Hyppää sisältöön

Tervetuloa Ympäristöviikon viettoon!

27. seudullista Ympäristöviikkoa vietetään Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Iitissä, Kärkölässä, Lahdessa, Orimattilassa, Padasjoella ja Sysmässä viikolla 23, 5.-11.6.2023. Tämän vuoden teemana on Kestävä elämäntapa.

Jokainen kunta vastaanottaa ja viestii oman alueen tapahtumista, kuntien yhteystiedot löytyvät tältä sivulta.

Lahden tapahtumat löydät alta ja Ympäristöviikon Facebookista. Tulostettava A4 -listaus Lahden tapahtumista löytyy myös linkistä tästä alta.

Maanantai 5.6.

Lahden Ympäristökylä Vesijärven satamassa klo 16–19. Monipuolisesti asiaa ympäristöstä, kestävästä elämäntavasta ja puutarhanhoidosta! Mahdollisuus ostaa kasvislounasta ja taimia, kokeilla kierrätyssoittimia, kuvasuunnistaa, bingoilla, liittyä vapaaehtoispankkiin ja äänestää osbussa, lähteä pienelle luontoretkelle, näyttää lajittelutaidot ja paljon muuta. Tule viihtymään!

Tiistai 6.6.

Villivihannesretki Männistönrinteelle Kärpäseen klo 10–12. Lähtö Teemuntalon edestä klo 10. Ota mukaasi kori, paperipusseja sekä halutessasi hanskat. Retken vetää villivihannesneuvoja Hilkka Karvinen.

Retkeilyopastusta aloittelijoille osallistumistila Kympissä klo 15–17. Oletko miettinyt retkeilyn aloittamista, mutta et tiedä mistä aloittaa? Mitä varusteita kannattaisi alkuun hankkia ja tarvitseeko kaikkea ostaa heti ja uutena? Minne voisi ensimmäisenä suunnata? Tule Palvelutorille juttelemaan retkeilijän kanssa retkeilystä ja tutustu maksutta lainattavaan rinkkaan varusteineen. Lainattavan trangian käyttöopastusta!

Keskiviikko 7.6.

Hyvinvointia vahvistamaan! Lahden pääkirjaston pop up-tilassa klo 15–17. Asiaa Lahden terveysmetsästä, GoGreenRoutes -hankkeen ulkoilututkimuksesta ja luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä terveyttä edistävästä ravinnosta ja liikunnan merkityksestä terveydelle. Ohjattu Tupajumppa klo 15.30, 16 ja 16.30. Tilaisuuden järjestää Luontoaskel terveyteen -ohjelma ja kaupunginkirjasto.

Renkomäen luontopolun avajaiset klo 17–19. Lähtö Tarolankatu 14. Oppaana Maiju Moilanen. Retken järjestää Lahden kaupunki ja SALPAUSSELKÄ UNESCO GLOBAL GEOPARK.

Torstai 8.6.

Kirpputorikierros keskustan uusilla kirppiksillä klo 16–17.30. Lähtö kierrokselle Second Hand LAHTI SHOP (Aleksi 33), josta matka jatkuu Ihanat 2ND HAND & LIFE STYLE SHOP (Aleksi 29) – Kirpputori Second Hennala (Aleksi 15) – Cetori Second Hand (Vesku 11).
Tämän vuoden Ympäristöviikon teemana on kestävä elämäntapa ja mikä onkaan paremmin teemaan sopivaa kuin kierrätyksen tukeminen. Kutsummekin sinut mukaan kiertelemään yhdessä Lahden keskustan kirpputoreja. Kierros tarjoaa mahdollisuuden löytää uusia aarteita ja tutustua uusiin ihmisiin. Vieraillaan neljällä kirpparilla, joista löytyy mm. vaatteita sekä kodin sisustus- ja käyttötavaraa. Kolmessa ensimmäisessä kirpparissa kussakin kierrellään 20 minuuttia ja viimeisessä vietetään loput ajasta. Viimeisellä kirpputorilla Cetori Second Handissa on myös kierroksen päätteeksi mahdollisuus juoda yhdessä kahvit.

Lauantai 10.6.

Linnaistensuon kuuntelua klo 7 alkaen. Lähdetään kesäaamun rauhalliselle aistiretkelle klo 7 Korvenrannantie 262 parkkipaikalta. Retken järjestää Salpausselän Samoojat ry.

Lisäksi koko viikon jatkuvat tapahtumat

Kirjastojen julistenäyttelyt 1.–18.6. kirjastojen aukioloaikojen mukaisesti jokaisessa Lahden kirjastossa on nähtävissä lahtelaisten koululaisten taiteilemia julistekilpailutöitä.

Rihmat kiertoon -tekstiilijätteen vastaanotto Palvelutorilla 30.5.–9.6. Tuo pussillinen puhtaita poistotekstiilejä (ei alusvaatteita, tyynyjä, peittoja, mattoja) ja saat kiitokseksi lipun kahville tai maauimalaan. Lippu on hyödynnettävissä keräysjakson ajan 30.5.–9.6. Voit viedä poistotekstiiliä myös muihin keräyspisteisiin (kierrätyskeskus Patinaan ja Harjula-keskukseen), mutta pantin saat vain Trion pop up -pisteeltä Palvelutorilta.

 

Lahden tapahtumat 2023