimpiin lippupallon MM-kisoihin. Monipuolisissa tehtävissä pääset mukaan kansainvälisten  arvokisojen tunnelmaan, ja luomaan yhdessä tapahtumasta ikimuistoista yleisölle ja kilpailijoille. Aiempaa kokemusta lajista ei kaikissa tehtävissä tarvita, mutta reipas asenne sekä halu oppia on tärkeässä asemassa. Kaikkiin tehtäviin koulutetaan kevään aikana.

  Vapaaehtoishaku on auki elokuun alkuun asti, mutta paikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä ja heihin ollaan yhteydessä kevään ja kesän aikana.

  Vapaaehtoisilta edellytetään hyviä viestintä- ja organisointitaitoja, taitoa työskennellä tiimissä sekä oma-aloitteisuutta. Lisäksi lajituntemusta vaaditaan joissakin tehtävissä. Sitoutuminen tehtävään ja valmius työskennellä joustavasti erilaisissa tilanteissa ovat myös tärkeitä asioita. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin reipas ja positiivinen asenne!

  Tehtäviin haetaan GateHQ-järjestelmässä, jossa tehtävät valitaan yleisellä tasolla aihealueittain. Tutustuthan siis hyvin alla oleviin aihealueisiin ja niiden alla oleviin tehtäviin. Voit hakulomakkeen kohdassa ”muuta lisättävää” myös tarkentaa mikä aihealueen tehtävä sinua erityisesti kiinnostaa.

  Kilpailu

  Suorituspaikkojen valmistelu ja ylläpito

  Tässä tehtävässä huolehditaan suorituspaikkojen rakentamisesta, siisteydestä ja toimivuudesta kisojen ajan.

  Kilpailutoimintojen avustaminen

  Tässä tehtävässä avustetaan joukkueiden ja erotuomareiden ohjauksessa ennen ja jälkeen pelien. Tehtävässä lajituntemus on hyödyksi.

  Downmarker

  Tässä tehtävässä työskennellään kentän laidalla laskien etenemisyrityksiä ja toimitaan yhteistyössä kentän tuomaritiimin kanssa. Tehtävässä vaaditaan englannin kielen osaamista ja lajituntemus on hyödyksi.

  Tilastointi

  Tässä tehtävässä työskennellään otteluiden tilastoinnin parissa, aiempi tilastointikokemus on hyödyksi.

  Antidoping-saattajat

  Tässä tehtävässä työskennellään antidoping-saattajana.

  Team Host

  Tässä tehtävässä työskennellään  joukkueiden kanssa ja vastataan joukkueiden viihtyvyydestä ja asioiden sujuvuudesta. Tehtävä vaatii 18 vuoden ikää, kielitaitoa ja paikallistuntemusta. Tehtävässä työskennellään myös lentokentällä vastaanottamassa joukkueita ja ohjaamassa heitä busseihin sekä avustetaan tarvittaessa kadonneiden matkatavaroiden kanssa.

  Yleisöpalvelut

  Infopiste ja kiertävät infohenkilöt tapahtuma-alueella

  Tässä tehtävässä työskennellään yleisön infopisteellä tai kiertävänä infohenkilönä ja autetaan, opastetaan sekä ohjataan katsojia Pajulahdessa ja perjantaina Lahdessa. Tehtävässä huolehditaan myös alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä. Tärkeää tehtävässä on iloinen ja reipas asenne.

  VIP-opas

  Tässä tehtävässä työskennellään VIP-vieraiden opastajana ja huolehditaan heidän viihtyvyydestään vierailun ajan. Tehtävään vaaditaan 18 vuoden ikää, kielitaitoa ja paikallistuntemusta.

  Yhteistyökumppanien aktivointi ja sidosryhmien akkreditointi

  Tässä tehtävässä työskennellään SAJL:n kokeilupisteellä ja pyöritetään toimintaa siinä, sekä toimitaan apuna yhteistyökumppaneiden pisteillä tapahtuman ajan.

  Maskotti

  Tässä tehtävässä pääsee pitämään yllä tunnelmaa! Tehtävässä eduksi on reipas asenne ja oma-aloitteisuus. Esiintymistaito katsotaan eduksi.

