Hyppää sisältöön
Renkomäen koulun oppilaita

Renkomäen koulu

Renkomäen peruskoulu on 1. – 6. luokkien alakoulu. Oppilaita koulussamme on reilut 375, opetusryhmiä 17 ja opetushenkilöstöä 23.

Uuden Renkomäen monitoimitalon rakennushankkeen ajan toimimme kahdessa eri toimipisteessä:

  • 1-4-luokkalaiset opiskelevat tutussa Renkomäen koulussa Orimattilankatu 93:ssa.
  • 5-6-luokkalaiset opiskelevat väistötilassa Orvokkitie 23:ssa. Orvokkitiellä käytössämme oleva F-rakennus sai äänestyksessä nimen ReLa (Renksu Launeella tai renksulaiset Launeella).

Renkomäen koulu on perustettu vuonna 1901 ja sijaitsee Lahden kaupungin eteläosassa.

Koulumme arvot

Toimintaamme ohjaaviksi arvoiksi on valikoitunut OSALLISUUS, YHTEISÖLLISYYS ja VASTUULLISUUS. Ne yhdessä opettajien, oppilaiden ja muun henkilökunnan kanssa muodostavat Renkomäen koulun turvallisen ja hyvää itsetuntoa kehittävän kasvuympäristön.

Koulumme visio

  • Koulu on kylän hauskin paikka.
  • Renkomäen koulussa tehdään yhdessä, osallistutaan ja opitaan kantamaan vastuuta.
  • Renkomäen koulussa vuonna 2019 ja sen jälkeen ensimmäisellä luokalla aloittaneet oppilaat voivat valita kolmannelta luokalta alkavana A2-kielenä espanjansaksan, ruotsin tai kiinan. Espanjan, saksan ja ruotsin opetus toteutetaan yhteistyössä Lähteen koulun sekä Lähteen koulun Liipolan toimipisteen kanssa. Kiinan kielen opetus järjestetään yhteisesti kaikille lahtelaisille kiinan valinneille oppilaille etäyhteyksin toteutattavana opetuksena.

    Elokuussa 2021 neljännen luokan aloittavat oppilaat voivat valita englannin A2-kieleksi, jos oppilas opiskelee ensimmäisenä vieraana kielenä muuta kuin englantia.

    Lue lisää peruskoulujen kielitarjonnasta. 

  • Lue lisää peruskoulujen vanhempaintoimikunnan tehtävästä ja merkityksestä kodin ja koulun yhteydenpidon välineenä.

Yhteystiedot

Opetushenkilöstön yhteystiedot löytyvät Wilmasta. Kirjautuminen vaaditaan.