Hyppää sisältöön

Vapaaehtoiset tapahtumissa

Lähde mukaan iloiseen vapaaehtoisten joukkoon!

Lahdessa on pitkät perinteet tapahtumien vapaaehtoistyön ja -verkostojen osalta. Lahden kaupungin tapahtumapalvelut on perustanut tapahtumien vapaaehtoispankin, jonka kautta on mahdollista ilmoittautua vapaaehtoiseksi pankissa mukana oleviin, Lahdessa järjestettäviin tapahtumiin.

Haku vapaaehtoiseksi tapahtumiin vuodelle 2024 on auki!

Haku vuoden 2024 tapahtumien vapaaehtoistehtäviin on nyt avattu ja pääset tutustumaan tapahtumiin ja tehtäviin klikkaamalla alla olevista valikoista haluamasi tapahtuman auki.

Uusia tapahtumia päivitetään hakuun jatkuvasti, joten tätä sivua kannattaa pitää silmällä.

Ennen ilmoittautumislomakkeen täyttöä kannattaa tutustua GateHQ-järjestelmästä löytyvään rekrytointilomakkeen täyttöohjeeseen ja rekisteriselosteeseen.

Uusi vapaaehtoinen, ilmoittaudu mukaan tästä:

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi!

Jos olet ollut vapaaehtoisena kesän 2023 tapahtumissa, kirjaudu järjestelmään tästä:

Kirjaudu tilillesi

Vapaaehtoistehtävät vuoden 2024 tapahtumissa

 • Lisähaku on nyt avattu!

  Sinulla on vielä loistava mahdollisuus hakea mukaan vapaaehtoiseksi Salibandyn alle 19-vuotiaiden naisten MM-kisoihin, jotka järjestetään 8.-12.5.2024 Lahdessa. Vapaaehtoistehtävät sijoittuvat pääasiassa turnauksen ajalle.

  Tutustu tapahtumaan tarkemmin nettisivuilla.

  Jokainen vapaaehtoinen saa työvaatetuksen ja lämpimän aterian jokaisena työpäivänä. Pyrimme järjestämään vapaaehtoisille mahdollisuuden päästä seuraamaan pelejä työpäivinään (työtehtävien salliessa). 

  Huomioithan, että tapahtumajärjestäjä ei korvaa vapaaehtoisuuteen liittyen matka- tai majoituskustannuksia.

  Tehtäviin haetaan GateHQ-järjestelmässä, jossa tehtävät valitaan yleisellä tasolla aihealueittain. Tutustuthan siis hyvin alla oleviin aihealueisiin ja niiden alla oleviin tehtäviin. Voit hakulomakkeen kohdassa ”muuta lisättävää” myös tarkentaa mikä aihealueen tehtävä sinua erityisesti kiinnostaa.

  Jos mieleesi nousee kysymyksiä, olethan rohkeasti yhteydessä volunteers@salibandy.fi.   

  Lisähaussa tarve vapaaehtoisille on erityisesti seuraavissa tehtävissä:

  Turva

  Kulunvalvonta  

  Tässä tehtävässä työskennellään kulunvalvojana ja tehtävänä on opastaa eri tahoja halleilla kulkemisessa sekä valvoa, että eri tiloissa liikkuvilla on kulkuoikeus näihin paikkoihin (esim. VIP-alueet). Mikäli sinulla on voimassa oleva järjestyksenvalvojan kortti, ilmoitathan siitä haun yhteydessä.

  Vaatimuksena tässä tehtävässä on vähintään 18-vuoden ikä ja hyvä suomen kielen taito. Englannin kielen taito katsotaan eduksi.

  Kilpailu

  Team Guides 

  Tässä tehtävässä työskennellään Team Guidena ja tehtävänä on auttaa joukkueiden käytännön asioiden järjestämisessä sekä toimia korvaamattomana linkkinä joukkueen, kisajärjestäjän ja IFF:n välillä koko turnauksen ajan.

  Tehtävässä tarvitaan loistavaa asiakaspalveluasennetta sekä nopeaa reagointikykyä.

  Tehtävässä toimiminen edellyttää, sujuvaa suomen ja englannin kielen osaamista. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

  Myös muihin kilpailupuolella toimintoihin on vielä mahdollista ilmoittautua mukaan. 

