Hyppää sisältöön
Renkomäen koulun oppilaita

Renkomäen koulu

Renkomäen peruskoulu on 1. – 6. luokkien alakoulu. Oppilaita koulussamme on noin 370, opetusryhmiä 17 ja opetushenkilöstöä 25.

Uuden Renkomäen monitoimitalon rakennushankkeen ajan toimimme kahdessa eri toimipisteessä:

 • 1-4-luokkalaiset opiskelevat tutussa Renkomäen koulussa Orimattilankatu 93:ssa.
 • 5-6-luokkalaiset opiskelevat väistötilassa Orvokkitie 23:ssa. Orvokkitiellä käytössämme oleva F-rakennus sai äänestyksessä nimen ReLa (Renksu Launeella tai renksulaiset Launeella).

Renkomäen koulu on perustettu vuonna 1901 ja sijaitsee Lahden kaupungin eteläosassa.

Koulumme arvot

Toimintaamme ohjaaviksi arvoiksi on valikoitunut OSALLISUUS, YHTEISÖLLISYYS ja VASTUULLISUUS. Ne yhdessä opettajien, oppilaiden ja muun henkilökunnan kanssa muodostavat Renkomäen koulun turvallisen ja hyvää itsetuntoa kehittävän kasvuympäristön.

Koulumme visio

 • Koulu on kylän hauskin paikka.
 • Renkomäen koulussa tehdään yhdessä, osallistutaan ja opitaan kantamaan vastuuta.
 • Renkomäen koulussa vuonna 2019 ja sen jälkeen ensimmäisellä luokalla aloittaneet oppilaat voivat valita kolmannelta luokalta alkavana A2-kielenä espanjansaksan, ruotsin tai kiinan. Espanjan, saksan ja ruotsin opetus toteutetaan yhteistyössä Lähteen koulun sekä Lähteen koulun Liipolan toimipisteen kanssa. Kiinan kielen opetus järjestetään yhteisesti kaikille lahtelaisille kiinan valinneille oppilaille etäyhteyksin toteutattavana opetuksena.

  Elokuussa 2021 neljännen luokan aloittavat oppilaat voivat valita englannin A2-kieleksi, jos oppilas opiskelee ensimmäisenä vieraana kielenä muuta kuin englantia.

  Lue lisää peruskoulujen kielitarjonnasta. 

 • Revy – Renkomäen koulun vanhempainyhdistys

  Koulullamme on toiminut aktiivisesti vuodesta 1990 vanhempainyhdistys. Sen tarkoituksena on toimia kodin ja koulun yhteistyötä lujittavana ja oppilaiden harrastuksiin ja opiskeluun liittyvänä yleisenä ja yhteisenä tukijärjestönä.

  Revy järjestää lukuvuoden aikana koulun kanssa yhteistyössä monia tapahtumia meidän kaikkien lapsille vapaaehtoisvoimin. Syksy aloitetaan yleensä perinteisellä Yöjuoksu-tapahtumalla taskulamppujen valossa ja talvella on vuorossa Talvirieha. Näiden lisäksi järjestetään lisäksi useita muitakin pienempiä ja isompia tapahtumia pitkin vuotta. Kaikki järjestettävistä tapahtumista tulevat rahalliset tuotot menevät suoraan oppilaiden hyväksi. Rahoitamme stipendejä, tuemme luokkaretkiä ja koulun 4.luokkalaisten järjestämiä diskoja, hankimme välitunti- ja urheiluvälineitä, esim pingispöydän ja palloja, jalkapalloja, sählymailoja ja palloja, iPadeja ja X-Boxeja, järjestämme xylitol-pastilleja oppilaille jokaiselle koulupäivälle ja tuemme musiikki- ja näytelmäharrastuksia muun muassa hankkimalla koululle miksauspöydän ja langattomia mikrofoneja.

  Tervetuloa mukaan toimintaamme niin kokouksiin suunnittelemaan tapahtumia kuin itse tapahtumiin, vaikkapa vain tapahtuma kerrallaan sillä jo muutama talkootyötunti tapahtumien yhteydessä on iso panos lastemme hyväksi tehtävään työhön! =)

  Liity nyt Renkomäen koulun vanhempainyhdistyksen jäseneksi ja tule mukaan päättämään asioista niin tapahtumista kuin rahanjaostakin! Tästä linkistä pääset liittymään jäseneksi: https://forms.gle/2KCXp3T5ko9fEYeJ9

  Ilmoittelemme toiminnastamme lasten mukana tulevilla viesteillä, Wilmassa ja Facebook ryhmässä ja sähköpostilistallamme, mihin voit liittyä lähettämällä yhteystietosi:

  hongisto.m86@gmail.com

  Puheenjohtaja

  Minna Hongisto

  hongisto.m86@gmail.com

  0407084728

   

  Lue lisää peruskoulujen vanhempaintoimikunnan tehtävästä ja merkityksestä kodin ja koulun yhteydenpidon välineenä.

 • Renkomäen koulun valinnaisainetarjotin: (kurssin nimi Wilmassa)

   

  KUVATAIDE (vku)

  Valinnaisessa kuvataiteessa piirretään, maalataan, kokeillaan uusia tekniikoita ja pääset halutessasi myös toteuttamaan erilaisia valokuvaus- ja videokuvaustöitä.

  MONIALAISET KÄDENTAIDOT (vmk)

  Tule mukaan toteuttamaan luovia askartelu- ja käsityöprojekteja! Oppilaiden kiinnostuksesta riippuen aiheina ovat käsityön erikoistekniikat, kuten metalliaskartelu, mosaiikki tai origamit. Lisäksi oppilaiden halutessa valinnaiseen sisällytetään robotiikkajakso, jossa oppilas pääsee ohjelmoimaan ja rakentamaan robotteja.

  MUSIIKKI (vmu)

  Musiikin valinnaisessa soitetaan yhdessä eri soittimilla. Soitettavat kappaleet valitaan yhdessä opettajan ja oppilaiden kesken.

  SANATAIDE (vst): Valinnaisen sanataiteen tehtävänä on antaa oppilaille valmiuksia ilmaista itseään monipuolisesti eri taiteen muotojen avulla. Oppilaiden kiinnostuksesta riippuen toteutetaan esim. draamaa, improvisaatiota tai räppiä.

  LIIKUNTA (voi valita vain yhden kolmesta)

  1 palloilu: (vlipalloilu): Valinnaisessa palloilussa syvennytään erilaisiin tuttuihin pallopeleihin ja pelataan paljon.

  2 sporttimix: (vlisportmix): Tervetuloa urheilemaan, pelailemaan, leikkimään ja nauttimaan liikunnan ilosta. Täällä saat suunnitella myös omia liikuntatuokioita pidettäväksi toisille oppilaille.

  3 tanssi ja musiikkiliikunta: (vlitanssi) Tanssia, voimistelua, cheeriä ja muuta musiikkiliikuntaa. Valinnainen tanssi mahdollistaa 5-6 lk yhteisryhmälle osallistumisen Power Mover-tanssikilpailuun.

   

Yhteystiedot

Opetushenkilöstön yhteystiedot löytyvät Wilmasta. Kirjautuminen vaaditaan.