Siirry suoraan sisältöön

Taideakseli

Taideakseli-hankkeen tavoitteena on tuottaa ideoita ja toteuttaa taideteoksia Rautatienkadulle: rikastuttaa kadunkulkijan kokemusta taiteen keinoin.
Rautatienkatu

Lahden kaupunki etsi vuoden 2017 aikana Taideakseli-ideahaulla taideteosehdotuksia Rautatienkadulle. Teosehdotuksia saatiin 22 tekijältä, ja joulukuussa palkittiin neljä ehdotusta. Kahden teoksen toteuttamisesta on allekirjoitettu sopimukset. Haluamme vielä kiittää kaikkia ideahakuun osallistuneita laadukkaista teosehdotuksista. Uutinen toteutettavista teoksista

Osallistuneet, mutta ei palkitut, teosehdotukset ovat noudettavissa pääkirjaston Lahti-Pisteestä 30.5. saakka. Kilpailuehdotuksen saa kertomalla nimimerkin, jolla ehdotus jätettiin.

Taideakseli-ideahausta 

Taideakseli korostaa Rautatienkadun roolia pääkävelyreittinä matkakeskuksen ja ydinkeskustan välillä. Se on keskustan yleissuunnitelmassa esitetty kävelypainotteisena katuna, jossa näkyy vahvasti kaupungin taide- ja muotoiluosaaminen.

Hankkeen aikana kehitetään myös yhteistyötä, keskustelua ja verkostoitumista taiteilijoiden, suunnittelijoiden ja yritysten välille ja muodostetaan tästä yhteistyöstä toimiva malli taiteen jatkohankintoihin.

Hanke järjesti taideteosten ideahaun 1.7.- 31.10.2017. Ideahaussa etsittiin idealuonnoksia vuonna 2018 toteutettaviin 2-4 teokseen sekä kerättiin ehdotuksia mahdollisiin tuleviin taidehankintoihin kartuttamalla ns. teospankkia.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Riitta Niskanen 050 5594200 Riitta.M.Niskanen@lahti.fi

Kaavoitusarkkitehti Päivi Airas 050 518 4447 paivi.airas@lahti.fi

Projektisihteeri Minna Vierula 040 582 0409 minna.vierula@aalto.fi