  Ensiapu

  Ensiaputiimi

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman ensiaputiimissä ja tehtävän kuvaan kuuluu olla antamassa välittömän ensiavun tapahtuman yleisölle, henkilökunnalle ja muille ensiapua tarvitseville tahoille. Varmistetaan tarvittavia jatkotoimenpiteitä.

  Tehtävässä toimimiseen edellytetään soveltuvaa koulutusta tai erinomaisia ensiaputaitoja (suoritettuja ja voimassa olevia EA-kursseja). Kokemus ensiaputoiminnasta tapahtumissa tai muissa tilaisuuksissa katsotaan eduksi. Myös englannin kielen taito katsotaan tehtävässä eduksi.
  Huom. Ilmoittautuessasi tähän tapahtumaan, lisääthän ilmoittautumislomakkeelle myös kuvasi akkreditointia varten.

  Ilmoittaudu mukaan tästä!

   

 • FNLD GRVL -soratiepyöräilytapahtuma palaa Lahteen kesällä 2024! Gravel-tapahtuma ajetaan Lahden alueen sorateillä 15.6. ja tapahtumaan haetaan nyt mukaan vapaaehtoisia toimimaan erilaisissa tehtävissä. Aikaisempaa kokemusta ei välttämättä tarvitse löytyä, tärkeintä on positiivinen ja iloinen asenne!

  Vapaaehtoishaku tapahtumaan on avoinna toistaiseksi. Tapahtuman nettisivuihin pääset tutustumaan tästä (nettisivut englanniksi).

  Yksittäisille vapaaehtoisille on yli 6h työvuoroissa tarjolla lounas.

  Tehtäviin haetaan GateHQ-järjestelmässä, jossa tehtävät valitaan yleisellä tasolla aihealueittain. Tutustuthan siis hyvin alla oleviin aihealueisiin ja niiden alla oleviin tehtäviin. Voit hakulomakkeen kohdassa ”muuta lisättävää” myös tarkentaa mikä aihealueen tehtävä sinua erityisesti kiinnostaa.

  Seurat ja yhdistykset

  Seuroille ja yhdistyksille vapaaehtoistyö tapahtumassa tarjoaa mahdollisuuden varainhankintaan. Tällaisia mahdollisuuksia on tarjolla järjestyksenvalvonta- ja liikenteenohjaustehtävissä.

  Seurojen ja yhdistysten edustajia pyydetään olemaan yhteydessä sähköpostitse: tapahtumapalvelut@lahti.fi

  Kilpailu

  Kilpailutoimisto

  Tässä tehtävässä työskennellään kilpailutoimistossa. Työtehtävänä on kilpailijoille jaettavan materiaalin valmistelu, kilpailijoiden rekisteröinnin hoitaminen, sekä kilpailijoiden opastus. Kilpailijoiden rekisteröintiin ja opastukseen edellytetään englannin kielen taitoa.

  Työtehtävät ajalla: torstai 13.6. – lauantai 15.6.2024.

  Huoltopisteet

  Tässä tehtävässä työskennellään kilpailureitin huoltopisteillä. Huoltopisteitä on yhteensä 5. Työtehtävänä huoltopisteellä on jakaa kilpailijoille urheilujuomia, energiatuotteita sekä pullottaa vettä ja valmistella urheilujuomia.

  Työtehtävät ajalla: lauantai 15.6.2024 ja mahdolliset ennakkovalmistelut perjantaina 14.6.2024.

  Maalialue

  Tässä tehtävässä työskennellään maalialueella. Tehtävänä on huolehtia pisteen valmistelusta ennen kilpailijoiden maaliintuloa ja jakaa kilpailijoille erilaisia tuotteita (mm. juomaa) ja tarvittaessa informaatiota siitä mihin kilpailijat voivat siirtyä suorituksensa jälkeen. Tehtäviin kuulu huolehtia pisteen, maalialueen tuotteiden riittävyydestä ja logistisista toimenpiteistä.

  Työtehtävät ajalla: lauantai 15.6.2024.

  Yleisöpalvelut

  Infopiste

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman infopisteellä sekä liikutaan tapahtuma-alueella opastamassa ja neuvomassa, niin kilpailijoita kuin tapahtumaan saapuvaa yleisöä. Vaatimuksena vähintään englannin kielen taito. Muu kielitaito katsotaan eduksi tässä tehtävässä.

  Työtehtävät ajalla: torstai 13.6. – lauantai 15.6.

  Expo-alue / Merchandise-myynti

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman expo-alueella. Tehtävänä on FNLD GRVL:n omaan myyntipisteeseen liittyvät tehtävät: pisteen rakentaminen, tuotteiden esillepano ja pisteen somistus. Expo-alueen aukioloaikoina tehtävät koostuvat tapahtuma tuotteiden myynnistä ja asiakaspalvelusta yhteistyössä organisaation jäsenten kanssa. Vaatimuksena vähintään englannin kielen taito. Muu kielitaito katsotaan eduksi tässä tehtävässä.

  Työtehtävät ajalla: torstai 13.6. – lauantai 15.6.

  Hallinto

  Staff-toimisto

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman staff-toimistossa, eli henkilökunnan toimistossa. Tehtävässä huolehditaan, että vapaaehtoiset ja muut sidosryhmänjäsenet saavat tarvittavat kulkuoikeuksiin liittyvät materiaalit ja mahdolliset muut jaettavat tavarat. Tehtävänä on avustaa tapahtumapaikkakunnan logistiikassa, erilaisten lähetysten vastaanotossa, purussa ja jakamisessa, varaston ylläpidossa, tulostuksessa ja laminoinnissa, erilaisissa toimistotöissä sekä varusteiden jaossa ja palautuksissa niin vapaaehtoisille kuin urheilijoillekin.

  Työtehtävät ajalla: tiistai 11.6. – sunnuntai 16.6.

  Turva

  Liikenteenohjaus

  Tässä työtehtävässä työskennellään liikenteenohjaajana tapahtumassa. Työpiste voi sijaita pyöräreitin varrella tai tapahtuman paikoitusalueella. Vaatimuksena liikenteenohjaajan tehtävään on 18-vuoden ikä ja voimassa oleva B-ajokortti.

  Suositellaan suorittamaan tieturva -1 koulutus netissä (maksuton).

  Työtehtävät ajalla: torstaina 13.6. – lauantai 15.6.

  Järjestyksenvalvonta

  Tässä tehtävässä työskennellään järjestyksenvalvojana tapahtumassa. Vaatimuksena tähän tehtävään on 18-vuoden ikä ja voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti.

  Työtehtävät ajalla: torstaina 13.6. – lauantai 15.6.

  Kulunvalvonta

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuma-alueella ja huolehditaan eri pisteiden kulunvalvonnasta. Esimerkiksi pyöräparkin kulunvalvonta, joka palvelee kilpailijoita läpi tapahtumapäivän aina iltajuhlaan asti.

  Työtehtävät ajalla: torstai 13.6. – lauantai 15.6.

  Logistiikka

  Logistiikkatiimi

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman logistiikkatiimissä. Työtehtäviin kuuluu siirtää ajoneuvoja kilpailupäivinä kisareitin varrelle, sekä toimia kuorma-auto-, pakettiauto- ja/tai trukkikuskina. Tässä tehtävässä katsotaan eduksi C-kortti, sekä aikaisempi kokemus kuorma-auton tai trukin ajamisesta.

  Työtehtävät ajalla: maanantai 10.6. – sunnuntai 16.6.

  Rakentaminen

  Rakennustiimi

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman rakennustiimissä. Työtehtäviin kuuluu pääsääntöisesti:

  • aitakujien rakennus ja purku
  • telttojen rakennus ja purku
  • bannereiden kiinnitys / pois ottaminen
  • opasteiden kiinnitys ja purku
  • ilmatäytteisten kaarien, lippujen ja muiden brändäysmateriaalien kasaus, paikalleen laitto sekä kisan jälkeen purku ja pakkaus.

  Työtehtävät ajalla: keskiviikko 12.6. – sunnuntai 16.6.

  Ruokailu

  Catering-ruokapalvelut

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman ruokapalveluissa. Tehtävät sisältävät tapahtuman urheilijoille ja vapaaehtoisille suunnattujen ruokapalveluiden avustavia tehtäviä, mm. juomien ja/tai ruokatuotteiden esille laittoa, sekä pöytien siisteyden ylläpitoa. Vaatimuksena vähintään englannin kielen taito. Hygieniapassi katsotaan eduksi.

  Työtehtävät ajalla: lauantai 15.6.

  Ilmoittaudu mukaan tästä!

