Hyppää sisältöön

Kokeilut elävöittävät keskustaa

La­hen La­va val­loit­taa Kaup­pa­to­rin ke­sän

Lahen Lava aukeaa 16.6. ja on varattavissa 12.8. asti. Aikaisempina vuosina erityisesti erilaiset musiikkiesitykset ovat olleet lavaesiintyjien repertuaarissa, joten odotettavissa on myös tänä vuonna musiikkia monesta eri genrestä. Varaa oma esiintymisaika tai tule katsomaan koko perheelle suunnattua ohjelmaa. Lahden kaupungin tapahtumapalveluiden koordinoima Lahen Lava järjestetään tänä kesänä jo kolmatta kertaa.
Lue lisää Lahden lavasta

Ke­sä­to­ril­la vi­her­py­säk­ki kau­pun­ki­lais­ten ja pö­lyt­tä­jien ilok­si

Lahden kauppatorille on tuotu kesän ajaksi viherpysäkki asukkaiden iloksi ja luonnon monimuotoisuuden muistuttajaksi. Viherpysäkin teemana on pölyttäjäystävällisyys. Pysäkin yläosaan on istutettu perennoita, heiniä ja kesäkukkia, alemmas pensaita, yrttejä ja kärhöjä. Pysäkki on osa kaupungin kesätori-kokonaisuutta.
Lue lisää viherpysäkistä

Kesäkatukokeilu tuo Hämeenkadulle toivottua viihtyisyyttä

Kesäkausi tuo Hämeenkadulle kesäkatukokeilun. Väreillä, viireillä ja istutuksilla parannetaan viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta yhteistyössä kivijalkayrittäjien kanssa. Kesäkatu aukesi koko keskustan kesänavauksen yhteydessä lauantaina 25. toukokuuta sambaryhmän siivittämänä.

Rautatienkadun ja Mariankadun väliselle alueella on kesän ajan katumaalauksia kertomassa kesäkatukokeilusta. Kesäkadulla on kaksi isompaa ja näyttävämpää istutusta ja niiden kaverina värikkäät matalammat istutusaltaat, joissa kukkivat kesäkukat. Ilmatilaa elävöittävät värikkäät viirit, joissa on yhtenäinen värimaailma keskustan muiden kesäsomistusten kanssa. Karen aukiolla onnistuu myös pyöräpysäköinti.

Kesäkatuprojektin suunnitteluun otettiin alusta alkaen mukaan katualueen kivijalkayrittäjät. Kyselyitä ja tilaisuuksia järjestettiin kevään aikana useita, jonka pohjalta kesäkatukokeilun sisältö rakentui. Kokeilulla haetaan ratkaisuja katualueen haasteisiin ja tietoa toimivista ratkaisuista. Tavoitteena on lisätä alueen houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Lahti City ry:n kanssa.

Kesäkatukokeilu päättyy Mastofestareihin 18.8.
Lue lisää kesäkadusta

Kes­kus­taan kak­si mi­ni­ter­veys­met­sää ke­säk­si

Kaksi miniterveysmetsää elävöittää Lahden keskustaa tänä kesänä. Vihreät keitaat tarjoavat kaupunkilaisille mahdollisuuden luontokosketukseen keskellä kaupunkia ja edistävät samalla asukkaiden hyvinvointia.

Kaksi miniterveysmetsää elävöittää Lahden keskustaa tänä kesänä. Vihreät keitaat tarjoavat kaupunkilaisille mahdollisuuden luontokosketukseen keskellä kaupunkia ja edistävät samalla asukkaiden hyvinvointia. Ensimmäinen miniterveysmetsä on jo asukkaiden käytössä Lanunaukiolla. Innogreen toteutti metsän siirreltävistä istutuslaatikoista, jotka ilahduttavat kaupunkilaisia keskustassa elokuun loppuun.

Launuaukiota elävöittävät myös osallistuvan budjetoinnin toiveena toteutettu sateenkarivärein maalattu penkki sekä yhteistyössä Lahti City ry:n kanssa toteutetut värikkäät viirit.
Lue lisää miniterveysmetsistä

Anna palautetta

Keskustaa kehitetään kokeilujen kautta. Toivomme sinulta palautetta elävän kaupunkikeskustan kehittämiseksi.

Anna palautetta kokeiluista