Siirry suoraan sisältöön

Rakenteilla olevat kohteet

Tilakeskus ohjaa rakentamista. Urakointi kilpailutetaan ja rakentamista ohjataan työmaakokouksissa ja urakoitsijapalavereissa. Käyttöönotto- ja takuuajan tehtävät kuuluvat myös rakennushankkeen vaiheisiin.
Kaupunginsairaalan Atriumin havainnekuva

Kaupunginsairaalan uudistaminen

Muutostöissä rakennus muutetaan Lahden pääterveysasemaksi. Uuden pääterveysaseman tavoitteena on keskittää Lahden alueen palveluita yhteen kiinteistöön kustannustehokkaasti ja asiakaslähtöisesti.  Pääterveysaseman tilat ja toiminnot palvelevat paitsi Lahtea, myös Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä mukana olevia ympäristökuntia. Hankkeen toinen vaihe valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä.

​Lisätietoja:
projektipäällikkö Tero Harju, p. 050 3985 560

Kivimaan uimahallin perusparannus

Vuonna 1986 valmistuneelle uimahallille toteutetaan sen ensimmäinen perusparannus, jossa uusitaan mm. vesikatto, lastenallas, sisäpinnat ja kalusteet, ovet ja ikkunat sekä vedenkäsittely- ja talotekniikka. Lisäksi korjataan julkisivu, sauna-, pesu- ja pukutilat sekä ison altaan rakenteet. Toiminnallisuutta ja monikäyttöisyyttä parantavat uusi kylmäallas ja liikunnallinen toimintapiha. Hankkeen rakentamisvaihe on alkanut kesäkuussa 2017 ja kohde valmistuu loppusyksystä 2018.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Simo Lahtela, p. 044 416 3850

Launeen monitoimitalo

Monitoimitalossa tulee toimimaan mm. päiväkoti, koulu, nuoriso- ja terveyspalvelut sekä Lahden aterian ateriapalvelu. Valmistuttuaan monitoimitalo korvaa nykyisen Launeen koulun, Salinkallion koulun, Mustikkamäen päiväkodin sekä Launeen nuorisotilan. Uudisrakennus sijoitetaan nykyisen Launeen koulun paikalle siten, että talosta on käyntiyhteys Laune-halliin.

Launeen monitoimitalon tavoitteena on toimia alueen yhteisöllisenä ja toiminallisena keskuksena. Rakennukseen luodaan yhteiskäyttöön soveltuvia avoimia tiloja, joita myös kansalaistoiminta voi hyödyntää. Tontille tehdään lisäksi turvalliset leikki- ja oleskelupihat. Rakentaminen aloitetaan keväällä 2018 ja monitoimitalon on tavoitteena olla valmis kesään 2020 mennessä.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Tomi Tenhunen, p. 044 716 1976

Länsiharjun koulun perusparannus- ja laajennushanke

Länsiharjun koulussa on 500 oppilasta vuosiluokkien 1-6 perusopetuksessa, mutta oppilasmäärä on kasvussa. Koulun perusparannus- ja laajennushanke toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensin rakennetaan uusi liikuntasalilaajennus pikkukoulun päätyyn joko kiinteästi tai erillisenä rakennuksena. Monipuolisten liikuntalajien tarpeisiin soveltuvan liikuntarakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2017 syyslukukauden alkuun mennessä.

Toisessa vaiheessa perusparannetaan päärakennus ja osa pihoista. Ensimmäisessä vaiheessa rakennettu liikuntasalilaajennus toimii päärakennuksen perusparannuksen ajan väistötilana, jolla vähennetään erillisten väistötilojen tarvetta. Perusparannuksen jälkeen muutetaan väistötilat liikuntatilaksi.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Sari Honkanen p. 044 416 3540

Naumin-Isorannan leirikeskus

Sysmän Karilanmaalla sijaitsevaa Isorannan leiritupa- ja majoitusrakennus rakennetaan erityisesti lahtelaisten lasten ja nuorten leiri-, retki- ja kurssikäyttöön. Hirsirakenteinen leiritupa- ja majoitusrakennus  tulee palvelemaan alueen ympärivuotista käyttöä. Rakennus sisältää leirialueen sauna-, ruokailu- ja keittiötilat sekä yöpymistilat noin 30 hengelle.

Rakentaminen aloitettiin keväällä 2018 ja rakennuksen on tavoitteena olla valmiina helmikuun 2019 loppuun mennessä. Piha-alue valmistuu kesän 2019 aikana.

Lisätietoja:
kunnossapitoinsinööri Harri Haara p. 050 559 4222