Hyppää sisältöön

Julistekilpailu

Lahden seudun Ympäristöviikon julistekilpailun voittajat on valittu

Raati valitsi voittajaksi Iitin yläkoulun 8c luokan Selma Korhosen työn. Selman taidokkaasti toteutetussa positiivisessa työssä vuoden teema Luonnon monimuotoisuus ja ihminen osana monimuotoista luontoa tulee positiivisesti esiin. Selman työstä painatetaan vuoden juliste.

Selma Korhonen

Muiden ikäryhmien parhaat

Alakoulujen parhaaksi valittiin Länsiharjun koulun 5b luokan Nea Camilla Mäkisen tekemä iloinen työ, ja lukiosarjan parhaaksi valittiin Kannaksen lukion K21K luokan Taika Pellin herkkä työ.

Nea Camilla Mäkinen
Taika Pelli

Upea postikorttisarja ilmestyy syksyllä

Raati valitsi julisteen lisäksi postikorteiksi painatettavat työt kunkin sarjan parhaista. Postikorteiksi painetaan alakouluista Nea Camilla Mäkisen työn lisäksi niin ikään Länsiharjun koulun oppilaiden Mira Jokirannan 5b ja Verneri Viitasen 5d työt.
Yläkoululaisten töistä postikorteiksi raati valitsi Iitin yläkoulusta Lyydia Leskisen 9a ja Lyseonmäen koulusta Atte Kuivalaisen 9b työt. Lukiosarjasta postikortit taiteili Taika Pelin lisäksi Kannaksen lukion Ninni Nieminen K21K ja Selma Nylund K21K.

Kilpailun taustaa

Julistekilpailuun voi vuosittain osallistua kaikki seudullista Ympäristöviikkoa viettävien kuntien ala- ja yläkoululaiset sekä lukiolaiset. Eri ikäisille on omat kilpailusarjat, ja jokaisen sarjan paras palkitaan. Koko kilpailun voittajatyöstä painetaan vuoden juliste ja ikäryhmien parhaista painatetaan postikortteja.

Juliste ja postikortit ovat jaossa syksyllä Ympäristöviikon aikaan kaikissa seudullista Ympäristöviikkoa viettävissä kunnissa. Kaikki kilpailuun osallistuneet työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla ja Ympäristöviikon aikaan kaikissa kunnissa järjestetään kilpailutöistä julistenäyttelyt.

Ympäristöviikko Facebookissa