Siirry suoraan sisältöön

Taideakseli

Taideakseli-hankkeen tavoitteena on tuottaa ideoita ja toteuttaa taideteoksia Rautatienkadulle, rikastuttaa kadunkulkijan kokemusta taiteen keinoin.
Rautatienkatu

Taideakseli-hankkeen ideapalkintojen julkistamistilaisuus järjestettiin 12.12.2017 coworking-tila Dooroomissa.

Hankkeen työryhmä ja ohjausryhmä ovat valinneet 27 idean joukosta neljä ehdotusta jatkokehittelyä varten. Jatkoon valittujen ehdotusten tekijöille on jo ilmoitettu tuloksesta, ja heidät palkitaan julkistamistilaisuudessa.

Kiitos kaikille ideahakuun osallistuneille!

Taideakseli-ideahausta 

Taideakseli korostaa Rautatienkadun roolia pääkävelyreittinä matkakeskuksen ja ydinkeskustan välillä. Se on keskustan yleissuunnitelmassa esitetty kävelypainotteisena katuna, jossa näkyy vahvasti kaupungin taide- ja muotoiluosaaminen.

Hankkeen aikana kehitetään myös yhteistyötä, keskustelua ja verkostoitumista taiteilijoiden, suunnittelijoiden ja yritysten välille ja muodostetaan tästä yhteistyöstä toimiva malli taiteen jatkohankintoihin.

Hanke järjestää taideteosten ideahaun 1.7.- 31.10.2017. Ideahaussa etsitään idealuonnoksia vuonna 2018 toteutettaviin 2-4 teokseen sekä kerätään ehdotuksia mahdollisiin tuleviin taidehankintoihin kartuttamalla ns. teospankkia. Hanke kestää vuoden 2018 loppuun asti.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Riitta Niskanen 050 5594200 Riitta.M.Niskanen@lahti.fi

Kaavoitusarkkitehti Päivi Airas 050 518 4447 paivi.airas@lahti.fi

Projektisihteeri Minna Vierula 040 582 0409 minna.vierula@aalto.fi