Ydinkeskusta

Kaupungin tavoitteena on luoda viihtyisä, vetovoimainen ja elinvoimainen kaupunkikeskusta, jonne on helppo saapua kaikilla kulkumuodoilla.
Kaupunkilaisia alatorin puistossa

Keskustan tavoitteita vie eteenpäin kehittämisryhmä, jossa on mukana kaupungin asiantuntijioden lisäksi yrittäjien, kiinteistöjen, organisaatioiden ja yhdistysten edustajia. Tavoitteena on laatia sadan kohdan toimenpideohjelma, joka julkistetaan itsenäisyyspäivänä 2017.

Ydinkeskustan tärkeitä, valmistuneita rakennushankkeita ovat olleet matkakeskus, kauppatori, Toriparkki ja Alatori. Viimeisimpänä valmistui Aleksanterinkatu.

Seuraavina vuosina keskustan katuympäristön rakennushankkeet keskittyvät Ranta-Kartanon alueelle ja ydinkeskustassa tehdään pienempiä kokeilevampia toimenpiteitä. Keskustan alueen kaavoitus ja kiinteistörakentaminen on vilkasta; kaavakohteet löytyvät kaavasivuilta (katso linkki ylempää oikealta).

Keskustaa kehitetään yhteistyössä Lahti City ry:n kanssa.

 

 

 

 

Vastaa karttakyselyyn ja kerro näkemyksesi Lahden keskustastahttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/vastaa-karttakyselyyn-ja-kerro-näkemyksesi-lahden-keskustastaVastaa karttakyselyyn ja kerro näkemyksesi Lahden keskustasta26.4.2017 7:20:00
Keskustaillassa ydinkeskustan kehittäminen ja kaavakohteet https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/keskustaillassa-ydinkeskustan-kehittäminen-ja-kaavakohteetKeskustaillassa ydinkeskustan kehittäminen ja kaavakohteet 31.3.2017 12:25:00