Hyppää sisältöön

Etsivä nuorisotyö

Tukea, tietoa ja rohkaisua asioiden hoitamiseen sekä apua sopivien palveluiden löytämiseen

Nuorelle

Sinä 17–29-vuotias lahtelainen, tarvitsetko tukea, tietoa ja rohkaisua asioiden hoitamiseen sekä apua sinulle sopivien palveluiden löytämiseen? Etsivät nuorisotyöntekijät ovat sinua varten, jos esimerkiksi:

  • tarvitset tukea työllistymiseen tai opiskelumahdollisuuksien selvittämiseen
  • asumiseen tai toimeentuloon liittyviin asioihin
  • tarvitset ohjausta ja neuvoa virastoasioiden hoitamiseen
  • toivot vapaa-ajalle mielekästä tekemistä

Etsivä nuorisotyö on aina maksutonta ja sinulle täysin vapaaehtoista. Voit ottaa yhteyttä sinulle sopivalla tavalla. Kaikki yhteystietomme löytyvät sivun alareunasta.

Yhteydenottolomake

Nuoren kanssa toimivalle

Etsivä nuorisotyö on nuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota turvallista ja luottamuksellista ohjausta. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut.

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa ja auttaa 17–29-vuotiaita nuoria sellaisten palveluiden ja muun tuen piiriin, joilla edistetään heidän kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaa sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Tavoitat kaikki etsivät nuorisotyöntekijät yhteisen sähköpostin etsivatyo@lahti.fi kautta. Osoitteeseen voi lähettää mm. asiakasyhteydenotot ja -ilmoitukset, yhteistyökumppaneiden tiedotteet sekä vierailu- ja yhteistyöpyynnöt.