Hyppää sisältöön
Kesäpäivä Lahden satamassa.

Tervetuloa Lahteen

Lahti on sijainniltaan mainio. Yli puoli Suomea on saavutettavissa kahden tunnin ajomatkan sisällä. Vain kolme varttia junalla ja olet tullut Lahteen Helsingin keskustasta tai tunnissa Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Monet valtatiet risteävät Lahden kautta ja vesiteitsekin pääsee moneen suuntaan. Lahteen on helppo tulla.

Lahti on saanut ainutlaatuisen kunnian olla Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021.  Lahdessa on löydetty ratkaisuja ympäristöhaasteisiin ja nykyään Lahden seudulla pääsee kokemaan puhtaan ja monimuotoisen luonnon vastuullisesti. Luonnosta ja järvistä huolehtiminen on Lahden seudun yhteinen asia. Tapahtumissa otetaan ympäristöarvot automaattisesti monipuolisesti huomioon.

Salpausselät, pitkät harjujaksot, jylhät kalliot sekä sadat järvet saarineen muodostavat maisemiltaan upean, maastoiltaan mielenkiintoisen ja geologisesti ainutlaatuisen ulkoilun ihmemaan. Ikiaikaisen Salpausselkä Geoparkin voi kokea aivan kaupunkikeskustan välittömässä läheisyydessä.

Lahdessa on erinomaiset mahdolliset järjestää tapahtuma tai osallistua tapahtumiin. Matkailun pääpaino on tapahtumissa sekä luonto-, liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointimatkailussa. Tapahtumainfraa kehitetään jatkuvasti ja tapahtumissa kovasti kaivattua majoituksen lisäkapasiteettia valmistuu koko ajan uusien hotelli-investointien myötä. Tapahtumien ohella kaupunki pursuaa monipuolisia oheispalveluita aina persoonallisista museoista putiikkeihin ja tehtaanmyymälöistä päiväretkiin.

Lahti on kehittynyt kylästä eurooppalaiseksi pääkaupungiksi. Tämä matka on muovannut Lahdesta sen rouhean rosoisen, ainutlaatuisen, itseään suuremman, uskaliaan ja toiveikkaan kaupungin, jossa vietetään pian tapahtumien 100-vuotisjuhlaa mennyttä arvostaen, mutta uutta kohti rohkeasti kurkottaen.

Jatketaan yhdessä tuota pitkää tapahtumaperinnettä. Uusille tapahtumille on aina tilaa ja tarvetta.  Tervetuloa Lahteen!

Lisätietoa Lahden tarjoamista mahdollisuuksista voi lukea Visit Lahden sivuilta: visitlahti.fi.