Rakennushankkeet

Ranta-Kartanon kortteleiden rakentaminen on alkanut keväällä 2019. Asuintalojen korttelit sijoittuvat Fellmaninpuiston viereen. Näistä kortteleista lähinnä keskustaa olevan omistaa rakennusliike Skanska. Tähän kortteliin valmistuu syksyllä 2020 omistusasuntoja sekä Saga-palvelutalo, johon tulee yhteensä 96 yksityistä vuokrattavaa senioriasuntoa.

Muut korttelit ovat kaupungin omistuksessa ja kaupunki tulee vuokraamaan tai myymään tontit rakentajille.

Kisapuiston viereen hotelli ja vesiliikuntakeskus

Kisapuiston viereisistä kortteleista on kaupungilla sopimus Kinos Property Investment Oy:n kanssa tarkoituksena toteuttaa alueelle hotelli, vesiliikuntakeskus, liiketiloja ja pysäköintitalo. Hankkeen mahdollistava kaavamuutos tuli lainvoimaiseksi lokakuun 2019 lopulla.

Uimahallista ja pysäköintitalosta kaupunginvaltuusto teki kesäkuussa 2019 päätöksen, jonka mukaan kaupunki sitoutuu vuokraamaan uimahallin ja tulemaan pääosakkaaksi pysäköintitaloon, mikäli hanke toteutuu kokonaisuudessaan.

Entinen linja-autoasema on siirtynyt yksityiseen omistukseen ja siellä toimii mm. K-market Kartano.  Linja-autoasema on kulttuurihistoriallisena rakennuksena suojeltu ja kaavamääräyksen mukaan sinne voi sijoittua liiketiloja tai julkisen hallinnon ja palvelun tiloja.

Tilapäisesti paikoitusalue ja pumptrack-rata

Rakentamista odottavista tonteista osa on paikoitusalueena ja osa rakennushankkeiden työmaa-alueena. Vanhan urheilutalon paikalle Kyösti Kallion kadun ja Ståhlberginkadun kulmaan on rakennettu kaupunkilaisten liikunta- ja harrastekäyttöön tilapäinen pumptrack-rata. Radalla voi liikkua polkupyörän lisäksi kaikilla muillakin pyörällisillä kulkuvälineillä, joissa ei ole moottoria.