Hyppää sisältöön

Psykososiaalinen tuki Domino

Yksilötyö 17–25-vuotiaille lahtelaisille nuorille

Kaipaatko keskustelua, tarvitsetko tukea tai haluatko apua?

Dominosta saat yksilöllistä ja kokonaisvaltaista tukea mielen hyvinvointiin, kriisitilanteeseen, pahaan oloon, jaksamiseen, arjen sujumiseen tai esim. riippuvuuksiin liittyvissä asioissa. Tavoitteena on elämäntilanteen kohentuminen ratkaisukeskeisen tuen avulla.

Voit jättää yhteydenottopyynnön täyttämällä alapuolella olevan sähköisen lomakkeen. sähköpostilla domino@lahti.fi tai WhatsApp-viestillä. Kerrothan yhteydenotossa myös ikäsi ja puhelinnumerosi.

Puhelinpäivystyksemme on keskiviikkoisin klo 10.00–12.00 p. 050 383 6459.

Palvelulupauksena pidämme tavoitteena vastata yhteydenottoosi 5 arkipäivän kuluessa.

Palvelu on maksutonta, eikä lähetettä tarvita.

Toiminnanesittely

Oletko ammattilainen, yhteistyökumppani tai alalle opiskeleva? Järjestämme jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 8.30–10 toiminnanesittelyn. Voit ilmoittautua toiminnanesittelyyn sähköpostilla (domino@lahti.fi), soittamalla päivystysaikaan tai tekstiviestillä. (Kesä-heinä-elokuussa ei toiminnanesittelyitä)

Dominon yhteydenottolomake

Jalkautuva ehkäisevä päihdetyö 13–17-vuotiaille

Kohtaamisia julkisissa tiloissa

Nuorisotyöntekijät jalkautuvat nuorten vapaa-ajan viettopaikoille Lahden sekä Nastolan alueella 3–4 iltana viikossa sekä tapahtumissa. Tarkoitus on tulla nuorille tutuiksi ja päästä yhteisten keskustelujen äärelle. Ennalta ehkäisevä päihdetyö on vahvasti kohtaamisissa mukana. Työpari ei tee pitkäkestoista asiakastyötä vaan tarvittaessa ohjaa nuorta eteenpäin muiden palvelujen piiriin ja tekee yhteistyötä vanhempien ja koulujen kanssa.

Hei nuori!

Jos päihteet mietityttävät tai kaipaat apua voit ottaa meihin yhteyttä.

Daniel Suopelto p. 0440187333

Veera Widgren p. 0444164995

Sähköposti: etunimi.sukunimi@lahti.fi.

Hei vanhempi!

Oletko huolissasi lapsesi päihteiden käytöstä tai sinua mietityttää mistä saisit nuorelle sopivaa tukea? Jos koet kaipaavasi tietoa, tukea tai keskusteluapua, niin ota meihin yhteyttä. Meillä on mahdollisuus tavata sinua ja perhettäsi kotona, kahvilassa tai toimitiloissamme. Sinun ei tarvitse miettiä onko asiasi tarpeeksi tärkeä, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä!

Jengityö

Jengityö-hankkeen tavoitteena on nuorisorikollisuuden ja väkivallan vähentäminen ja ehkäisy Lahdessa. Hankkeessa on kolme työntekijää, joilla kaikilla on tuhti kokemus nuoruuden nurjemmasta puolesta. Jengityö tekee töitä alle 25-vuotiaiden nuorten parissa.

Aapo ja Denis jalkautuvat julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa. Tulehan jutulle! Myös vaikeista aiheista on hyvä puhua!

Valtteri vastaa jengityön yksilötyöstä, jossa käydään keskustelua rauhallisemmassa ympäristössä ottaen tarvittaessa mukaan perheenjäseniä tai kavereita.

Laita viestiä tai soita. Jos olet nuori ja huomaat itselläsi tuen tarvetta, olet esim. velkaa ja väkivallan uhka painaa. Tai mietit, pitäisikö kouluun ottaa mukaan matikankirja vai mattopuukko. Tai havahdut siihen, että olet taas menossa poliisin luokse selvittämään asioita. Tai sosiaalityöntekijä antaa sen viimeisen mahdollisuuden ennen sijoitusta kodin ulkopuolelle. Tai….Tulehan jutulle! Ollaan hyviä auttamaan monenlaisissa tilanteissa. Eikä mennä rikki, vaikka kertoisit mitä. Voidaan vaan jutella ja kuunnella, jos se tuntuu riittävältä. Tai voidaan tulla yhdessä selvittämään vaikeita asioita nuorten kesken tai viranomaisten kanssa.

Jos olet puolestaan aikuinen, vanhempi tai vaikka ammattilainen. Ole matalalla kynnyksellä yhteydessä. Kuunnellaan ja mietitään yhdessä, miten mennään eteenpäin.

Valtteri Tikka puh. 044 483 1837 (hankekoordinaattori/yksilötyö)

Denis Nikkinen puh. 044 483 1841 (jalkautuva työ)

Aapo Mikander puh. 044 483 1844 (jalkautuva työ)

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@lahti.fi

 

Jengityön yhteydenottolomake

Yhteystiedot: