Siirry suoraan sisältöön

Seudullisen Ympäristöviikon julistekilpailu

Vuoden 2020 julistekilpailu ympäristöviikkokuntien ala- ja yläkouluille sekä lukioille on ratkennut!
Voittajaksi tiukassa kisassa selviytyi Senja Helmchen Lahden Kannaksen lukiosta.
Vuoden 2020 seudullisen Ympäristöviikon julistekilpailun voittanut työ

Kilpailulla etsitään vuosittain teemaan sopiva kuva seudullisen Ympäristöviikon julisteeseen. Vuoden 2020 teemana on Vaatteet - Vaate on valinta.

Julistekilpailuun saatiin töitä viidestä koulusta yhteensä 55 kappaletta. Näistä töistä raati, johon kuului tänä vuonna seudullista Ympäristöviikkoa viettävien kuntien yhdyshenkilöt, valitsi voittajat. Kaikki kilpailuun osallistuneet työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla ja Ympäristöviikon aikaan kaikissa kunnissa järjestetään kilpailutöistä julistenäyttelyt. Tarkempaa tietoa kilpailusta löydät saatekirjeestä sivun linkkilaatikossa.

Vuoden 2020 juliste

Voittajakuvan taiteili Senja Helmchen Lahden Kannaksen lukion 19G -luokalta. Raadin kommentteja kuvasta: Työ on kaunis ja sitä on ilo katsella. Kun kuvaa katsoo tarkemmin, kuvasta aukeaa uusia merkityksiä, se on monikerroksinen. Materiaalien luonne on kuvattu taitavasti, samoin käsi on onnistunut hienosti. Murretut värit saavat julisteen erottumaan katukuvassa.

Senja saa palkinnoksi kunniakirjan ja 100 euroa rahaa.


 Senja Helmchen, vuoden 2020 voittaja

Ikäluokkien parhaatkin palkitaan

Raati valitsi alakoulujen parhaaksi Noora Aholan Hollolan Hämeenkosken koulun 5. luokalta ja yläkoulujen parhaaksi Matilda Niirasen Heinolan Lyseonmäen koulun 9. luokalta.
Kumpainenkin saa kunniakirjan ja palkinnon.


Noora Ahola, alakoulujen paras


Matilda Niiranen, yläkoulujen paras

Postikortteja syksyksi

Raati valitsi voittajien lisäksi postikorteiksi painatettavat työt, kaksi kustakin ikäryhmästä. Postikorttitaiteilijoiksi valittiin alakouluista Sami Uro Hämeenkosken koulun 2. luokalta ja Noora Ahola Hämeenkosken koulun 5. luokalta. Yläkouluista postikortit taiteili Meeri Kekki Lyseonmäen koulun 8H -luokalta ja Matilda Niiranen Lyseonmäen koulun 9L -luokalta, ja lukiosarjan postikortit painatetaan Kannaksen Lukion 19G -luokan oppilaiden, Kaapo Kolehmaisen ja Camilla Wilskan töistä. Juliste ja postikortit ovat jaossa syksyllä Ympäristöviikon aikaan.