 • Lahdessa ja Liikuntakeskus Pajulahdessa järjestetään juuri olympiastatuksen saaneen lajin lippupallon MM-kisat 27.-30.8.2024. Tapahtuma on historiallisesi merkittävä, sillä niistä tulee ensimmäiset Suomessa koskaan järjestetyt kesäolympialaisten ohjelmassa olevan joukkuepalloilulajin MM-kisat.

  Haemme nyt vapaaehtoisia kaikkien aikojen suurimpiin lippupallon MM-kisoihin. Monipuolisissa tehtävissä pääset mukaan kansainvälisten  arvokisojen tunnelmaan, ja luomaan yhdessä tapahtumasta ikimuistoista yleisölle ja kilpailijoille. Aiempaa kokemusta lajista ei kaikissa tehtävissä tarvita, mutta reipas asenne sekä halu oppia on tärkeässä asemassa. Kaikkiin tehtäviin koulutetaan kevään aikana.

  Vapaaehtoishaku on auki elokuun alkuun asti, mutta paikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä ja heihin ollaan yhteydessä kevään ja kesän aikana.

  Vapaaehtoisilta edellytetään hyviä viestintä- ja organisointitaitoja, taitoa työskennellä tiimissä sekä oma-aloitteisuutta. Lisäksi lajituntemusta vaaditaan joissakin tehtävissä. Sitoutuminen tehtävään ja valmius työskennellä joustavasti erilaisissa tilanteissa ovat myös tärkeitä asioita. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin reipas ja positiivinen asenne!

  Tehtäviin haetaan GateHQ-järjestelmässä, jossa tehtävät valitaan yleisellä tasolla aihealueittain. Tutustuthan siis hyvin alla oleviin aihealueisiin ja niiden alla oleviin tehtäviin. Voit hakulomakkeen kohdassa ”muuta lisättävää” myös tarkentaa mikä aihealueen tehtävä sinua erityisesti kiinnostaa.

  Kilpailu

  Suorituspaikkojen valmistelu ja ylläpito

  Tässä tehtävässä huolehditaan suorituspaikkojen rakentamisesta, siisteydestä ja toimivuudesta kisojen ajan.

  Kilpailutoimintojen avustaminen

  Tässä tehtävässä avustetaan joukkueiden ja erotuomareiden ohjauksessa ennen ja jälkeen pelien. Tehtävässä lajituntemus on hyödyksi.

  Downmarker

  Tässä tehtävässä työskennellään kentän laidalla laskien etenemisyrityksiä ja toimitaan yhteistyössä kentän tuomaritiimin kanssa. Tehtävässä vaaditaan englannin kielen osaamista ja lajituntemus on hyödyksi.

  Tilastointi

  Tässä tehtävässä työskennellään otteluiden tilastoinnin parissa, aiempi tilastointikokemus on hyödyksi.

  Antidoping-saattajat

  Tässä tehtävässä työskennellään antidoping-saattajana.

  Team Host

  Tässä tehtävässä työskennellään  joukkueiden kanssa ja vastataan joukkueiden viihtyvyydestä ja asioiden sujuvuudesta. Tehtävä vaatii 18 vuoden ikää, kielitaitoa ja paikallistuntemusta. Tehtävässä työskennellään myös lentokentällä vastaanottamassa joukkueita ja ohjaamassa heitä busseihin sekä avustetaan tarvittaessa kadonneiden matkatavaroiden kanssa.

  Yleisöpalvelut

  Infopiste ja kiertävät infohenkilöt tapahtuma-alueella

  Tässä tehtävässä työskennellään yleisön infopisteellä tai kiertävänä infohenkilönä ja autetaan, opastetaan sekä ohjataan katsojia Pajulahdessa ja perjantaina Lahdessa. Tehtävässä huolehditaan myös alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä. Tärkeää tehtävässä on iloinen ja reipas asenne.

  VIP-opas

  Tässä tehtävässä työskennellään VIP-vieraiden opastajana ja huolehditaan heidän viihtyvyydestään vierailun ajan. Tehtävään vaaditaan 18 vuoden ikää, kielitaitoa ja paikallistuntemusta.

  Yhteistyökumppanien aktivointi ja sidosryhmien akkreditointi

  Tässä tehtävässä työskennellään SAJL:n kokeilupisteellä ja pyöritetään toimintaa siinä, sekä toimitaan apuna yhteistyökumppaneiden pisteillä tapahtuman ajan.

