Siirry suoraan sisältöön

Rakokiven monitoimitalo

Rakokiven uuden monitoimitalon rakennustyöt alkavat kesäkuussa 2019 ja tilojen käyttöönotto on 2021. Monitoimitaloon tulevat päiväkoti, koulu ja kirjasto. Käyttäjinä on noin 640 lasta ja 110 työntekijää.
Rakokiven monitoimitalon havainnekuva

​Rakokiven monitoimitalo korvaa Rakokiven
alakoulun sekä Rakokiven, Niittytien ja Huokokujan päiväkotien ja Nastolan kirjaston tilat. Rakokiven monitoimitaloon sijoittuvat päiväkoti, esiopetus, vuosiluokkien 1–6 perusopetus, erityisen tuen pienryhmät ja koululaisten iltapäivätoiminta. Lisäksi monitoimitalossa ovat Nastolan kirjasto ja Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n valmistuskeittiö.

Monitoimitaloon tulee myös vuokrattavia kokous- ja luokkatiloja, kädentaitojen tilat sekä liikuntasali, joka on koulun ja päiväkodin lisäksi harrastuskäytössä. Tiloissa järjestetään myös Wellamo-opiston kurssitoimintaa.

Monitoimitalohankkeelle on asetettu korkeat sisäilmatavoitteet ja suunnittelussa panostetaan siihen, että eri tiloja voidaan käyttää eri tavoin. Rakennusprojektin yhteydessä toteutetaan kehityshanke, jonka tavoitteena on kehittää betonirakentamisen laatua.

Peruskiven muuraus

Rakokiven monitoimitalon peruskivi muurataan maanantaina 23.9. klo 9, osoitteessa Toritie 4–8. Tilaisuudessa ohjelmaa esittävät koulun oppilaat ja päiväkodin lapset. Tilaisuus on avoin yleisölle. Tervetuloa!  

Asukastilaisuudet

Nastolan kaupunki tutuksi -asukastilaisuuden aiheita olivat mm. Rakokiven monitoimitalo, liikekeskus ja torialueen kaavamuutos. Koonti asukastilaisuudesta on nyt luettavissa Lahden verkkosivuilla. Tilaisuus järjestettiin torstaina 29.3.2019 Nastopolissa. Tutustu yhteenvetoon.

Lisätietoja
projektipäällikkö Tom Holmlund, p. 050 559 4234
käyttäjäryhmän puheenjohtaja, rehtori Susanna Kulonen, p. 040 834 9330