Siirry suoraan sisältöön

Seudullisen Ympäristöviikon julistekilpailu

Be ur own ride eli Ole oma kyytisi! Näin kehottaa 22. Ympäristöviikon juliste ja kannustaa katsojaa kestävään liikkumiseen.
Vuoden 2018 Ympäristöviikkojuliste: Tuuli Hakkarainen, Kannaksen lukion kuvataidelinja

Vuoden 2018 julistekilpailu on päättynyt ja voittaja sekä ikäsarjojen parhaat on palkittu. Vauhdikkaan julisteen taiteili 17-vuotias Tuuli Hakkarainen Kannaksen lukion kuvataidelinjalta. Monialainen valintaraati kommentoi Tuulin työtä taitavasti tehdyksi, iloiseksi ja liikkumaan kutsuvaksi väripilkuksi, johon on saatu hienosti esiin Ympäristöviikon vuoden teema kestävä liikkuminen. Tuuli sai voitostaan palkinnoksi kunniakirjan ja 100€:n rahapalkinnon.

Ikäluokkiensa parhaina raati päätti palkita Aleksi Pitkäsen Länsiharjun koulun 5C-luokalta sekä Siiri Kokkosen Kivimaan yläkoulun 9E-luokalta. Ikäluokkien parhaat saivat palkinnoksi kunniakirjan ja leffalippupaketin.


Aleksi Pitkänen, alakoulujen paras työ                          Siiri Kokkonen, yläkoulujen paras työ

Julistekilpailuun saatiin tänä vuonna 120 työtä yhteensä kahdeksasta eri koulusta kolmen kunnan alueelta. Kaikki kilpailutyöt ovat nähtävänä Lahden seudun Ympäristöviikon Facebook-sivuilla www.facebook.com/ymparistoviikko. Kilpailun parhaimmistosta julkaistaan sähköiset kortit, jotka toteuttaa lahtelainen positiivisen elämänasenteen merkityksen edelläkävijäyritys Positiivarit Oy. Kortit tulevat syksyllä osoitteeseen www.positiivarit.fi/ekortit, ja ne linkitetään myös Ympäristöviikon verkkosivulle. Kilpailutöitä tulee nähtäville myös Ympäristöviikkoa viettävien kuntien kirjastoihin Ympäristöviikon aikaan.

Seudulliselle Ympäristöviikolle valitaan joka vuosi teemaa kuvaava juliste kilpailulla, johon kutsutaan kaikki seudullista Ympäristöviikkoa viettävien kuntien ala- ja yläkoulut sekä lukiot. Kilpailutyön voi taiteilla myös omalla ajalla ja pyytää opettajaa lähettämään sen kilpailuun. Kilpailuohjeet löydät tältä sivulta.