Rakennushankkeet

Ranta-Kartanon kortteleiden rakentaminen on alkanut keväällä 2019. Asuintalojen korttelit sijoittuvat Fellmaninpuiston viereen. Näistä kortteleista lähinnä keskustaa olevaan valmistui syksyllä 2020 omistusasuntoja sekä Saga-palvelutalo, jossa on yhteensä 96 yksityistä vuokrattavaa senioriasuntoa.

Seuraavaan kortteliin on rakenteilla asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja, joista osa on erityisesti ikääntyneille tarjoitettuja.

Muut kaksi korttelia ovat kaupungin omistuksessa ja kaupunki tulee vuokraamaan tai myymään tontit rakentajille. Seuraavan korttelin kilapilutus on valmisteilla.

Kisapuiston viereen hotelli ja vesiliikuntakeskus

Kisapuiston viereisistä kortteleista on kaupungilla sopimus Kinos Property Investment Oy:n kanssa tarkoituksena toteuttaa alueelle hotelli, vesiliikuntakeskus, liiketiloja ja pysäköintitalo. Hankkeen mahdollistava kaavamuutos tuli lainvoimaiseksi lokakuun 2019 lopulla.

Uimahallista ja pysäköintitalosta kaupunginvaltuusto teki kesäkuussa 2019 päätöksen, jonka mukaan kaupunki sitoutuu vuokraamaan uimahallin ja tulemaan pääosakkaaksi pysäköintitaloon, mikäli hanke toteutuu kokonaisuudessaan. Hankkeet viivästyivät pandemian johdosta ja niiden jatkosta tullaan päättämään syksyn 2022 aikana.

Entinen linja-autoasema on siirtynyt yksityiseen omistukseen ja siellä toimii mm. K-market Kartano ja ravintoloita.  Linja-autoasema on kulttuurihistoriallisena rakennuksena suojeltu ja kaavamääräyksen mukaan sinne voi sijoittua liiketiloja tai julkisen hallinnon ja palvelun tiloja.

Pysäköintitalo valmistuu kesällä 2023

Lahden Pysäköinti Oy rakennsuttaa alueelle noin 440-paikkaisen pysäköintitalon. Talon on määrä valmistua kesällä 2023. Pysäköintitalo tulee palvelemaan niin alueen asukkaita kuin Kisapuiston käyttäjiäkin. Myös alueelle suunnitellun uimahallin ja hotellin tarvitsemat autopaikat on pysäköintitalossa.

Tilapäisesti paikoitusalue ja pumptrack-rata

Rakentamista odottavista tonteista osa on paikoitusalueena ja osa rakennushankkeiden työmaa-alueena. Vanhan urheilutalon paikalle Kyösti Kallion kadun ja Ståhlberginkadun kulmaan on rakennettu kaupunkilaisten liikunta- ja harrastekäyttöön tilapäinen pumptrack-rata. Radalla voi liikkua polkupyörän lisäksi kaikilla muillakin pyörällisillä kulkuvälineillä, joissa ei ole moottoria.