  Hallinto

  Akkreditointitiimi

  Tähän tehtävään kuuluu talkoolaisten, joukkueiden, median ja sidosryhmien akkreditointi ja tehtävässä huolehditaan joukkueiden, median, vapaaehtoisten ja VIP-vieraiden akkreditoinnista eri pisteillä.

  Viestintä

  Viestintätiimi

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman viestintätiimissä ja tehtävän on tekstin, kuvan ja videosisältöjen tuottaminen viestintäkanaviin. Tehtävässä toiveena on aiempi kokemus sisällöntuotannosta sekä sujuva suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen.

  Media

  Mediapalvelut

  Tässä tehtävässä työskennellään mediapalveluissa, joissa tehtävänä on avustaa sekä kotimaista, että kansainvälistä mediaa median toimipisteissä. Tehtävässä vaaditaan englanninkielen osaamista

  Tv-Runnerit

  Tässä tehtävässä työskennellään kisojen tv-tuotannon avustavissa tehtävissä.

  Ruokapalvelut

  Ruokapalvelutiimi

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman ruokapalvelutiimissä, jossa huolehditaan vapaaehtoisten, sekä toimitsijoiden kahvituksesta tapahtuman aikana.

  Turvallisuus

  Kulunvalvojat

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtumassa kulunvalvojana. Tehtävässä toimitaan sekä Pajulahden alueella, että Lahden stadionilla ja tarkastetaan tapahtuman aikana akkreditointipassien kulkuoikeuksia. Tehtävä vaatii tilanteenlukutaitoa, tarkkuutta sekä asiakaspalveluhenkeä.

  Kuljetus ja logistiikka

  Kuljettajat

  Tässä tehtävässä työskennellään kuljettajana tapahtumassa ja tehtävänä on toimia kuljettajana sekä tavaralogistiikan että henkilökuljetuksen osalta. Tehtävä vaatii b-ajokortin.

  Rakentaminen ja kunnossapito

  Rakennus- ja kunnossapitotiimi

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman rakennus- ja kunnossapitotiimissä. Tehtävänä on rakentaa ja purkaa kilpailualue ennen ja jälkeen kisojen. Lisäksi tehtävään kuuluu tapahtumailmeen ja kylttien asentaminen, kulkureittien merkitseminen, tilojen somistus sekä kaiken esille laitetun kerääminen pois tapahtuman jälkeen.

  Ympäristö

  Ympäristövastaavat

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman ympäristötiimissä ja huolehditaan alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä.

   

  Ilmoittaudu mukaan tästä!

Tapahtumien vapaaehtoispankkiin kuuluville vapaaehtoisille tarjottavat edut:

 • arvokas työkokemus ja verkostoituminen, sekä työtodistus
 • elämyksellinen mahdollisuus päästä osaksi Lahdessa järjestettäviä tapahtumia
 • päivittyvät kausikohtaiset liikunta- ja kulttuuriedut

Tapahtumien vapaaehtoispankki Lahdessa

Vapaaehtoispankissa mukana olevat vapaaehtoiset saavat vuoden aikana muutamia uutiskirjeitä Lahden kaupungin tapahtumapalveluilta, joissa on tietoa uusista vapaaehtoishauista tapahtumiin, eduista ja muuta vapaaehtoisille tärkeää informaatiota.

Vapaaehtoispankkiin ilmoittautuminen on maksutonta ja omia tietojaan voi pyytää poistettavaksi milloin tahansa.

Ilmoittautumisen jälkeen kannattaa seurata omaa sähköpostia, sillä kaikki tieto ja yhteydenpito tapahtuu ensisijaisesti sähköpostitse. Yhteydenotto tapahtuman järjestäjältä tulee vapaaehtoisille heti pian sen jälkeen, kun ilmoittautuneiden ja tietojen siirron hyväksyneiden vapaaehtoisten tiedot siirretään tapahtuman järjestäjän käyttöön Lahden kaupungin toimesta.

Tervetuloa mukaan tekemään ja kokemaan elämyksiä!

 

Lisätietoja: