Siirry suoraan sisältöön

Seudullisen Ympäristöviikon julistekilpailu

Vuoden 2019 julistekilpailu on ratkennut! Raati valitsi voittajaksi kuvan, jossa haukataan muhkeaa hampurilaista, mutta mitä mahtaa olla hampurilaisen välissä? Taidokkaasti toteutettu voittajakuva herättää pohtimaan monia asioita.
Kuva vuoden 2019 seudullisen Ympäristöviikon julisteesta.

Julistekilpailun suosio pysyy vuodesta toiseen

Julistekilpailuun osallistui tänä vuonna oppilaita viidestä koulusta kolmen kunnan alueelta. Kaikki 124 kilpailutyötä ovat nähtävillä Lahden seudun ympäristöviikon Facebook-sivuilla www.facebook.com/ymparistoviikko 
Kilpailutöitä on nähtävillä myös Ympäristöviikkoa viettävien kuntien kirjastoissa.

Loppukilpailuun selvinneistä töistä on julkaistu sähköiset kortit, jotka toteutti lahtelainen positiivisen elämänasenteen merkityksen edelläkävijäyritys Positiivarit Oy. Kortit löytyvät tämän sivun linkkilaatikosta ja osoitteesta www.positiivarit.fi/ekortit/ .

Tänä vuonna upeista kilpailutöistä valittiin vielä kuusi työtä, joista painatettiin postikortit, jokaiselle kunnalle oma. Kortteja jaetaan kuntien ympäristöviikko- tapahtumissa. Kannattaa siis osallistua tapahtumiin ja kerätä koko sarja!

Vuoden 2019 kilpailu

Puhuttelevan voittajakuvan taiteili 18-vuotias Niko Raita Kannaksen lukion 17G-luokalta. Voittajan valinnut raati kehui Nikon työtä pysäyttäväksi ja sen värejä näyttäviksi. Raadin mukaan julisteen henkilöhahmot ovat ilmeikkäitä, kuva saa katsojan ajattelemaan ja ilmentää vuoden ravinto-teemaa hienosti. Niko palkittiin kunniakirjalla ja 100€:n rahapalkinnolla.

Ikäluokkien parhaatkin palkitaan

Julisteraati palkitsi voittajan lisäksi Wilho Vattulaisen Länsiharjun koulun 2A-luokalta ikäluokkansa eli alakoulujen parhaana. Wilhon flossaava kuva ihastutti pirteillä väreillään ja positiivisella ilmeellään.

Yläkoulujen sarjan voitti Anna Tähkänen Lyseonmäen koulun 9E-luokalta. Annan työ erottui edukseen tyylikkäällä ja sommittelullisesti taidokkaalla sademetsäaiheellaan. Molemmat tekijät palkittiin kunniakirjalla ja leffalippupaketilla.

Julistekilpailun ja samalla koko seudullisen Ympäristöviikon teemana on tänä vuonna Ravinto – Sinä olet osa ketjua. Seudullista Ympäristöviikkoa vietetään Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa ja Sysmässä.

Seudulliselle Ympäristöviikolle valitaan joka vuosi teemaa kuvaava juliste kilpailulla, johon kutsutaan kaikki seudullista Ympäristöviikkoa viettävien kuntien ala- ja yläkoulut sekä lukiot. Edellisvuosien kilpailutöitä ovat nähtävissä Lahden seudun Ympäristöviikko -Facebookin kuvakansioissa.