Siirry suoraan sisältöön

Seudullisen Ympäristöviikon julistekilpailu

Vuoden 2019 julistekilpailu on käynnistynyt. Julistekilpailun ja koko 23. seudullisen Ympäristöviikon teemana on Ravinto - Sinä olet osa ketjua.
Julisteeksi etsitään vuoden teemaa kuvaavaa työtä, joka erottuu katukuvasta ja herättää ajattelemaan.
Vuoden 2018 Ympäristöviikkojuliste: Tuuli Hakkarainen, Kannaksen lukion kuvataidelinja

Kilpailutyön voi halutessaan taiteilla koulun lisäksi myös omalla ajalla ja lähettää sen kilpailuun 6.5.2019 mennessä. Voittajatyön ja sarjojen parhaat valitsee kutsuraati ja palkinnot jaetaan koulujen omissa kevätjuhlissa.
Osallistumisohjeet löydät tämän sivun linkkilaatikosta.

Be ur own ride eli Ole oma kyytisi!

Näin kehotti vuoden 2018 Ympäristöviikon juliste ja kannusti katsojaa kestävään liikkumiseen. Vauhdikkaan julisteen taiteili 17-vuotias Tuuli Hakkarainen Kannaksen lukion kuvataidelinjalta. Monialainen valintaraati kommentoi Tuulin työtä taitavasti tehdyksi, iloiseksi ja liikkumaan kutsuvaksi väripilkuksi, johon on saatu hienosti esiin Ympäristöviikon vuoden teema kestävä liikkuminen. Tuuli sai voitostaan palkinnoksi kunniakirjan ja 100€:n rahapalkinnon. Ikäluokkiensa parhaina raati päätti palkita Aleksi Pitkäsen Länsiharjun koulun 5C-luokalta sekä Siiri Kokkosen Kivimaan yläkoulun 9E-luokalta. Ikäluokkien parhaat saivat palkinnoksi kunniakirjan ja leffalippupaketin.

Seudulliselle Ympäristöviikolle valitaan joka vuosi teemaa kuvaava juliste kilpailulla, johon kutsutaan kaikki seudullista Ympäristöviikkoa viettävien kuntien ala- ja yläkoulut sekä lukiot. Edellisvuosien kilpailutyöt ovat nähtävissä Lahden seudun Ympäristöviikko -Facebookin kuvakansioissa.