  Maskotti

  Tässä tehtävässä pääsee pitämään yllä tunnelmaa! Tehtävässä eduksi on reipas asenne ja oma-aloitteisuus. Esiintymistaito katsotaan eduksi.

  Hallinto

  Akkreditointitiimi

  Tähän tehtävään kuuluu talkoolaisten, joukkueiden, median ja sidosryhmien akkreditointi ja tehtävässä huolehditaan joukkueiden, median, vapaaehtoisten ja VIP-vieraiden akkreditoinnista eri pisteillä.

  Viestintä

  Viestintätiimi

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman viestintätiimissä ja tehtävän on tekstin, kuvan ja videosisältöjen tuottaminen viestintäkanaviin. Tehtävässä toiveena on aiempi kokemus sisällöntuotannosta sekä sujuva suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen.

  Media

  Mediapalvelut

  Tässä tehtävässä työskennellään mediapalveluissa, joissa tehtävänä on avustaa sekä kotimaista, että kansainvälistä mediaa median toimipisteissä. Tehtävässä vaaditaan englanninkielen osaamista

  Tv-Runnerit

  Tässä tehtävässä työskennellään kisojen tv-tuotannon avustavissa tehtävissä.

  Ruokapalvelut

  Ruokapalvelutiimi

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman ruokapalvelutiimissä, jossa huolehditaan vapaaehtoisten, sekä toimitsijoiden kahvituksesta tapahtuman aikana.

  Turvallisuus

  Kulunvalvojat

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtumassa kulunvalvojana. Tehtävässä toimitaan sekä Pajulahden alueella, että Lahden stadionilla ja tarkastetaan tapahtuman aikana akkreditointipassien kulkuoikeuksia. Tehtävä vaatii tilanteenlukutaitoa, tarkkuutta sekä asiakaspalveluhenkeä.

  Kuljetus ja logistiikka

  Kuljettajat

  Tässä tehtävässä työskennellään kuljettajana tapahtumassa ja tehtävänä on toimia kuljettajana sekä tavaralogistiikan että henkilökuljetuksen osalta. Tehtävä vaatii b-ajokortin.

  Rakentaminen ja kunnossapito

  Rakennus- ja kunnossapitotiimi

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman rakennus- ja kunnossapitotiimissä. Tehtävänä on rakentaa ja purkaa kilpailualue ennen ja jälkeen kisojen. Lisäksi tehtävään kuuluu tapahtumailmeen ja kylttien asentaminen, kulkureittien merkitseminen, tilojen somistus sekä kaiken esille laitetun kerääminen pois tapahtuman jälkeen.

  Ympäristö

  Ympäristövastaavat

  Tässä tehtävässä työskennellään tapahtuman ympäristötiimissä ja huolehditaan alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä.

   

  Ilmoittaudu mukaan tästä!

Tapahtumien vapaaehtoispankkiin kuuluville vapaaehtoisille tarjottavat edut:

 • arvokas työkokemus ja verkostoituminen, sekä työtodistus
 • elämyksellinen mahdollisuus päästä osaksi Lahdessa järjestettäviä tapahtumia
 • päivittyvät kausikohtaiset liikunta- ja kulttuuriedut

Tapahtumien vapaaehtoispankki Lahdessa

Vapaaehtoispankissa mukana olevat vapaaehtoiset saavat vuoden aikana muutamia uutiskirjeitä Lahden kaupungin tapahtumapalveluilta, joissa on tietoa uusista vapaaehtoishauista tapahtumiin, eduista ja muuta vapaaehtoisille tärkeää informaatiota.

Vapaaehtoispankkiin ilmoittautuminen on maksutonta ja omia tietojaan voi pyytää poistettavaksi milloin tahansa.

Ilmoittautumisen jälkeen kannattaa seurata omaa sähköpostia, sillä kaikki tieto ja yhteydenpito tapahtuu ensisijaisesti sähköpostitse. Yhteydenotto tapahtuman järjestäjältä tulee vapaaehtoisille heti pian sen jälkeen, kun ilmoittautuneiden ja tietojen siirron hyväksyneiden vapaaehtoisten tiedot siirretään tapahtuman järjestäjän käyttöön Lahden kaupungin toimesta.

Tervetuloa mukaan tekemään ja kokemaan elämyksiä!

 

Lisätietoja: