Hyppää sisältöön

Energiatehokas Lahti

Lahden tavoitteena on energiatehokkuus kaikessa kulutuksessa. Mitä vähemmän energiaa kulutetaan, sitä vähemmän päästöjä syntyy.

Talven 2022– 2023 mahdollinen sähköpula ei aiheuta suuria muutoksia kriittisiin palveluihin – kodeissa kannattaa kuitenkin varautua häiriötilanteisiin. Mahdollisista sähkökatkoista ei ole syytä huolestua, vaan niihin voi varautua hyvissä ajoin esimerkiksi tutustumalla sähkönkäyttäjien varautumisohjeisiin eri tietolähteissä. Lue lisää sähkökatkoon varautumisesta.

Lahti on mukana valtakunnallisessa Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa. Tavoitteena on ensi talven aikana saada kolme neljästä suomalaisesta vähentämään omaa energiankulutustaan. Opituista tavoista toivotaan pysyviä.

Suomi haluaa päästä pysyvästi alhaisempaan energiankulutukseen ja kulutushuippujen tasaamiseen. Tavoitteeseen pyritään julkisen sektorin, yrityssektorin ja kotitalouksien yhteistyöllä.

Tutustu kampanjasivustoon

Ilmastonmuutosta voidaan hillitä kasvihuonekaasupäästöjä leikkaamalla, esimerkiksi korvaamalla fossiilisia polttoaineita uusiutuvilla energialähteillä ja pienentämällä energiankulutusta.

Aktiivista työtä energiatehokkuuden eteen